Julpynt

Igår lyckades vi få till storstäningen, äntligen!
Känns jätteskönt att få bort all bråte och skräp som samlats på hög!
Vi tog även fram julpyntet inför 1:a advent. I år sansade vi oss lite och nöjde oss med ljusstakar i fönstrena, en julstjärna, adventsljusstaken, julkrubban samt några tomtar och änglar. Julgardiner hoppar vi i över år och vi kände heller inte för att ställa fram granen ännu, vilket vi alltid annars brukar göra redan till 1:a advent. Nu skall vi dessutom ha riktig gran, plastgranen slängde vi då vi rensade i somras.
Efter julpyntandet bakade vi lussebullar och pepparkakor.
Det känns verkligen att julstämningen börjar komma krypande. Härligt!


Storstädning

Idag blir det storstädning vare sig jag vill eller inte. Huset har slammat igen totalt och nu är det faktiskt 1:a advent imon - jag vägrar att julpynta ovanpå all bråten som ligger överallt här.
Positivt är ialla fall att det är relativt lättstädat efter sommarens stora röjjning...



Utmaning

Utmanad av Pyret


8 favorit TV-program:

1. True blood
2. Simon & Thomas
3. Cityakuten
4. House
5. Roomservice
6. Medium
7. -
8. -


8 saker jag gjorde igår:

1. Köpte födelsedagspresenter till E
2. Hämtade Lilla T tidigt på dagis, eftersom hon fått feber
3. Hjälpte många barn med galonisar
4. Hade planering
5. Gick igenom bilderna från Rom
6. Handlade mat
7. Surfade
8. Fikade med jobbarkompisarna


8 saker jag ser fram emot

1. Julen
2. Nästa träff med intuitionscirkeln
3. Thailandsresan i vår
4. Att lära mig mer inom personlig utveckling
5. Att bli klar med renoveringen
6. Att komma igång med att äta bra igen (får bli efter jul...)
7. Middag med jobbarkompisarna
8. December - min favoritmånad

8 Favoritresturanger
1. Bangkok Thai Food (här smakar maten som vid gatuköken i Thailand...mmmm)
2. Lillplogen (goda pizzor)
3. Texas Burger (grymma burgare)
4. -
5. -
7. -
8. -
(går sällan ut och äter...)

8 saker på min önskelista:
1. Att mina planer för framtiden skall bli genomförbara
2. Mer energi att ta itu med saker
3. Må lite bättre mentalt
4. Fortsatt utveckling inom det andliga området
5. Att få gå Reiki 3
6. En total makover på huset
7. Att bli smal igen
8. En triss-lott med vinst på 25.000/mån i 25 år

 


Är du ...

Är du döpt efter någon?
Inte vad jag vet
 
Vad äter du helst till lunch?
Äter gärna något lätt, som fetaostsallad
 
Har du barn?
Fyra stycken!
 
Om du var någon annan, skulle du vara vän med dig i dag?
Det tror jag. Jag är en bra kompis.
 
Är du väldigt sarkastisk?
Det kan jag vara....

 Har du kvar dina tonsiller?
Japp
 
Skulle du hoppa bungyjump?
Skulle vilja, men vågar inte

Vilka är dina favortiflingor?
Tycker om "torr och dammig" musli. Gillar även Special K, men köper den inte eftersom den är rena sockerbomben.

Knyter du upp dina skosnören?
Ja
 
Är du stark nog att stå ut med dig själv?
Oftast står jag ut med mig själv, men ibland blir jag lite trött på att jag jämt skall analysera allting. Jag blir dock bättre och bättre på att släppa saker.
 
Vilken är din favoritglass?
Marscapone
 
Vad är det första du lägger märke till?
Sinnesstämningen hos en person
 
Rött eller rosa?
Rött, gillar inte rosa
 
Vad är det sämsta med dig ?
Att jag är alldeles för känslig för mitt eget bästa
 
Vem strular du mest med?
S
 
Vad drömde du i natt?
Minns inte. Lite ovanligt för jag brukar alltid komma ihåg vad jag drömmer!
 
