17/2 Chao Praya River, Grand Palace och MBK

Vi går upp tidigt för att försöka få ut så mycket som möjligt av dagen, men det tar en bra stund att komma iordning. Ingen vill duscha i de halväckliga duscharna och som grädde på moset hittar Stora T en stor kackerlacka i handfatet. Efter mycket om och men faller lotten att agera bödel på mig, så nu befolkas världen av ett gigantisk kryp mindre.

image289

Vid frukosten utspelar sig världens scen. Vi får syn på en ENORM kackerlacka som klättrar på väggen strax ovanför bordsgrannen. Vi gör honom uppmärksam på krypet varpå han sliter av sig sin sko och slår mot kackerlackan som far iväg i hög fart och landar med ett stort plums i nästa bordsgrannes kaffekopp...alla fnissar och serveringsperonalen tittar på varandra och bara skakar på huvudet. Tokiga faranger (thailändarnas ord för oss västerlänningar), tycks de tänka.

Vi tar en taxi till piren och hyr en långsvansbåt. Vi ber föraren att ta oss längs floden och in i Khlongerna (kanalerna) för att sedan släppa av oss vid Grand Palace. Det visar sig vara ett fantastiskt sätt att se Bangkok på - vi ser Grand Palace, Wat Arun och många andra viktiga byggnader och det är spännande att få en liten inblick av hur folk lever sitt vardagsliv längs floden, Bangkoks livsnerv.

image287 image288

Grand Palace visar sig vara en riktig hit - både vi och barnen är fashinerade och att vandra runt bland templena är verkligen som att befinna sig i en glittrande, skimrande sagostad. Vi går in i smaragdbuddhans bot, en av de heligaste platserna i Thailand, och barnen sätter sig ned i tystnad en lång stund och bara tittar.

image285

Efter ett tag bryter solen igenom molntäcket och det blir mycket varmt...Lilla T börjar tycka att det är jobbigt. Vi bestämmer oss för att ta oss vidare till MBK för att köpa lite sandaler och kläder. Vi köper lite frukt vid ett fruktstånd och sätter oss på trottoaren och äter innan vi börjar leta taxi. Det är omöjligt att hitta någon som vill köra på taxameter så det slutar med att vi ger upp och betalar 150 (30:-) Baht för den dryga halvtimmen det tar att åka till MBK.

MBK visar sig vara enormt! Vi stannar i många timmar och tokshoppar...då vi kommer hem har vi spenderat 1500:- på 6 par sandaler, 1 par crocs, 6 par shorts, 8 T-shirts, 3 gosedjur, 1 halsband, porslinselefant, klänning, keps, 2 par solglasögon + en dockservis, torkad frukt och lite annat.

image286

Innan vi går och lägger oss ber vi hoteller att ordna med en minibuss åt oss för morgondagens färd mot flygplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0