Bråkig bil

Hoppas nu bara att bilen håller...för ett par dagar sedan började hastighetsmätaren att bete sig lite underligt och i samband med detta slutade även bromsljusen att fungera. Fick tag på en snäll verkstadskille som tittade på det direkt (helt gratis tom !) och han konstaterade att det förmodligen var ett elfel alt kabelbrott och att de hade tid först 13 augusti (arghhh!!!!!). Hastighetsmätaren däremot var det inget fel på, bara något segare i starten än vanligt, vilket var helt OK på en gammal Sharan.

Lyckades till slut få en verkstadstid på Din Bil i Stockholm denna veckan, men kunde tack och lov boka av den då min fantastiska man (elektriker) lyckades lokalisera kabeln och fixa felet själv. Det var tydligen något glapp i kontakten till bromsljusen och nu funkar de som de ska. Man vill verkligen inte köra runt utan bromsljus, känns lite läskigt...

Brejk

Nu har vi bestämt oss för att ta ett brejk från allt fixande ett tag, på lördag morgon åker vi upp till Dalarna. Vi har hittat ett billigt torp utanför Orsa som vi hyr i en vecka. Det blir lite utflykter kring Siljan, bla till Orsa Grönklitt och Sommarland i Leksand.
Skall bli skönt att komma iväg ett tag igen efter allt "jobbande" här hemma.


Rening


Det är enormt renande för själen att få äntligen få ordning.

Även om vi dragit ned lite på takten med hemmajobbandet, så fortsätter vi med städning och utrensning här hemma.
Nu har vi i princip rensat ut hela huset, ink skrubben!!!!
Alla lådor, garderober, skåp, hyllor och tänkbara skrymslen i hela huset är städade, rensade och sorterade. S och grannen har kört flera vändor till sopstation idag med det sista.
Köket och badrummen är nu lika fräsha som när vi flyttade in för 13 år sedan och friggeboden är numera ett funktionellt förråd där man lätt kan hitta det som man letar efter. Så här fint städat var det mycket länge sedan vi hade, och jag är stolt över att jag som annars är en riktig latmask, äntligen tog mig själv i kragen och fick det här gjort.
Enda skamfläcken är nu garaget, men det är S domäner...han får själv sortera upp bland sina skruvar, muttrar och verktyg samt bland alla högtalar/skivspelare/radioapparater som byggs på därute. Jag har dessutom ingen aning om vad som skall sparas eller slängas, så det överlämnar jag med varm hand åt S.
Även P´s rum ser inte helt tillfredsställande ut, men jag ger upp där. Så länge det går att komma in med en dammsugare så får vi vara nöjda.


Läskiga vägar

Jag kände mig ju lite mallig för att jag (som är så höjdrädd) vågade köra på de läskiga bergsvägarna på Kefalonia.
Men här ligger jag verkligen i lä! De här bilderna är tagna på "The road of death" i Bolivia, som är klassad som världens farligaste väg. Här dör 2-300 människor varje år.
*Ryser*

Jobba, jobba, jobba...

Vi gnetar på med hemmafixandet...S gick flera lass till sopstationen idag igen, och Lilla T´s rum har nu skiftat färg från gult till ljuslila. E har fått ett läckert draperi till sin hörna, och Stora T´s rum är städat från golv till tak. Lilla toan är helt färdig, det blev jättefint! Skall lägga ut lite bilder sedan.
Jag blir lätt lite manisk när jag drar igång projekt, jag vill få det klart snarast möjligt och blir stressad över att det går för långsamt. Men nu har vi bestämt oss för att dra ned på takten lite grann, vi vill ju hinna med att ta det lite lugnt och mysa med ungarna också.
Att acceptera att saker och ting tar den tid det tar, och tålamod är verkligen något som jag behöver jobba med. Mycket.

Molnklänning

Denna coola klänning i gul frotte från Me&I ramlade ned i min brevlåda idag...har suktat efter en sådan länge, men då jag äntligen skulle beställa en var den slutsåld. Tur att Tradera finns!
Den är verkligen superskön och kommer helt klart att bli en favorit i garderoben.
Men S höll på att kräkas då han såg den...

Bild lånad från Me&I

Arbetet fortskrider...