Har du någon speciell talang?
Jag är bra på att leda barn i grupp
 
Vad tittade du senast på TV ?
Somnade till Fredag hela veckan
 
Vilket är ditt favoritljud?
Skratt
 
Rolling Stones eller Beatles?
          Rolling Stones

Snodd från Pyret



Återresa...

Är så bubblande glad - det blir en Thailandsresa i vår!!!!

Thai Airways brukar släppa kampanjbiljetter då lågsäsongen börjar, men i år släpptes flygstolar med utresa redan i mars! Priserna låg på 875:- per barn och 3200:- per vuxen + flygskatter, då ingår även inrikesflyg två valfria sträckor, för vår del blir det Krabi tur och retur.
Jag kastade mig på telefonen och preliminärbokade sex biljetter med utresa 21/3 och hemresa 10/4. Och efter att alla barnens lärare gett klartecken för ledighet åkte jag in och betalade resan i fredags.
Dock hade jag ju ingen aning om att oroligheterna i Thailand skulle accelerera som de har gjort de senaste dagarna, då hade vi förmodligen avvaktat.

Hittils så ser resplanen ut så här:


21/3 Avresa från Sthlm.

22-24/3 Bangkok. Jag bokade upp 2 nätter på Baiyoke Suite Hotel då jag var inne på resebyrån och betalade biljetterna, mest för att se till att få en paketresa vilket betyder att resegarantin träder in om något skulle hända. Tyvärr verkar det vara ett riktigt sunkhotell...men det var billigt och ligger väldigt centralt, och vi skall ju i princip bara sova där.

24/3 - 2/4 Vi flyger ned till Krabi och tar oss därifrån vidare till Koh Lanta. Där har jag hittat billigt boende i en familjebungalow på Long Beach.

2/4 - 9/4 ?????  Här finns lite olika alternativ. Vi funderar på att kanske bege oss ännu längre söderut och Ö-luffa i Trangs skärgård alt ta ett par dagar i Ao Nang eller kanske bo på Ladda Resort uppe i Khao Lak? Vi har inte riktigt bestämt oss riktigt än...men det lutar åt att vi kanske lämnar det helt öppet och bestämmer oss på plats.

9/4 Vi flyger vi hem från Krabi via Bangkok

10/4
Hemresa

Reseberättelse

Här kommer min reseberättelse från dagarna i Rom.

22/11 Ankomst

Vi anländer till ett soligt Rom tidigt på förmiddagen. Vi är väldigt trötta, resan började redan halv tre på natten och det har inte blivit mycket sömn...
Alla formaliteter på flygplatsen går väldigt snabbt och det tar inte lång tid innan vi sitter på flygbussen som skall ta oss in till Termini Stazione i centrala Rom. Vi har köpt Romapass, som ger gratis inträde till två museer samt fria resor med bussar och Metron.
Trafiken här är helt sjuk, folk kör som dårar...det är nästan i klass med trafikkaoset i Bangkok. Här skulle jag aldrig våga köra bil!

Från Termini promenerar mot St Maria di Maggiore där vårt hotell skall ligga. Trots att vi har både adressen och en bra karta visar det sig att hitta hotellet inte är det lättaste...till slut får vi ge upp och letar upp en turistbyrå som visar oss rätt.

Verona Hotel ligger i ett lite halvruffigt område, men hotellet är fräsht och välskött och vi får ett stort, fint rum på översta våningen med badrum och balkong. Dessvärre bor precis vid hissen, så det är ett väldigt oljud varje gång den används. Men det känns OK ändå, rummet är så fint att det väger upp.



Efter en stunds vila ger vi oss av mot Collusseum. Det är imponerande stort, och det kan man även säja om köerna...vi blir matta då vi ser den säker 150 meter långa kön som ringlar sig mot entren.
- Men...står det inte Romapass i den andra kön! säjer S då.
Och visst har han rätt - vi som har Romapass har en egen kö, som för tillfället är helt tom! Vi traskar glatt förbi folkmassan och kommer in på 1 minut istället för 3 timmar. Underbart!



Det är fashinerande att vandra omkring här bland ruinerna och föreställa sig de scener som utspelats här genom seklerna. Och helt otroligt att de lyckades konstruera den här kollosala byggnaden.

