Gårdagens dagstur till Gällnö

Solglitter...
Promenad till Gällnö By
med kusinerna
E har hittat blålera

Hemfärd i kvällningen
Tillbaka i hemmahamnen


Dagarna på Malta

Här kommer lite bilder från dagarna på Malta!


Vi bodde på vandrarhemmet Granny´s Inn. Det låg i ett helt vanligt, lugnt bostadskvarter i Sliema men ändå nära havet och resturanger.
Det var ett prisvärt, fräscht och fint boende och ägarparet var mycket trevliga och hjälpsamma. Då vi åkte hem bjöd de på mousserande vin och vi fick varsin present!
Vi bodde i fina 5-bäddsrum med dusch och toa i korridoren och frukost ingick. Det enda vi saknade var AC på rummet - vi var där den hetaste årstiden och det blev lite väl varmt på nätterna, takfläkten räckte inte till ibland...

Vandrarhemmet blev valt till årets Hostel på Malta 2008 och vi förstod varför!
Det finns en del sandstränder på Malta, men vi valde att bada från klipporna i stan där vi bodde. Vattnet var underbart, turkosblått och rent. Hur mysigt som helst!
Första kvällen blev det även kvällsbad...det slog det mesta!
Vi ställde klockan tidigt för att hinna med ett morgondopp. Där vi badade såg vi knappt några turister alls, det var mest Malteser både vid strandhaken och vid klipporna.Det kändes tryggt att veta att vi inte riskerade att stöta ihop med några hästar under simturerna! *S*

En av dagarna var vi i Valetta, Maltas huvudstad.
En fantastiskt vacker stad med mysiga resturanger och cafèr, fantastisk shopping och pittoreska gränder...hit vill jag tillbaka!
Man kunde även bada mitt i stan och det var riktigt välbehövligt!

(Hatten jag har är riktigt turistig, men den var ett fantastiskt bra skydd mot solen - stundtals trodde man att man skulle få värmeslag!)


Båtutflykt till Gozo, Comino & blue lagoon.
Helt otroligt blått vatten, dock en hel del maneter...vi badade ändå - vi hade ju manetspanare uppe på båten!
Middag...maltesisk tallrik, jättegott!

Hit åker jag garanterat tillbaka, även fast jag har varit här en gång förut vill jag se mer av Malta!Malta!

Nu till något mer positivt...
Snart går höstens planeringsdagar med jobbet av stapeln - och i år är de förlagda på Malta!
Vi åker torsdag förmiddag, kommer hem natten till måndag och vi kommer att bo på ett vandrarhem i Sliema utanför Valetta. Sjukt härligt skall det bli och riktigt skönt att få lite sol och värme igen efter den här lite regniga och ruggiga avslutningen på sommaren.

Det skall bli riktigt mysigt att få tid att umgås med mina härliga arbetskamrater och jag ser fram emot att få bada i medelhavet, strosa genom gränderna i Valetta och åka båttur till Comino och Gozo.

Skall bli så grymt härligt och jag skall njuta av varenda sekund!Sömnlös

Sömnproblemen är tillbaka igen med full kraft.
Det behövdes bara ett par dagar i ekorrhjulet för att jag skulle trilla dit igen. Har hela världen i huvudet och det är hela tiden mer som står på tur och stampar. Kalendern börjar redan bli full.
Det är som att skotta snö i snöstorm.
Vaknar mitt i natten och hjärnan sätter genast igång att babbla. Kan inte stoppa flödet av tankar och efter en kort stund är jag klarvaken och det blir helt omöjligt att somna om. Vid sextiden på morgonen är jag redo att somna igen, men då är det ju dags att gå upp...
Det stressar mig enormt att veta vilken zombie jag kommer att vara imorgon.
Helvete!
Världsrekord!