Igår blev det en tripp till IKEA och byggmarknaden. Det blev lite mattor, tavlor, badrumsskåp, lampor, golv, hyllor och lite annat smått.
Hela övre hallen och trapphuset är nu färdigmålat...det blev en färg som heter "Sand". Först tyckte vi att det blev lite väl plåsterfärgat, men då det var klart blev det riktigt fint. Färgen passade bra till nya ekgolvet och de vita snickerierna. Vi kommer att måla även nedre hallen med samma färg, men där behåller vi bröstpanelen.

Jag fick även till slut spunk på den läskigt giftgröna färgen vi har på lilla toan, så nu är där isblått istället. Det blev fint till den indigoblå mosaiken runt spegeln, som vi valde att spara. Resten av inredningen kommer att gå i björk, den svala färgen behövde brytas med något lite varmt. Golvet är urrivet och idag skall vi lägga ny plastmatta, sedan är det bara det roliga kvar - att piffa.

Lilla T har fått eget rum, och är hur förtjust som helst...det blev ny matta, tavlor, gardiner och lite lampor samt tre fina fyllor i syrabetsad furu (blocketfynd). Jag höll på till halv ett inatt att rensa ut och sortera alla leksaker och piffa...suck!
Nu ser det hyfsat ut, men det behöver läggas nytt golv och målas om. Det blir eklaminat och ljuslila väggar.
Det var väldigt trångt i det lilla rum som E och Lilla T delade, och det blev till slut akut. E har nu fått en egen vrå i övre hallen, och även han var nöjd trots att det inte är ett "riktigt" rum. Skönt att äntligen få ha sina saker ifred! Det är bara en tillfällig lösning tills P´s nya rum är färdigt, då blir det en rockad och alla barn kommer äntligen att få ett eget rum. Inget fel med att barn delar rum med varandra, men rummen i vårt hus är såpass små, samt har snedtak, att det blir väl trångt.

Jag har även rensat ut tvättstugan. Det är så otroligt skönt att göra sig av med all skit som ligger och skräpar. Jag har tappat räkningen på hur många säckar vi har gått till sopstationen med. Målet är att all junk skall vara borta då semestern är slut.

Dagens arbete, so far...

Nu har vi äntligen lyckats frambringa lite energi till att sätta igång med hemmafixandet. Det har tyvärr varit mycket snack och liten verkstad de senaste dagarna...men idag har vi iaf fått en hel del gjort.
Jag har tömt hela friggeboden på junk och dessutom rensat ut nästan hela förrådet. Det är bara lite kvar, sedan är det tomt och fritt fram att börja pyssla med isolering och inredning ett rum till P därinne.
S har gått massor av vändor till sopstationen med berget av skräp och nu ligger allting vi vill ha kvar prydligt märkta i kartonger ute i friggan. Det är OERHÖRT tillfredsställande, kan jag meddela...nu är nästan all skit borta, har "bara" skrubben under trappan kvar (ni som tittat in i vår skrubb någon gång det senaste året kan småle nu...)
S har dessutom hunnit med att spackla hela den övre hallen och håller just nu med liv och lust på att slita bort all panel i trapphuset....förhoppningsvis kan snart vi börja måla!

Men snart ger vi upp för idag, skall snart åka och hämta P som varit och metat hos en kompis, sedan korkar vi nog upp en flaska vin.

Renovering

Nu är det dax att kicka igång med lite tristare saker...renovering.
Huset håller så smått på att förfalla och vi behöver fixa en hel del här hemma. Verandataket läcker in, nya hängrännor måste sättas upp, garagefasaden behöver mögeltvättas och vi skall lägga golv, måla och tapetsera lite här och var. Vi skall även börja inreda förrådet till ett tonårsrum åt P samt snikrenovera badrummen.
Dessutom känner jag att jag kvävs av alla drivor med saker som ligger överallt här och det  är läge för en rejäl utrensning av garage, förråd och frigga.

Jag blir helt matt bara jag tänker på det, men det måste göras och det kommer nog att kännas väldigt skönt då det är klart.