Vi köper varsin panini med pruscutti och ost ute på gatan och vandrar sedan vidare genom Palatinen och Forum Romanum med alla dess tempel och ruiner.




Innan vi lämnar Forum-området går vi in i Mamertinefängelset. Enligt legenden satt Petrus fången här.
Den kalla och fuktiga cellen har används till avrättningar under århundraden och det riktigt känns i luften att det har skett ohyggliga saker på den här platsen.




Vi promenerar vidare till den mysiga stadsdelen Trastevere med dess trånga, vindlande gränder.




Vi går in i kyrkan St Maria in Trastevere. Den är så vacker och vi möts av en otrolig värme. Vi sitter ned en stund och tänder ljus innan vi går vidare.



Vi letar upp en liten trattoria där vi äter pizza och rödvin. Pizzan smakar helt annorlunda häri Italien mot hemma, den är mycket godare och frasigare.

Det blir tidig kväll, vi somnar redan halv nio. Men det är en dag imorgon också!

23/11 Vatikanen och Trevi

Vi startar tidigt och hänger på låset vid frukosten 7.30. Jag blir alldeles förtjust när jag ser allt gott: Pruscutti, korv, ost, frasigt bröd, yougurt, kakor, musli, croassanger, wienerbröd, cappucino, espresso...Jag äter tills jag blir proppmätt!

Sedan tar vi metron bort till Vatikanen och Petersplatsen.



Det visar sig att vatikanmuseerna är stängda idag, men Peterskyrkan är öppen. Det är en maffig känsla att gå in i världens största kyrka...vi bestämmer oss för att ta upp upp till kupolen. Det blir ca 20 min klättrande i branta trappor och trånga utrymmen, men det är det värt - man ser precis hela Rom härifrån, och ända bort tilll de snöklädda bergen långt bort.



 


Vi åker tillbaka till Trastevere och den enorma loppisen Porta Portese. Här hittar vi dock ingenting, det mesta är skräp och det som inte är skräp är svindyrt. Men det är kul att gå här och titta på folk.




Vi slinker in på en liten resturang där vi beställer in varsin pasta och en karaff rödvin. Vi får snabbt in vår mat och jag hinner ta några tuggor innan servitrisen kommer ångande och rycker till sig tallrikarna.
- Sorry, not your food!
Och hon ger dem utan att blinka till rätt personer, trots att hon faktiskt sett att jag har provsmakat maten...jisses!!!
Men snart kommer rätt mat in, och den är ljuvlig. Rödvinet är också ljuvligt och vi blir faktiskt lite luriga...



Vi hoppar på spårvagnen och åker upp till Trevi, historiskt centrum. Där går vi in i Phanteon, alla gudars tempel.
Vi köper en tavla av en konstnär på Piazza Navona och fotar varandra framför Fontana di Trevi. Vi promenerar bort mot Via Condotti där modeskaparna har sina butiker, och ser solen gå ned vid Spanska Trappan.




Efter en stunds vila på hotellet ger vi oss av ut för att leta matställe, vilket inte går så bra...mycket är stängt och området runt vårt hotell är inte det trevligaste på kvällen. Blodsockret sjunker och jag blir på riktigt dåligt humör.
Till slut hamnar vi iaf på en liten pizzeria med gräslig inredning. Maten är dock ljuvlig, jag beställer canneloni och S tar lasagna. Vi delar på en stor karaff rött vin, som inte är så dumt det heller!


24/11 Promenad genom Roma

Idag sover vi länge...det blir frukost vid halv nio.

Hyfsat bra väder, solen tittar fram ibland och den värmer skönt.
Vi ger oss av mot Piazza Barberini och kapicin-kryptan som är ett slags Momento Mori. Munkarna har smyckat kryptan med sina avlidna bröders ben. Det finns ben från över 4000 munkar här, och det är både fashinerande och lite makabert.
Innan man går ut ur kryptan läser man orden "Vad ni är nu, har vi en gång varit. Det vi är nu, skall ni också bli."

Det blir lunch på en resturang i en av gränderna vid Phanteon. Vi betalar 9 € var för antipasti, pastarätt och vin. Helt OK!




