Vår julafton

Vi hade en riktigt mysig julafton igår!

Vi startade på morgonen med tidig frukost - jag tror aldrig att morgonrutinerna gått så fort förut! Barnen klädde på sig, dukade fram allting, hjälpte varandra och det var en riktigt gemytlig stämning bland mina små telingar, som ju annars brukar ha ett grymt dåligt morgonhumör...undrar varför????? *ler*
Efter frukost var det samling runt julgranen med glögg, pepparkakor och lussebullar. Vi öppnar alltid våra paket redan på morgonen - de får paket av mormor, morfar och kusinerna på eftermiddagen, så vi tycker att det är bra att dela upp julklappsutdelningen i två omgångar.
Ungarna var supernöjda med sina klappar - Stora T gillade sin fina snorklingsutrustning, E fick ett Starwars-skepp i lego, Lilla T skrev av lycka då hon öppnade paketet med dockhuset och tonåringen som håller på att spara ihop till ett Xbox360 (TV-spel) fick en slant till det. Sedan blev det även lite småsaker som blev väldigt uppskattade.

image213

På förmiddagen åkte vi till kyrkan för att titta på Julspel. Där träffade vi även Pyret med familj.
Gudstjänsten var helt upplagd för att passa barnen: julpsalmer varvades med dockteater och barnen fick vara med och bära fram dockorna till krubban. Framförallt Lilla T och E uppskattade besöket väldigt mycket. E ville visserligen inte alls gå i kyrkan till att börja med, men det slutade med att han glatt hjälpte prästen att hålla i dockorna framme vid julkrubban.
Vi är ju inte särskilt kyrkliga människor (bortsett från Lilla T då...) men jag tyckte ändå att det var mysigt för barnen att komma till kyrkan, tända lite ljus och få höra berättelsen om varför vi firar jul.

Efter kyrkobesöket åkte vi hem och åt lunch. Det blev silltallrik, smörgåsar med julskinka, leverpastej, ost och ägghalvor.
På eftermiddagen bänkade vi oss framför Kalle Anka och gästerna kom. Sedan var det dax för julklappsutdelning igen - denna gången kom självaste Jultomten och hälsade på. Lilla T och jämngamla kusinen A var alldeles betagna, de stod bara och tittade med stora ögon.

Vi trummade ihop ett riktigt fint julbord...det var julskinka (både kött och veg), sillar, potatis, köttbullar och prinskorv (både kött och veg), janson, grynkaka, olika sorters lax, sallad, qinoasallad med soltorkade tomater, olika sorters nubbe, öl, julmust, ägghalvor, olika sorters senap, leverpastej, cheddarost mm. Till efterrätt blev det Risalamalta med exotisk fruktsallad, och lite senare på kvällen åt vi kex och lite goda ostar.

image211

Det var supergott, men jag lyckades hålla i mig och det blev inget hejdlöst frosseri. Tog lite av varje utav det som jag tycker om och var nöjd med det. Det är inte kul att äta tills man mår illa heller, och jag pallar helt enkelt inte med för stora portioner längre. Däremot blev det ju sammanlagt en hel del kalorier - förutom ovan nämda läckerheter blev det ju även vin, öl, nubbe, kakaolikör, pepparkakor, lussebullar och en och annan chokladpralin...men det är bara julafton en gång om året!

Bortsett från sista avsnittet av julkalendern och KarlBertil Johnsson så var TV:n avstängd hela kvällen. Vi lyssnade på julmusik och pratade, barnen lekte...Lilla T och kusinen A förärade oss dessutom med en liten julkonsert, de sjöng tillsammans alla julsånger de sjungit på dagis.

Helt enkelt en riktigt mysig julafton!

Kommentarer
Postat av: Ninni

Låter jättemysigt!!

Hoppas ni får pengar tillbaka på er kamera..klart dom måste hålla vad de lovar..ha en skön fortsättning, kramen

2007-12-25 @ 12:53:26
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Pyret

Låter verkligen som ni hade det jättehärligt!

2007-12-25 @ 17:59:42
URL: http://litenpyret.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0