                     

Tankar om Kefalonia och om att hyra bil

Vi hade verkligen en underbar vecka i Grekland och vi kunde inte ha valt en bättre ö än just Kefalonia. Ön hade verkligen allt: vackra paradisstränder, spektakulära sevärdheter, hisnande naturupplevelser och god mat. Vi hann också se allt vi ville på den här veckan och det kändes aldrig stressigt eller jäktigt, trots att vi de flesta dagar var i farten från morgon till kväll.
Enda minuset med Kefalonia som jag kan komma på är prisnivån, den är ca 30% högre än på andra grekiska öar. Det var ganska dyrt här.


Jag är glad att jag till slut bestämde mig för att våga hyra bil, Kefalonia är så mycket mer än bara Lassi och Argostoli och det var skönt att få upptäcka den här sagolika ön i vårt eget tempo.
CBR hade verkligen en bra och heltäckande försäkring, använde man bara sitt sunda förnuft var man garderad mot precis allt. Det kändes väldigt skönt att slippa oroa sig för stenskott, punktering eller smårepor på bilen, hade något hänt hade det täckts av försäkringen helt utan självrisk.
Det var heller inte alls så otäckt att köra bil här som jag först trodde att det skulle vara, visst var vägarna, trafiken och även ibland körtekniken lite annorlunda mot vad jag är van vid, men farterna var ganska låga och även fast trafiken stundtals kan vara lite hetsig så gick det bra. Det gällde att ta det lugnt, släppa fram när folk vill köra om och köra väldigt defensivt. Vägarna var för det mesta breda och fina med god plats för möten, men på de smala, kurviga vägarna ned till stränderna fick man ibland tuta innan svängarna för att varna för möte...och vid vissa korsningar undrade man verkligen hur de hade tänkt då de byggde vägen.
Jag tycker också att folk visade ganska stor hänsyn, de allra flesta höll avstånd och körde bara om på bra ställen då det var bra sikt. Trafiken var inte alls i närheten av det jag upplevt på Malta och i Thailand.

Min reseberättelse

Här nedan kommer min reseberättelse från vår vecka på Kefalonia!

28/6 Ankomst

Strax efter 11 på förmiddagen landar vi på Kefalonia. Vi har haft en riktigt bekväm flygresa, vi hade turen att få platser med rejält benutrymme vid nödutgångarna.
Då vi kliver av planet slår hettan emot oss som en het, fuktig vägg. Vi blir lite överraskade, det är både varmare och fuktigare i luften än det var i Thailand.
Allt går väldigt snabbt, passkontrollen består av en sömnig tjänsteman som vinkar förbi oss utan att titta på våra pass och innan vi vet ordet av sitter vi redan på Airtours transferbuss som skall ta oss till Sissy Apartments i Lassi. På vägen dit passerar vi flera fina stränder, och havet är alldeles klarblått.

Vi får en helt OK lägenhet på markplan. Rummet är ganska enkelt inrett, men det är rent, fräsht ooch trivsamt och här finns allt vi behöver. Vi har dessutom en vidunderlig utsikt över havet och bergen.Vi packar upp och promenerar sedan ned till huvudgatan i Lassi för att kolla in omgivningarna. Den består av många mysiga resturanger, ett antal biluthyrare och samt små supermarkets där man kan köpa mat, vin och souvenirer. Vi slinker in på ett ställe som ser trevligt ut äter en härlig grekisk sallad med lantbröd och en kall Mythos...det smakar underbart!
Vi bestämmer oss för att gå ned till Makris Gialos, den största stranden här i Lassi. Det är inte så långt att gå, men det känns som en halvmil i den tryckande värmen...men till slut är vi i alla fall framme.

Härlig strand och underbart, klart vatten - men vi är lite trötta efter resan, så det blir bara ett snabbdopp innan vi drar oss tillbaka till hotellet igen för att vila lite och bada i poolen.

På kvällen går vi på Airtours välkomstmöte där vi får lite information om Kefalonia samt passar även på att boka en hyrbil. Vi bestämmer oss för att ha bilen i fyra dagar, vi kommer att hinna se mycket av ön på den tiden. Airtours samarbetar med CBR och de har mycket bra försäkringar - ingen självrisk alls, ingen deposit och enda förbehållet är att man inte får köra på grusvägar eller köra full/drogpåverkad/allmänt vårdslöst...och försäkringen täcker precis allting utom bilnyckeln.