Vi promenerar vidare, genom Trevi och ned mot Campio di fiore. Där pågår torghandeln för fullt och vi köper pasta, brushetta, soltorkade tomater och marinerade kronärtskockor för betydligt mindre pengar än i turistkvarteren. Efter en stund börjar det ösregna och vi flyr in i en vinbar. Där träffar vi två norska damer som vi småpratar lite med. Den ena kvinnan åker hit varje år, hon har förälskat sig i staden.



 




Då det slutar regna går vi vidare och promenerar genom det judiska ghettot.



Trötta och blöta tar vi bussen tillbaka till hotellet och vilar en stund.

På kvällen äter vi middag på en liten billig familjetrattoria. De lagar härlig, hemgjord pasta bolognese och vi beställer in en karaff med husets vin...underbart!

25/11 Avresa

Vi ger oss av tidigt på morgonen, redan 6.30 checkar vi ut. Frukostpersonalen fixar snabbt iordning varsin breakfastbox till oss, trots att vi glömt att säja till i förväg. Vi promenerar bort till Termini Stazione, där flygbussen som skall ta oss ut till Ciampino-flygplatsen väntar.




Rom var en helt underbar stad och den här minisemestern blev verkligen lyckad!
Rom har verkligen allt - själ, atmosfär och attityd. Massor av sevärdheter, god mat och vänliga människor.
Hit återvänder jag gärna!


Tillbaka från Roma!

I tisdags kväll kom vi hem igen efter en lyckad minisemester med tre dagar i underbara Rom.
Det blev många långpromenader i staden och förstås massor av sevärdheter: Collusseum, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Forum Romanum, Vatikanen, Phanteon, spanska Trappan...
Vi höll även till en del i Trastevere, en mysig stadsdel med trånga gränder och härlig atmosfär. Vi njöt av massor av pizza, pasta, italiensk glass, panini och gott rödvin samt gjorde många kaffestopp där vi provade olika sorters kaffe. Rom var verkligen ett eldorado för oss kaffeälskare/junkies!

Jag återkommer med reseberättelse och bilder.







Resfeber

Nu har resfebern infunnit sig.
Kanske beror det på att vi åker om ett par timmar och jag ännu inte har börjat packa...?

*Vinkar*

Sju saker om mig - alldagliga och knäppa

Utmaningen kommer från Pyret

1. Jag går alltid upp jättetidigt på vardagarna för att hinna starta dagen med ett långt bad. Hinner jag inte bada på morgonen innan en arbetsdag är hela dan förstörd!

2. Jag lägger gärna Tarotkort eller orakelkort då jag behöver vägledning och hjälp att fokusera mina tankar.

3. Då jag hamnar i stökiga trafiksituationer pratar jag högt för mig själv och ger mig själv instruktioner om hur jag skall köra och vart jag skall titta.

4. Jag är en riktig samlare och samlar periodvis på olika saker. Ett tag var det tex bärsjalar. Väskor är jag ständigt galen i  och äger alldeles för många.

5. Vår trädgård är grymt eftersatt. Då vi flyttade in för 13 år sedan var den som tagen ur "Sköna Hem", nu liknar den mer något ur "Familjen Addams".

6. Jag är grymt koffeinberoende och behöver kaffe regelbundet för att inte dippa.

7. Jag går uteslutande klädd i leggings och tunika/klänning.

True blood

Vi har haft Canal+ gratis den här helgen och har kommit fram till att vi nog vill ha den i fortsättningen oxå...förutom den vanliga tablån finns massor av bra filmer man kan välja att se precis när man vill. Vi brukar hyra en hel del film, så vi spar nog in kostnaden för abbonemanget rätt snabbt.
Och ikväll fastnade vi framför TV-serien "True Blood"...det bästa jag sett på TV sedan "Six feet under". Två avsnitt på raken avverkade vi, hade det inte varit för att vi måste upp och jobba imon hade vi nog sett två till.


Mysig bio-dag

Igår åkte jag och ungarna iväg till Heron City där Pyret och hennes barn bjöd oss på bio. Vi såg "Winky och den försvunna hästen". Både barn och vuxna tyckte om filmen, det var mycket befriande att få se en lugn barnfilm utan en massa snabba klipp och hög musik hela tiden.



