28/6 Ankomst

Strax efter 11 på förmiddagen landar vi på Kefalonia. Vi har haft en riktigt bekväm flygresa, vi hade turen att få platser med rejält benutrymme vid nödutgångarna.
Då vi kliver av planet slår hettan emot oss som en het, fuktig vägg. Vi blir lite överraskade, det är både varmare och fuktigare i luften än det var i Thailand.
Allt går väldigt snabbt, passkontrollen består av en sömnig tjänsteman som vinkar förbi oss utan att titta på våra pass och innan vi vet ordet av sitter vi redan på Airtours transferbuss som skall ta oss till Sissy Apartments i Lassi. På vägen dit passerar vi flera fina stränder, och havet är alldeles klarblått.

Vi får en helt OK lägenhet på markplan. Rummet är ganska enkelt inrett, men det är rent, fräsht ooch trivsamt och här finns allt vi behöver. Vi har dessutom en vidunderlig utsikt över havet och bergen.



Vi packar upp och promenerar sedan ned till huvudgatan i Lassi för att kolla in omgivningarna. Den består av många mysiga resturanger, ett antal biluthyrare och samt små supermarkets där man kan köpa mat, vin och souvenirer. Vi slinker in på ett ställe som ser trevligt ut äter en härlig grekisk sallad med lantbröd och en kall Mythos...det smakar underbart!
Vi bestämmer oss för att gå ned till Makris Gialos, den största stranden här i Lassi. Det är inte så långt att gå, men det känns som en halvmil i den tryckande värmen...men till slut är vi i alla fall framme.





Härlig strand och underbart, klart vatten - men vi är lite trötta efter resan, så det blir bara ett snabbdopp innan vi drar oss tillbaka till hotellet igen för att vila lite och bada i poolen.

På kvällen går vi på Airtours välkomstmöte där vi får lite information om Kefalonia samt passar även på att boka en hyrbil. Vi bestämmer oss för att ha bilen i fyra dagar, vi kommer att hinna se mycket av ön på den tiden. Airtours samarbetar med CBR och de har mycket bra försäkringar - ingen självrisk alls, ingen deposit och enda förbehållet är att man inte får köra på grusvägar eller köra full/drogpåverkad/allmänt vårdslöst...och försäkringen täcker precis allting utom bilnyckeln.

På kvällen äter vi en brakmiddag med grekisk sallad, tzatsiki, bröd, klyftpotatis och massor av grillat kött av olika slag med den godaste grillsås vi ätit...vi blir så mätta att vi inte orkar äta upp.
Trötta efter den långa dagen somnar vi tidigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0