På kvällen äter vi en brakmiddag med grekisk sallad, tzatsiki, bröd, klyftpotatis och massor av grillat kött av olika slag med den godaste grillsås vi ätit...vi blir så mätta att vi inte orkar äta upp.
Trötta efter den långa dagen somnar vi tidigt.


29/6 Argostoli

Vi vaknar tidigt idag, och efter en enkel frukost på uteplatsen tar vi en morgonpromenad till Argostoli, huvudstaden här på Kefalonia. Det har ännu inte blivit så hett och solen har fortfarande inte gått upp bakom berget. Vi drar oss ned mot hamnen och vägen går brant nedför, genom trånga gränder där stadens innvånare gör sina morgonsysslor. Argostoli är en charmig småstad, här är rent och fräsht och turismen är inte så påtaglig här.
Nere i hamnen är vattnet lugnt och spegelblankt och utmed kajen sitter fiskarna och säljer morgonens fångst. Vi har tur och får se en stor havssköldpadda som följt efter fiskebåtarna in i hamnen.Efter lite shopping och en lunch på Captains Table tar vi en taxi tillbaka till Lassi, ingen av oss orkar gå hela vägen tillbaka i hettan...det är 38 grader varmt. Det är helt klart värt de 6 euro vi får betala.

På eftermiddagen promenerar vi ned till en liten strand med grå sand och klart vatten. Här finns inga solstolar och det är mest greker som badar här. Vattnet svalkar härligt, vi är helt tagna på sängen av den enorma hettan här...vi var inte alls beredda på att det skulle vara så varmt.

Vi går vi ned till CBR där vi skriver kontrakt och hämtar vår hyrbil - en nästan sprillans ny Fiat Panda. Vi ger oss genast av för en provtur och den visar sig vara väldigt trevlig och smidig att köra. Det är stor skillnad mot den stora, tunga minibuss som jag vanligtvis kör...Att köra igenom den första bergsbyn blir en upplevelse utöver det vanliga. Vägen slingrar sig genom de trånga gatorna, det är smalt, kurvigt och stundtals mycket brant och bilarna bakom håller inte riktigt det avstånd jag skulle önska...
Vägkartan som vi fick av CBR visar sig vara helt värdelös, det finns ingen logik hur större och mindre vägar är utmärkta och vissa vägar finns inte ens med på kartan. Vi kör ganska snart vilse, men hamnar istället nere i en fin liten badvik inramad av höga klippor. En vänlig grek visar oss på kartan var vi är någonstans och det visar sig att vi hamnat i Agios Thomas.Att hitta tilbaka hem går lite lättare. Men innan vi kör upp till hotellet köper vi en ordentlig vägkarta!

På kvällen äter vi middag på en av de större resturangerna, tyvärr blir det lite av en besvikelse...maten är dyr och inte heller särskilt bra. Dessutom är det så tryckande hett att man nästan får panik, trots att klockan är 22 på kvällen, så vi bestämmer oss ganska snart för att gå hemåt. Vi har inte vant oss vid värmen ännu.

30/6 Österut

Även idag går vi upp tidigt och vi kommer iväg strax efter nio. Några hotellgäster liftar med oss och vi släpper av dem vid hamnen i Argostoli. Vi har planerat att ta oss genom stan via strandpromenaden för att slippa åka inne i stan, det verkar vara hyfsat lugnt och smidigt. Tyvärr har vi missbedömt kartan, en stor del av strandpromenaden är enkelriktad och eftersom vi hamnat i den hetsiga morgonrusningen finns ingen möjlighet att stanna och vända - det är bara att bita ihop, köra igenom Argostoli och hoppas att vi kommer rätt. Jag blir superstressad, men allt går bra och vi kommer helskinnade ut på andra sidan stan.

Vi kör längs kurviga vägar genom ett sagolikt, grönskande bergslandskap. Överallt växer olivträd, citronträd, tallar och enar. Husen i de små byarna är klättrar längs bergsidorna och här och var ser man ruiner efter den stora jordbävningen som 1953 förstörde en stor del av bebyggelsen på ön.
Första stoppet bli Drogati Cave, en enorm droppstensgrotta djupt nere i berget. Vi har tur och kommer strax före den första turistbussen, så det blir ingen trängsel.


