Frukost

Detta känns helt sjukt - har just ätit LCHF-frukost bestående av :

* omelett på ett ägg + lite grädde
* två skivor permesan
* en liten bit stark korv
* ½ paket bacon

Men det var väldigt gott... :)Kalender

Efter att ha fått kortslutning i hjärnan på att hålla reda på allt som händer investerade jag igår i en stor, redig kalender. Egentligen hade jag tänkt mig att köpa en lärarkalender, men jag föll för en i gammaldags design med svart "skinn"-omslag och lite gulbleka sidor.
Förhoppningsvis lär jag inte missa fler föräldrarmöten nu...Skum känsla

Igår kväll åkte jag, S och tjejerna till Willys för att veckohandla. Förutom de vanliga bergen med frukt, 7 limpor och 14 liter mjölk (vi är ju en stoooor familj...) så blev det även en del mat till min nya kosthållning. S suckade, detta blev dyrt!
Jag som ätit väldigt fettsnålt fick tänka om helt...det blev dessertostar, turkisk youghurt, grädde, salami, massor av ägg och bacon, halloumi, fetaost, smör, oliver. Detta känns helt galet, men det skall ju fungera. Grönsaker går bra att äta, men jag skall hålla mig till det som växer ovanjord, som blomkål, aubergine, squash och vitkål.
Det som kommer att bli riktigt svårt är att avstå från frukt de här veckorna, men det skall gå! Om 7 veckor åker vi till Thailand och tills dess skall några kilon vara borta!
Vill inte höra frasen "Sorry madam, no have elephant size" i butikerna igen...

Invägning!

Vikt Lördag 31/1: 73,8 kg
Viktminskning denna vecka: ----
Total viktminskning: ----
BMI: 27,1Nu får det vara nog!

Vågen pekar stadigt uppåt och sötsuget är värre än någonsin. Nu når jag snart 75-kilos strecket och känner att det nu får vara nog. Efter mycket funderande har jag bestämt mig för att löpa linan ut och köra en rivstart med GI-metoden, dvs att helt utesluta kolhydrater två veckor för att sedan försiktigt smyga in små portioner av fullkornsprodukter och frukt igen.
Förmodligen kommer jag att må skit ett tag, men jag behöver avgifta mig från allt socker. Och förhoppningsvis kommer det att synas på vågen också...

Härmed tillkännages att Avdelningen Veckans Viktminskning öppnar igen inom kort!


Jag lever...

...fast bloggen har varit lite död på sistone.
Hoppas att kunna blåsa lite liv i den igen nu!

Dagens "AAAARGHHH!!"

Elräkning: 6089:-


Nedräkning

Nu har nedräkningen börjat, bara 69 dagar kvar nu till avresa!
Längtar, längtar,  längtar!!!!Ko Poda utanför Ao Nang

Extas

Efter en utrensning i CD-skåpet återfanns min sedan länge försvunna DVD med Eros Ramazotti. Är helt överlycklig!!!!!
Något säjer mig dock att maken inte kommer att dela denna stora glädje...


Färdigbyggt!

Vi har nu äntligen byggt färdigt tonårsrummet, så nu har P flyttat in i där. Hans gamla rum tapetserade vi om (det såg förskräckligt ut!!!), där har nu Stora T flyttat in och hennes gamla rum har övertagits av E. Och när övre hallen där E bott blev tom passade vi på att ställa ut mitt stora klädskåp där, vilket gjorde att vårt sovrum blev ljust och trivsamt igen.
Plötsligt känns huset så väldigt stort!
Vi har rensat ut och slängt massor inför rums-rockaden så nu är all bråte borta. Har även rensat ut garderober, köksskåp och andra skrymslen som sväljer skräp.
Det känns så otroligt befriande!


Julledigheten...

...börjar närma sig sitt slut. Två veckor har jag varit ledig redan, och det är fyra dagar kvar tills jag börjar jobba igen. Man vänjer sig snabbt vid semesterlunken...Vi har alla vänt på dygnet, är uppe till sent på kvällen och sover till 10 på förmiddagen. Väldigt skönt!
Vi började med en mycket lyckad 40-årsfest för maken. Pyret hjälpte mig dagen innan med alla förberedelserna, så allting gick väldigt smidigt. S var mycket nöjd med sin födelsedag.
Julafton firade vi här hemma tillsammans med Mamma, Pappa och min systers familj och vi var hemma även på Nyårsafton. Vi åt en riktigt god meny bestående av smördegsinbakade ostknyten, ugnsbakad fläskfile med svampsås, rostade rotfrukter samt vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar till efterrätt...mums!


RSS 2.0