Mera marsvin

Nu har våra små marsvinsbebbar börjat acklimatisera sig här hemma hos oss, och de har även fått sina namn. Den bruna heter Kotte och den lurviga Ludde. Vi är allihopa barnsligt förtjusta i de små grisarna!
Det har visat sig att de har helt olika personligheter: Kotte är modig och nyfiken. Han nosar på allt, äter ur handen och tvättar och putsar sig då han sitter i knät och gullas med. Tror inte att det blir några problem alls att få honom tam!
Ludde däremot är fortfarande lite rädd och ängslig. Det tog också lite längre tid innan han började äta. En förklaring är att den stora kaninen som de delade bur med i djuraffären inte hade varit alltför snäll mot honom - han hade fått sig ett och annat tjyvnyp. Det blir en liten utmaning att få honom att lita på oss. Men idag har han suttit i mitt knä och ätit gurka, och han gömmer sig inte längre inne i huset då vi närmar oss buren.

image414  image415

Buren var ett riktigt Blocket-fynd: Stor bur, tre vattenflaskor, höhäck, ett timmerhus i två våningar med ramp, en träbro, kloklippare samt två faktaböcker om marsvin. Allt i fint och fräscht skick för bara 200 spänn! Dessutom fick vi ett fint skrivbord som buren stått på.
Vi hade också lite tur då vi köpte strö i djuraffären. Vi köpte en liten påse som dessvärre luktade vidrigt päck då vi öppnade den. Vi åkte tillbaks med den, och fick som kompensation en stor bal med annat strö för samma pris! Så nu har vi strö för ett halvår framåt...


Kommentarer
Postat av: Ingegerd

Marsvin är helt underbara små varelser! Då dottern var liten köpte vi en hane till vår marsvinshona och hon födde två små söta ungar en morgon då vi skulle ge oss iväg hemifrån. Lycka till med bebisarna!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0