Vi far vidare mot Melassani Lake, en underjordisk grottsjö strax utanför byn Sami. Man upptäckte sjön då delar av taket rasade in. Vattnet här kommer från Argostoli, rinner genom hela ön och mynnar ut i sjön i just den här grottan.
Vi åker ut på sjön i små roddbåtar och vattnet är otroligt klart - djupet är över 10 meter och man ser ändå botten glasklart!


Vi åker upp till den mysiga lilla fiskebyn Agia Emfia. I hamnen ligger många lyxiga segelbåtar och här finns ett flertal resturanger och butiker.
Vi hittar en fin liten klapperstensstrand bakom udden och jag svalkar mig en stund medans Stefan vilar i skuggan under träden. Han är en riktig badkruka och tycker att medelhavet är för kallt för att bada i trots att det måste vara 24-25 grader i vattnet...
Vi slår oss ned på ett litet fik och tar en greksallad och Saganaki. Saganakin är underbar, men värsta fettbomben och dessutom inte bra för min laktoskänsliga mage. Jag ser ut som om jag är gravid i sjätte månaden resten av dagen...

Vi far tillbaka genom byn Sami och vidare ut till stranden Antisamos. Vägen dit är en rysare...den är smal och kurvig med branta stup utan vägräcken på några av de läskigaste ställena. Men det är omöjligt att vända, det är bara att gilla läget och köra på.
Klapperstensstranden är helt fantastisk! Havet är alldeles klart och skiftar i olika blå nyanser. Bakom stranden tornar sig höga berg upp, med växtlighet ända ned till strandkanten.Dock ligger tanken på att vi måste tillbaka upp samma läskiga väg och stör lite grann...men det går över förväntan och det är faktiskt inte så farligt. Både vi och alla vi möter tar det lugnt och kör sakta och vi är snart uppe igen.

Vi far vidare genom bergen ned mot Poros, en mysig liten by nere vid havet. Där stannar vi och äter middag. Det blir Sovulaki och Giros Pita, ungefär som kebab fast med fläskkött och pommes frites och lite annan kryddning. Det är jättegott och vi blir proppmätta, dessutom kostar det bara 1,80 euro per person.
Vi tar en grekisk kaffe nere på strandpromenaden och servitören frågar om vi kommer från Sverige. Han berättar att hans bästa kompis kommer från Gotland och att han kan lite svenska.

Vi bestämmer oss för att ta kustvägen från Poros ned till Skala. Det visar sig vara en mycket vacker väg och vi passerar en hel del små stränder på vägen.
Vi gör bara ett kort fotostopp i Skala, vi börjar bli trötta och vi vill hinna hem innan det blir mörkt. Skala känns väldigt mysigt, stränderna är längre och bredare här än i Lassi, och mer luft och rymd. Fullt med fina tavernor att välja på. Här skulle vi absolut kunna tänka oss att bo om vi återvänder till Kefalonia igen!

1/7 Norrut

Idag beger vi oss norrut till Myrtos, Assos och Fiskardo.
Den här gången har hi tittat på kartan över Argostoli mer noggrannt och vi hittar en hyfsat bra väg genom stan. Det går hur bra som helst att ta sig genom stan, gäller bara att vara på alerten och hålla nogrann uppsikt till höger och förvänta sig lite vadsomhelst...

Kustvägen norrut är hisnande vacker. Vägen slingrar sig utmed bergssidan och på sina ställen är det stup rakt ned 2-300 meter. Men det känns aldrig otäckt, det är bra vägräcken och vägen är bred och fin.Efter en stund kommer vi fram till Myrtos, en av de mest fotograferade stränderna i Grekland. Man förstår varför. Havet skimrar i flera blå nyanser och på båda sidor om stranden reser sig majestätiska berg flera hundra meter upp.Vi bestämmer oss för att ta oss ned. Vägen ned är brant, kurvig och saknar vägräcken, men den är bred och fin så det är inga problem. Det fläktar skönt nere vid havet, det går höga vågor och vattnet är vackert turkosblått. Jag badar en stund och det är mysigt att bara ligga och flyta bland vågorna i det varma vattnet.
Vi far vidare upp mot Assos, en mysig och sömnig liten by vid havet där Prinsessan Diana och Prins Charles sägs ha gjort ett stopp med sin yacht under sin smekmånad.
Det är kaos nere vid den lilla parkeringen, vi ger snabbt upp och parkerar en bit utanför byn istället. Då vi väl lyckats göra oss av med bilen infinner sig lugnet. Det går inte att sätta fingret på vad det är, men det är något otroligt rogivande över platsen och man kommer direkt ned i varv.
Vi hittar en mysig taverna där vi slår oss ned. Det blir en sallad med bröd och tsatsiki till lunch, och det känns som om tiden står stilla. Kan inte tänka mig en mer romantisk plats än den här!
Nästa stopp är Fiskardo, den enda byn som klarade sig under jordbävningen 1953. Det har blivit ett riktigt jetset-ställe och hit kommer folk från hela världen i sina lyxbåtar. Efter att ha promenerat runt i den mycket pittoreska byn sätter vi oss ned, tar en kaffe och bara tittar på folk ett stund...
Här hittar vi märkligt nog både vin, honung och souvenirer till lägre priser än hemma i Lassi.
Vid båthamnen får vi syn på en liten muräna som jagar småfisk mellan stenarna.