Igår var jag och 2557 andra med om att sätta världsrekord i mantrameditation på spikmatta!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article5649063.ab

Tack för en trevlig eftermiddag Pyret, N och S!

lösenordsskydd

Jag har haft vissa funderingar på att flytta bloggen till annan bloggportal... jag skulle vilja ha en funktion där jag kan lösenordsskydda vissa inlägg. Ofta undviker jag att bli för personlig i det jag skriver och med vilka bilder jag lägger ut, då jag inte har en susning om vem som läser. Det känns tråkigt, för det hindrar mig lite grann och jag känner att jag inte får ut det av bloggen som jag skulle vilja.

Dock hittade jag en annan lösning än att flytta hela bloggen - jag har startat en lösenordsskyddad underblogg där jag kan skriva lite mer privata inlägg om jag vill. Jag länkar sedan inläggen till huvudbloggen.

Säj till om ni vill ha lösen!

På Gällnö

Är uppe tidigt, de flesta sover fortfarande och det är ännu tyst och stilla i viken.
Vi ligger på Gällnö, mötte upp H och E med familj här i torsdags kväll. Vi har underbart väder och har solat, badat, ätit och druckit gott och bara myst och haft det bra. Det blev en riktigt fin och mysig avslutning på semestern!

En dag till stannar vi ute, vi tänkte byta hamn i eftermiddag - får se var vi hamnar!


Bad från badbryggorna

Sista semesterdagarna

Nu njuter jag av de sista semesterdagarna. S har redan börjat jobba igen men idag stämplar han ut lite tidigare och har tagit ledigt hela fredagen, så i eftermiddag åker vi ut med båten igen. Vi var nere på båtklubben igår för att ladda batterierna, tanka vatten och diesel samt slänga ned mat och packning för att det skulle gå riktigt fort att komma iväg idag.
Och idag skall jag fixa det sista som behöver fixas innan jobb/fritids/dagis-start så det bara är att koppla bort och koppla av då vi är ute på sjön. Jag känner att vardagen börjar flåsa mig i nacken, så det känns väldigt skönt att komma iväg de sista dagarna. I båten kan man liksom inte stressa. Man lagar mat, diskar, plockar undan lite...that´s it!
Jag gillar verkligen båtlivet och det gör även resten av familjen (bortsett från tonåringen, som hellre vill vara hemma med kompisarna...) Och jag trivs verkligen i båten, den känns rymlig och fräsch i all sin enkelhet.
Skall lägga in lite fler bilder snart!Skrammelbil...

Det verkar gå troll både i bilen och båten...

Bilen mår återigen inte riktigt bra. Den skramlar och för ett herrans liv då man bromsar i lite högre fart, ratten vibrerar och nu låter det även från framvagnen. Jag har anat att bromsskivorna bak behöver bytas, men skramlandet ifrån framvagnen har oroat mig lite. Tänk om det är något nytt djävulstyg på gång som kostar enorma mängder pengar...

Men så tittade vår snälla granne, som tidigare arbetat som bilmek, på den och konstaterade mycket riktigt att bromsskivorna bak var riktigt dåliga och efter en provtur kunde han konstatera att skramlandet och vibrerandet, även det från framvagnen, bara beror på de nedslitna och skeva bromsskivorna.
Dock hade han glädjande besked: det är ingen panik, jag skulle kunna köra på i 3-4 år till på dem innan det blir farligt, men han byter dem åt oss då han är tillbaka från sin semester i mitten på september!

Återigen hemma!

I fredags kom vi hem igen efter ytterligare ett par dagar ute på sjön.
Denna gång var vi i skärgården kring Nämdö, där vi mötte upp H och E med familj. Det var härligt att ses igen och vi hade riktigt fina dagar med sol, bad, grillkvällar, vin och massor av prat...mysigt!

Nu är semestern snart slut...S börjar jobba imorgon, jag är föräldraledig en vecka till. Men på fredag åker vi ut igen för en kort helgtur.
Längtar!


Vi åker under Djuröbron
Bad på Ormskär...lite väl kallt i vattnet för min smak, men det var skönt att bada ändå!
Lilla T ville också grilla
Många "runt bordet"
Uvön
På väg hem, Nämdöfjärden


RSS 2.0