Turne´

I söndags var jag och S på en rätt påfrestande turne. Målet var att handla äckligt mycket byggvaror för att bygga P´s nya rum, samt jeans och skor till P.

1. S tillbringar en timme med att göra en låååång inköpslista på Byggmax hemsida. Man kan printa ut den, lämna in och betala i kassan för att själv slippa gå runt och plocka ihop allt. Jättesmidigt och sedan kommer det hem ett par dagar senare. Vi har inte en chans att få hem allt i vår bil. När han är klar stänger han ned fönstret och går ut med hunden.
Utan att printa ut listan.
Bara att börja om.

2. Vi lämnar av alla ungarna utom tonåringen ute hos mamma och pappa. Mamma har bakat en underbar, väldoftande mjuk pepparkaka vilket leder till en inre kris hos mig...självklart sätter jag i mig en jättebit (men det var det värt, den var LJUVLIG!)

3. Jag tvingar S att ringa Byggmax och kolla vad de tar för hemkörning. Det visar sig att det kostar 3000:-
Går fetbort MAO. Vi bestämmer oss för att ta Fredells istället, S har bra rabatt där och de är billigare på hemkörning, så det går säkert på ett ut.

4. Ankomst till Fredells byggvaruhus. Vi inser efter att ha gått igenom hela den långa beställningslistan med personalen att det blir ca 4000:- dyrare att handla på Fredells än Byggmax, främst för att isolering och byggplast kostar tre gånger så mycket här. Vi markulerar beställningen.  

5. Vi gör en ny beställning hos Fredells på allt utom isolering och byggplast. Sedan åker vi vidare ut till Länna för att handla resten på Byggmax. På vägen dumpar vi tonåringen i Sickla för att kolla på jeans och skor så länge.

6. Väl på Byggmax lastar vi bilen proppfull med isolering, plast och frigolitskivor. Vi får inte plats med allt utan får köpa spännband och fästa flera rullar isolering på taket. Vi ser ut som ett rikttigt spektakel då vi åker därifrån.

7. Tonåringen får finna sig i att ta bussen hem, men han är lika glad för det eftersom han just fått ett par hett eftertraktade skateskor och dessutom hittat ett par märkesjeans för halva priset.


Nu har vi allt hemma, bara att börja bygga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0