Det är stekhett och jag känner att jag behöver svalka mig innan vi far vidare hemåt, så vi gör ett badstopp vid Emblisi Beach, en fin och lugn klapperstenstrand. Både jag och S börjar att föredra klappersten framför sand eftersom man då slipper få med sig halva sandstranden hem...
Senare blir det en Souvikaki med ris, pommes frites och öl på en taverna inne i Lassi och vi avslutar kvällen med en liten drink på uteplatsen...

2/7 Lixouri-halvön

Vaknar tidigt idag och njuter av utsikten en stund innan jag väcker S.
Idag åker vi ut till Lixouri-halvön. Landskapet här har en helt annan karaktär, det är mer kargt och stränderna för tankarna till helt andra delar av världen. Vi far ut till Xi Beach, den röda stranden. Sanden är verkligen rödorange, vilket förstärks av de vita klipporna bakom. Här stannar vi och badar på förmiddagen. Vi motstår frestelsen att lägga oss vid den skuggande bergväggen då vi ser varningsskyltarna och de stora stenarna som ramlat ned från klippväggarna.


Vi far vidare västerut, där vi hittar flera fina och ganska folktomma stränder.
Vi gör även ett stopp i Lixouri, men det mesta är stängt för siesta så det blir ingen större shopping utförd.
Nästa stopp blir Petani Beach och vi bestämmer oss för att stanna här ett par timmar, käka middag och lyxa till det lite med solstolar och parasoll. Här badar tom S, vattnet är härligt ljummet. Tyvärr måste det tidigare ha skett en oljeläcka ute till havs, för vi är flera som blir alldeles svarta på fötterna av olja efter att ha badat. Oljan verkar ligga lite fläckvis under stenarna. Som tur är får vi hjälp med att sanera oss av personalen på en av serveringarna, de ger oss olivolja att tvätta med - då lossnar oljan.


Innan vi far hemåt åker vi upp till ett gammalt 1500-talsslott strax utanför Argostoli som S har sett från vägen och vill titta lite närmare på. Tyvärr är det stängt med vi får en fin promenad i den charmiga byn och vi bestämmer oss för att ta vägen förbi här imorgon bitti, så att S (som har en passion för gamla slott och fästningar) får gå in och titta.


3/7 Längs södra kusten

Idag bestämmer vi oss för att titta lite närmare på stränderna längs sydkusten. Bilen skall lämnas tillbaka vid före fyra, så vi vill inte åka för långt och vi har redan varit runt hela ön, så lite strandhugg känns lagom idag. Vi startar med att åka tillbaka till det gamla slottet.
Sedan tar vi oss vidare ned till Lourdas, vilket blir en besvikelse...Tråkig strand och en ganska ocharmig by, så vi far vidare upp till Pessada där det skall finnas en fin liten strand. Vi ser den på håll men hittar inte riktigt var vi skall åka ned så vi fortsätter mot Avithos Beach istället, vilket visar sig vara en riktig pärla. Lugnt, vackert, långgrunt och kristallklart vatten. Här stannar vi ett par timmar.
Klockan har blivit mycket och det är dax att lämna tillbaka bilen på CBR´s huvudkontor i Lassi. På vägen hem äter vi lunch, det blir smarriga Gyros igen och servitören har mycket roligt åt att vi äter den med kniv och gaffel...

