Lycklig

Än en gång har det hänt...jag (snart 35-årig sliten 4-barnsmorsa med begynnande rynkor) har fått visa leg på systemet. Kvinnan i kassan tyckte det hela var lite pinsamt då hon såg att jag är född 1974, men jag tröstade henne med att jag ju har uppnåt den ålder där ett antagande om att man möjligen kan vara 19år enbart kan betraktas som en komplimang.
Jag tackade för att hon förgyllt min dag och flöt vidare på små fluffiga, rosa moln.


Galen morgon

Igår morse var S inte populär. Strax efter åtta då jag skulle åka till jobbet uppdagades det att han lyckats stoppa på sig mina bilnycklar och åkt iväg till jobbet. Vi har extranycklar, men ingen extra larmdosa så även om jag kunnat komma in i bilen hade det inte gått att larma av. Ingen bil idag alltså och mitt späckade schema (jag hade tom fixat barnvakt) för eftermiddagen med ärendeturne´gick i stöpet.
Just denna morgon hade jag dessutom ett möte 8.30 vilket innebar att jag hade 25 min på mig att lämna Lilla T på dagis och ta mig till jobbet kommunalt. Inte en chans att jag skulle hinna, det går visserligen snabbt att ta mig till jobbet med bil, men med buss tar det betydligt längre tid då det ligger lite avigt till. Med lite flyt skull jag bli 45 min sen.
Som tur var kom Pappa som en räddande ängel och körde mig till jobbet och lämnade Lilla T på dagis åt mig, och jag blev otroligt nog bara 5 min sen.
Maken tillbringade sedan hela kvällen med att vara övertrevlig och skurade faktiskt hela köket av bara farten, så något bra kom ju ut historien iallafall.Värdelöst vetande...

Färg: Svart

Årstid: Sommar

Veckodag: Lördag

Högtid: Julen

Bok: " Tusen strålande solar" Khaleed Hosseini

Författare: Marie Hermanson

Film: 21grams

Animerad film: Wall-E

Tv serie: True blood

Låt: Peter Gabriels "Mercy street"

Artist: Just nu Eros Ramazotti

Skådespelare: Johnny Depp

Djur: Gillar våra marsvin

Resmål: Thailand

Stad i sverige: Stockholm

Transportmedel: Bil

Sport att utöva: Yoga

Sport att titta på:  ----------

Maträtt: Thaikäk

Dessert: Glass med varma bär

Krydda:  Lime/pepper

Dryck utan alkohol: Svart kaffe

Dryck med alkohol: Rött vin

Frukt: Ananas

Grönsak: Paprika

Blomma: Orchideer

Plats i hemmet: Soffan!

Tidning: Allt om resor, vagabond

Kvällstidning:  Aftonbladet

Klädstil: slappt

Klädesplagg: Tunikor

Ljud: Vågskvalp

Godis: Röda fiskar

Pryl: Änglakort/Tarotkort

Hus eller lägenhet: Hus

Skor: Älskar skor

Drink: Gin & Tonic

 

Hittad hos Anna


Ny tvättmaskin

Igår slängde vi ut det gamla tvättmaskinsvraket och åkte och köpte en ny. Inget kul alls att lägga ut pengar på vitvaror, och framförallt inte innan jul...
Men vi fick iallafall en bra deal på en lite större och bättre maskin än vad vi hade innan. Till den gamla maskinens försvar får man säja att den var dels just gammal och dessutom fått jobba extremt hårt, en fyrbarnsfamilj tvättar ju som bekant rätt mycket tvätt. Inte konstigt att trumman lossnade (!) till slut...
Nu får vi hoppas att den här håller i många år!


Skit!!!!

Nu dog tvättmaskinen... :(

Pannknack

Om en liten stund är det dax att bege sig till kyrkan där Lilla T skall gå luciatåg. Hon har laddat för fullt, och övat hela förmiddagen. Vanligtvis skulle jag se fram emot en tillställning som denna, men idag har jag sådan grym huvudvärk att jag helst skulle vilja lägga mig i sängen, dra ned rullgardinen, dra täcket över huvudet och sova tills imorgon bitti...inga migräntabletter hade jag kvar heller och jag har plöjt igenom hela huset på jakt efter Ipren, Alvedon, Panodil eller något annat som möjligtvis skulle kunna funka som substitut. Till slut hittade jag en gammal smulig Aspirina C från Rom-resan och det har nu lättat åtminstone lite grann.

Sunkhotell med usla omdömen

Här skall vi bo de första två nätterna i Bangkok...read and weap! De flesta sågar hotellet totalt, och de som inte gör det har bot i lyxrummen. Det var så bråttom då jag bokade, att jag inte hann kolla recensioner utan bara hotellets hemsida.
Och tyvärr gick det inte att boka om, så det är bara att tugga i sig.
Men jag tröstar mig med att det ändå är hyfsat billigt, mycket bra läge och bara för två nätter. Dessutom kan man nog inte klaga på utsikten...Vi skall bara sova där och andra natten måste vi dessutom checka ut redan 04.30 för att hinna ut till flygplatsen.
Men det känns väldigt onödigt, för samma pengar hade vi kunnat bo bra mycket bättre.
Och jag ber en bön att vi skall slippa dela rum med decimeterstora kackerlackor igen...uäck!

