18/2 Vidare mot Krabi

Dagen börjar inte bra...Stora T kaskadkräks och mår illa. Hon är skakig hela morgonen, men vi lyckas häva det rätt snabbt med vätskeersättning i små portioner. Hon mår bättre efter att ha fått i sig lite frukost. Men vi bestämmer ändå oss för att stanna på rummet och vila tills minibussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen.

Det visar sig att vårt flyg mot Krabi är kraftigt försenat, det skall gå 13.20 men vi kommer inte iväg förrän vid fyratiden. Barnen roar sig dock med gameboy och leksaker, och jag hittar en dator och surfar en stund, men det är väldigt trist att behöva tillbringa en hel eftermiddag fast i en grå gate på en trist flygplats.

image298

Vi reser med lågbudgetflyg, men både plan och service håller förvånansvärt hög klass och flygresan går fort.
Vi landar nästan tre timmar försenade på Krabi International Airport. Solen skiner, det är varmt och fuktigt men inte i närheten av hur det var förra året.
Glädjen sprider sig i bröstet och jag känner mig lugn och varm i hela kroppen.
Det känns som att komma hem.

Krabis flygplats är pytteliten och bagageutlämningen går fort. Vi köper en transferticket vid taxiservicedisken, orkar inte hålla på och deala med taxichaufförer för att tjäna några tior. Vi betalar 80:- för en stor, lyxig minivan.

Då vi kommer fram till Ao Nang och vårt hotell, Somkiet Buri Resort, bara gapar vi...bara 50 meter från huvudgatan ligger hotellet inbäddat i grönska, precis som inne i en djungel. Poolen är underbar och resturangen jättemysig.

image294

Små gångar och hängbroar över dammar med fiskar i leder till rummen som ligger i små tvåvåningsbyggnader, som är vackert byggda i traditionell sydthailändsk stil.
Vårt rum ligger på övre våningen som vi önskat, och har utsikt mot en stor damm samt poolen. Det är ett enormt trebäddsrum med två extrasängar, vardagsrumsdel, stor veranda och badrum. Små detaljer som extra poolhanddukar, morgonrockar, paraplyer, tofflor, fri frukt.. Det är så fräscht och fint, vi kan knappt fatta att vi skall bo här i hela 9 dagar!

image293

                                 image295

Efter att ha provat poolen bestämmer vi oss för att stanna på hotellet och äta middag. Vi beställer in olika nudelrätter och curryrätter och maten är både mycket god, bra kryddad utan att vara för stark och är dessutom billig. Djungelmiljön är obetalbar...då barnen ätit klart kan de leka utan att de stör någon. De hittar en enorm karp i en av dammarna.

Efter middagen går vi ut på byn och äter lite Thaipannkaka och glass.
Ao Nang har förändrats en hel del sedan förra året kan vi konstatera...det är mer tillrättalagt, renare och det pågår en hel del nybyggen.

Vi köper med oss lite öl vägen hem, och när barnen somnat sätter vi oss på den fina verandan med varsin Singha medans vi lyssnar på djungeln utanför.
Äntligen!

                                      image297

Kommentarer
Postat av: ullrika

vilken underbar berättelse! och massa härliga foton!



måste säga, du skriver jättebra. och intressant. lagom mycket - särskilt för en sån som mig som inte känner dig och halkade hit på ett litet bananskal!



anledningen till att jag kommenterar under just det här inlägget är för att jag tror att det var restaurangen till det här hotellet vi åt på en gång när vi bodde i Ao Nang (2006). känner igen det där lummiga, och broar över små bäckar. stämmer det att det var ett ganska berömt Spa på hotellet också?



massa massa grattis till brudparet också! om än nästan ett år i efterskott :)

2009-01-08 @ 01:00:16
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Stefan W

Vaad segt att planet blir försenat :(

2009-01-08 @ 01:08:45
URL: http://stefanweei.blogg.se/
Postat av: Lotta

Gillar om det du skrev! Trevligt att se lite sunda grejer och inte endast det vanliga grejerna som man kan läsa om typ alltid. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0