Vi tillbringar resten av kvällen med att slappa och dricka ett par öl vid poolen innan vi promenerar in till Argostoli för att göra den sista shoppingen och få i oss lite middag.
Jag väljer kolgrillad bläckfisk den här kvällen och det smakar ljuvligt...S vågar inte prova utan tuggar istället på sina lammfärsbiffar.
Vi hittar fina snäckor att köpa till barnen och en snygg kruka till oss själva. Annars blir det mest matvaror som honung, kryddor och oliver vi tar med oss hem...allting är jättedyrt här.

4/7 Slappardag i Lassi

Idag är det sista dagen här, och det knyter sig lite i magen...vi har haft det så bra och det har varit så mysigt att få så här mycket tid tillsammans med bara min man. Jag vill inte att det skall ta slut.
Men jag saknar barnen, så det känns samtidigt bra att vi snart skall återvända hem.

Idag väljer vi att stanna i Lassi. Vi promenerar bort till den fina Platis Gialos-stranden, där vi hyr solstolar och parasoll. Både vattnet och stranden är av Thailandskaliber och jag blir som ett tramsigt barn som inte vill gå upp då S efter tre-fyra timmar börjar bli rastlös och tycka att det får räcka nu...

Jag har helt felbedömt den starka solen och bränner mig så ordentligt att jag får hemska nässelutslag...aj! Det blir till att ha solskyddsfilten på sig resten av dagen.

Vi badar och slappar vid poolen på eftermiddagen, tar ett par öl på uteplatsen och går sedan ut och äter...det blir fried kalamari för mig och Kefalonian meatpie till S. Efter middagen bjuder tavernan vi på Metaxa, en Kefalonsk konjak som serveras kall med is. Jag gillar det skarpt, S är inte lika imponerad...

Sista kvällen går fort, innan vi vet ordet av är klockan över tolv och det är dax att sova eftersom vi skall upp tidigt imon.

5/7 Hemresa

Vi går upp tidigt för att hinna äta frukost men kommer på att vi ju har glömt att köpa bröd...det får bli frukost på flygplatsen istället.
Transferbussen hämtar upp oss på utsatt tid och vi kommer fram till flygplatsen redan tre timmar innan planet går. Känns lite bortkastat, men det är bara att gilla läget.
Vi checkar in bagaget, köper en frukostbaguette att dela på och sätter oss vid taxichaufförerna i skuggan under träden och väntar på att få gå genom säkerhetskontrollen. Flygplatsen är liten och det är högt tryck, så man slussar in en avgång i taget. Ändå står vi som packade sardiner inne vid gaten sista timmen innan planet går...
Vi passar på att köpa lite godis och matvaror medans vi väntar, märkligt nog är det billigare här än i både Lassi och Argostoli.

När vi väl kommit på plaget går flygresan hem fort och smidigt, och vi landar en halvtimme efter utsatt tid på Arlanda...vi är hemma igen!

Lejonmamma

Äldste sonen skulle åka och lämna tillbaka ett spel han köpt på öppet köp. Efter en stund ringde han och berättade att han får åka hem igen med spelet, han fick bara byta det mot något annat i butiken och skulle inte få pengarna tillbaka, och det fanns inget annat som han ville ha. Ringde till en annan butik inom samma företag som berättade att man alltid har 10 dagars öppet köp. Ringde då vidare till butiken som sonen försökt lämna tillbaka spelet till och hänvisade till företagets policy och då började expediten att slingra sig med säja att man alltid gjorde bedömningarna om öppet köp från fall till fall och en massa annat kvalificerat skitsnack.
Men efter hot om att gå vidare högre upp med saken gick han till slut med på att ge sonen pengarna tillbaka.

Jag kan verkligen bli vansinnig på folk som försöker att lura mina ungar!


Hemma i Sverige igen!

Nu är vi hemma igen efter en grymt mysig vecka i Grekland.
Kefalonia var helt sagolikt - fantastiska stränder, maffiga bergslandskap, härlig grönska och mysiga små byar. Vi hyrde bil fyra dagar så vi har sett massor av ön och även hunnit med att bada och sola en hel del.
Reseberättelse med bilder kommer inom kort!
Vår standardlunch!


RSS 2.0