Smala kanelbullar!

Recept på ca 20 bullar:

1 pkt jäst för söta degar
2 dl fraiche 8% (funkar säkert med smalare oxå, men detta var vad jag hade hemma)
1 dl varmt vatten
1 msk salt
4 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl + 3 msk till utbaket
1 msk smör, kanel och lite socker till fyllningen
1 litet ägg till pensling

Smula sönder och lös upp jästen i det varma vattnet. Blanda i fraiche. Tillsätt strösocker, salt och mjöl. Degen blir rätt kompakt. Låt jäsa under duk ca 1 tim (jag lade bunken i vattenbad för att snabba på jäsningen). Tillsätt resten av mjölet och arbeta igenom och baka ut degen. Bred ut smöret, strö på socker och kanel. Rulla ihop och skär i 20 bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa under duk i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 4-5 min eller tills de fått fin färg.

(1 bulle=1,5 points)


Bullarna blev kanongoda, ingen större smakskillnad alls bortsett från att de inte var riktigt lika söta som vanliga kanelbullar. Barnen märkte ingen skillnad alls.
Skall även köra en sats lussebullar efter detta recept.

image177

Kommentarer
Postat av: Helena

Intressant att höra hur lussebullarna blir.Har du saffran i?

2007-11-29 @ 19:54:00
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Ninni

Va braat slippa allt smör! Tack för det receptet!!

2007-11-29 @ 20:59:46
URL: http://www.ninni.blogg.se
Postat av: Alex

Helena: Funderar på att byta ut fraichen mot kesella lätt istället till lussebullarna. Och sedan bara lägga i saffran + ett ägg i smeten.

2007-11-29 @ 22:27:11
URL: http://nattfari.blogg.se
Postat av: Wilhelmmona

Informative website! Thanks!

2010-02-11 @ 11:54:27
URL: http://wilhelmmona.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0