3/7 Längs södra kusten

Idag bestämmer vi oss för att titta lite närmare på stränderna längs sydkusten. Bilen skall lämnas tillbaka vid före fyra, så vi vill inte åka för långt och vi har redan varit runt hela ön, så lite strandhugg känns lagom idag. Vi startar med att åka tillbaka till det gamla slottet.




Sedan tar vi oss vidare ned till Lourdas, vilket blir en besvikelse...



Tråkig strand och en ganska ocharmig by, så vi far vidare upp till Pessada där det skall finnas en fin liten strand. Vi ser den på håll men hittar inte riktigt var vi skall åka ned så vi fortsätter mot Avithos Beach istället, vilket visar sig vara en riktig pärla. Lugnt, vackert, långgrunt och kristallklart vatten. Här stannar vi ett par timmar.








Klockan har blivit mycket och det är dax att lämna tillbaka bilen på CBR´s huvudkontor i Lassi. På vägen hem äter vi lunch, det blir smarriga Gyros igen och servitören har mycket roligt åt att vi äter den med kniv och gaffel...

Vi tillbringar resten av kvällen med att slappa och dricka ett par öl vid poolen innan vi promenerar in till Argostoli för att göra den sista shoppingen och få i oss lite middag.




Jag väljer kolgrillad bläckfisk den här kvällen och det smakar ljuvligt...S vågar inte prova utan tuggar istället på sina lammfärsbiffar.
Vi hittar fina snäckor att köpa till barnen och en snygg kruka till oss själva. Annars blir det mest matvaror som honung, kryddor och oliver vi tar med oss hem...allting är jättedyrt här.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Ser underbart ljuvligt ut..nu längtar jag än mer till vår resa.

Vi kommer att få varmt vi med, nu är det ca 33 grader i Turkiet.

Men förra året när vi var till naxos så hade vi över 45 grader i några dar...tur man klarar värme bra.



Ha det så kul nu med renoveringen...kramen

2008-07-08 @ 09:49:41
Postat av: Juonap

Very informative. Great site. Really professional.

2010-02-05 @ 10:14:25
URL: http://juonap.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0