                                                 Julklappar

Som den välplanerade person jag är brukar alla julklappar vanligtvis vara färdigshoppade och inslagna redan i slutet på november. Så är dock inte fallet i år...jag har inte ens börjat tänka på julklapparna än, men nu börjar det verkligen bli ont om tid! Idag har jag inte en chans att hinna, och även imorgon ser det mörkt ut...däremot skall jag försöka ordna en gran idag, så att vi slipper något spretigt restexemplar som förra året...
Vi kommer dock att ta det väldigt lugnt med julklappar till varandra och barnen i år, vi behöver spara pengar till resan.


Jullista!

Dream Christmas gift: En trisslott med 25.000:- i mån i 25 år
Favorite Christmas carol: O helga natt
Best thing about Christmas: Dofterna, ljusen, stämningen
Most memorable Christmas moment: Då jag var liten och fick min första LP-skiva (Fame)
Party or prayers: Båda delarna
Favorite Christmas drink: Lättglögg
Favorite Christmas movie: Ingen aning...
The best Christmas party is at: Ingen aning...
Celebrate with friends or with family: Familjen.
Do you believe in Santa Claus?: Nej...:)
Best store for Christmas shopping: Indiska
Have you started Christmas shopping?: Nix...
Under the mistletoe, you would love to kiss: Min man
Favorite Christmas food: Lax
Christmas Wish This year: Bidrag till reskassan och ett mycket speciellt smycke...
Your favorite Christmas decoration: Ljus och Ljusslingor
Giving or receiving?: Båda delarna är kul
Number of Christmas cards you send: 0
Number of Christmas cards you get: ?
Do you wish for a White Christmas?: Självklart...
How many Christmas parties do you go to?: Ett, än så länge
Ever played Santa Claus in a party?: Nix
What do you think of Christmas trees?

Hittad hos Anna
: Älskar julgranar och i år blir det en äkta!Positivt

Nu när jag är ett sönderstressat vrak och allting känns allmänt träskigt, då gäller det att påminna sig om att det faktiskt snart framöver också händer en hel del positivt och kul :

- Makens 40-årsfirande
- Långt jullov tillsammans med barnen
- Jul och nyårshelgerna
- Tvådagarskurs med jobbet i Human Dynamics steg 3
- Intuitionscirkeln startar upp igen i januari

TV-program

Ibland blir man verkligen fundersam.
Min åttaåring E sitter djupt koncentrerat och tittar på "Nobelpriset 2008" och blir jättesur om någon ens kommer i närheten av fjärrkontrollen för att byta kanal...

Irriterad

Idag damp det ned två betalningspåminnelser från min och syrrans turridning på islandshäst i början på oktober. Det triggade mig enormt, framförallt eftersom jag vet till 100% att de är betalda, i god tid dessutom.
Nu blev jag tvungen att ringa, leta upp betalningarna och skicka skärmdumpar tillsammans med ett syrligt mail med några väl valda ord...
Jag kanske är fånig, men jag hatar att behöva lägga tid på sådant här bara för att någon annan har oordning på sina papper!

Ledighet

Snart bara två veckor kvar av terminen, sedan blir det julledighet...skall bli riktigt skönt att få gå ned i varv lite.
I år kommer jag att vara ledig from 20/12 ända till fram till 7/1 och jag behöver bara ta ut 4 komp/semesterdagar eftersom vi har lediga klämdagar där jag jobbar.

Oroligheterna i Thailand

Jag följer spänt utvecklingen i Thailand.
Även fast vi har långt kvar till avresedatum så är jag lite orolig för hur det skall gå med vår resa. Flygplatserna lär ju snart öppna igen, men hur det politiska läget kommer att vara därefter är ju svårt att säja.
Skulle UD avråda ifrån resor till Thailand träder den statliga resegarantin in, så då kan vi förhoppningsvis boka av och få tillbaka pengarna. Men i annat fall har vi ingen möjlighet alls att boka av utan att förlora vartenda öre vi lagt ut.
Vi har pratat lite om möjliga lösningar om det skulle vara så pass stökigt i Thailand i mars att vi inte vill åka dit och inte har någon möjlighet att boka av våra flygbiljetter. Bangkok är ju ett nav i sydostasien och därifrån kan man ta för ganska lite pengar ta sig till flera olika länder. Möjliga alternativ till Thailand kan vara Malaysia eller Vietnam.
Men förhoppningsvis skall det gå bra att åka!


RSS 2.0