2/3 Khao Sok och fotografering

Idag har vi bokat en dagsutflykt till Khao Sok. Vår chaufför är försenad och har glömt att handla vatten, frukt och läsk (ingår ofta i utflyktspaketen) så vi kommer iväg lite sent. Men vad gör det, vem har bråttom?
Snart bär det av i rasande fart på slingriga vägar och det dröjer inte länge innan både Lilla T och E kräks i bilen. Jag är väldigt glad att jag slängde ned extrakläder...resten av dagen kör chauffören lite lugnare, för att barnen inte skall bli åksjuka igen.

Vi gör första stoppet på elefantcampen. Först känns det inte så bra, det skriks och gapas åt elefanterna och det är väldigt stressigt på vägen till det lilla vattenfallet, där vi vänder. På hemvägen är det inte lika bråttom, och vår skötare klappar vår elefant och sjunger lite för henne.

image340

Lunchen intas på en liten resturang med underbar och kryddstark seafood. Det finns även lite mildare mat till barnen, och vi får gott kaffe serverat i bamburör.

image342

Efter maten körs vi ned till floden. Där får vi varsin påse fiskmat och barnen matar förtjust de stora, sprattlande fiskstimmen som håller till vid strandkanten. Sedan får vi sätta oss i två kanoter och det visar sig att vi inte behöver paddla själva som vi trott, utan vi har två guider som paddlar åt oss. Lite lyxigt!

I två timmar glider vi fram längs Khao Sok-floden i de ljudlösa kanoterna...vi ser varaner, olika fåglar, en stor svart/gul orm, grön mamba, paddor och växter. Och runt omkring oss tornar upp sig höga djungelklädda kalkstensklippor.

image343

Innan vi far hemåt vill chauffören visa oss ett klipptempel fullt av apor. I templet finns en kista med de mumifierade kvarlevorna efter en munk. Vi stannar en stund och tittar på buddha-statyerna och på alla apor och vildhundar som håller till där.

Chauffören släpper av oss vid Ladda Resort. Fotografen är på väg, och vi byter om till finkläder medans vi väntar.

image351

Vi blir fotade vid blomsterarrangemanget nere på Bang Niang Beach, det är fortfarande fint - vi behöver bara plocka bort någon liten spade och hink. Idag är ljuset helt annat, det känns lite roligare att posera och vi får glada och nyfikna blickar från förbipasserande. Fotografen plåtar i 45 min innan mörka moln börjar torna upp sig bakom oss. Vi hinner precis tillbaka till Ladda Resort innan regnet kommer och vi återvänder till vårt hotell.

Tillbaka på Suwan Palm halkar P och slår sig rejält i svanskotan på det hala klinkergolvet utanför ytterdörren, det är alldeles felbyggt, regnvattnet rinner inte undan och det bildas stora pölar.

Då det slutat regna går vi ned och äter middag på Happy Lagoon, vi passar även på att lämna in tvätt. Inga som helst kvitton, men vi får tillbaka tvätten dagen efter, struken i prydliga högar och ingenting saknas.

Vi shoppar lite efter middagen, shoppingutbudet är mycket roligare här än i Ao Nang och inte så dyrt som alla säjer. Eller så är det jag som blivit duktig på att pruta, ofta betalar jag mindre än hälften av utgångspriset.

image352

Vi bokar en snorklingsutflykt till Similan Islands. Vi väljer ett upplägg med fyra stopp, två med snorkling från båten och två från stranden.

Kommentarer
Postat av: Brageirmelin

Very interesting site, beautiful design, thank.

2010-01-29 @ 13:49:58
URL: http://brageirmelin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0