Fortsatt motorkrångel

Efter att ha bytt en givare och provstartat och kört motorn ett antal gånger hände det igen...inget oljetryck vid start.
Alltså var det inte givaren det var fel på. Efter inrådan av mekanikern vi anlitat tidigare skall vi nu byta ut reduceringsventilen, han kände igen "symptomen" och är ganska säker på att det är den som spökar.
Tack och lov kommer vi åt att byta den utan att behöva lyfta ut hela motorn och det bör vara en enkel match att fixa själv.
Säljaren har även gett oss tips om hur vi kan skrämma igång oljetrycket igen då detta händer, eftersom det tydligen har hänt tidigare...tack för det! *morr*
S skall även göra ett oljebyte samt byta lite filter...lite segt eftersom vi just haft motorn på sevice. Han skall ta en mekardag vid båten imorgon, och förhoppningsvis kan vi sedan kunna åka ut igen, utan att vara oroliga för fler driftsstopp.

Och troligtvis kommer vi även att lyssna till vår kloka båtgrannes råd att skaffa oss en liten utombordare som back-up och njuta av tillvaron!Kommentarer
Postat av: Ninni

Åhh va trist ni har otur med motorer!Hoppas det ordnar sig allting..ha det kramen

2009-07-20 @ 08:30:39
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Ninni

Ha en finfin dag..kramen

2009-07-21 @ 09:49:00
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: ullisar

blä va trist med motorras :( skönt att det verkar lösa sig iaf. fast en massa slantar lär väl gå åt gissar jag... usch igen. en bra idé med backup-motor dock! det kan ju hända saker mitt ute på havet.

2009-07-22 @ 00:10:05
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0