2/7 Lixouri-halvön

Vaknar tidigt idag och njuter av utsikten en stund innan jag väcker S.




Idag åker vi ut till Lixouri-halvön. Landskapet här har en helt annan karaktär, det är mer kargt och stränderna för tankarna till helt andra delar av världen. Vi far ut till Xi Beach, den röda stranden. Sanden är verkligen rödorange, vilket förstärks av de vita klipporna bakom. Här stannar vi och badar på förmiddagen. Vi motstår frestelsen att lägga oss vid den skuggande bergväggen då vi ser varningsskyltarna och de stora stenarna som ramlat ned från klippväggarna.






Vi far vidare västerut, där vi hittar flera fina och ganska folktomma stränder.




Vi gör även ett stopp i Lixouri, men det mesta är stängt för siesta så det blir ingen större shopping utförd.




Nästa stopp blir Petani Beach och vi bestämmer oss för att stanna här ett par timmar, käka middag och lyxa till det lite med solstolar och parasoll. Här badar tom S, vattnet är härligt ljummet. Tyvärr måste det tidigare ha skett en oljeläcka ute till havs, för vi är flera som blir alldeles svarta på fötterna av olja efter att ha badat. Oljan verkar ligga lite fläckvis under stenarna. Som tur är får vi hjälp med att sanera oss av personalen på en av serveringarna, de ger oss olivolja att tvätta med - då lossnar oljan.






Innan vi far hemåt åker vi upp till ett gammalt 1500-talsslott strax utanför Argostoli som S har sett från vägen och vill titta lite närmare på. Tyvärr är det stängt med vi får en fin promenad i den charmiga byn och vi bestämmer oss för att ta vägen förbi här imorgon bitti, så att S (som har en passion för gamla slott och fästningar) får gå in och titta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0