Bild lånad från www.folketsbio.se

Resfeber?

Nu är det bara fem dagar kvar till resan till Rom. Inte en tillstymmelse till resfeber har infunnit sig och jag har varken provpackat eller ens skrivit någon packlista! Helt otroligt, jag är ju annars en riktig planeringsjunkie...enda förberedelsen jag gjort är att jag skrivit ut flygbiljetterna och hotellvouchern. Och läst lite i reseguiderna förstås!
Det skall bli väldigt skönt att komma iväg ett par dagar nu, inte bara för min del utan även för maken som jobbar häcken av sig just nu för att de skall bli klara i tid med bygget han arbetar på. Det har blivit mycket övertid och han går mest omkring som en zombie här hemma.
Tror att den här minisemestern är precis vad vi behöver just nu.


Off

Jag har verkligen varit lite off den senaste tiden...dels har det varit extremt mycket i almanackan, men jag har även haft mina tankar på annat håll. Intuitionscirkeln har startat upp mycket nytt inuti mig, och jag riktar mycket tid och tanke åt den här processen.
Jag har börjat meditera igen, arbetar mer min reiki och jag har även dammat av mina Tarotkort. Den här gången känner jag att jag är på rätt väg och att jag även har rätt personer omkring mig för både vägledning och utbyte av tankar.


                                                                  

Stress

Har legat lite lågt härinne, tiden har inte riktigt räckt till för bloggande...men förhoppningsvis har jag snart lyckats skotta undan allt som har hopat sig!

Hälsomässa 2008

Igår var det dags för hälsomässa igen, denna gång gick jag tillsammans med en väninna.
Jag bestämde mig för att prova på aurafoto igen, och även denna gång blev det ganska träffande. Mannen som tolkade kortet beskrev i princip min personliga utveckling de senaste åren samt visade på det som jag har kvar att arbeta med. Mycket han sa hängde ihop med läsningen jag fick förra gången.
En annan intressant detalj var att jag vid tillfället hade en besvärlig huvudvärk, vilken faktiskt syntes på kortet. Det ser ut som en reva på högra sidan av huvudet.
Jag gjorde även en tarotläsning hos ett medium. Bla så såg hon att jag har en stor familj och beskrev makens personlighet och vårt förhållande MYCKET träffande. Hon prickade in en flera andra personliga detaljer som tex att det bortsett från mina egna barn var mycket små barn omkring mig (jobbar ju på förskola...) samt bekräftade de tankar jag haft i vissa frågor. Jag fick även veta lite kring det närmsta året samt råd om hur jag skall gå vidare i min personliga utveckling. Det var mycket givande!
Jag provade även på Deekshaöverföring, vilket var en härlig känsla.

Det blev förstås en del inhandlat...jag fastnade för en kortlek som heter Soulcards, det blev även en ny pendel samt en serpentin-sten.

 
Bild lånad från www.touchdrawing.com

Hälsomässa 2006

Våren 2006 gorde jag ett besök till hälsomässan Harmoniexpo, vilket blev en vändpunkt för mig då det var där jag för första gången kom i kontakt med reiki.
Jag mådde då mycket dåligt pga mina riktigt besvärliga sömnproblem och jag bestämde mig för att det var värt att prova någon alternativ metod. Jag hade visserligen läst lite om reiki på nätet, men tyckt att det verkade ganska heltokigt - tom för mig som är öppen för det mesta.
Behandlingen blev en riktig aha-upplevelse. Det kändes som att vara omsvept av varma, vänliga vågor av energi. Reikiutövarna sa efteråt att de båda hade känt en enorm trötthet och undrade om jag sov något överhuvudtaget, samt att mina energier var helt i obalans. Jag hade inte berättat om mina problem och det var rimligen inget de kunnat lista ut, då jag kvällen innan sovit riktigt bra och den här dagen faktiskt såg rätt fräsch ut.
Efter behandlingen var mina sömnproblem som bortblåsta, och även den diffusa olustkänslan i kroppen försvann.
Trots att jag fortfarande har problem med sömnen periodvis, så är det inte i närheten av hur illa det var då.
Jag bestämde mig där och då att reiki var något jag ville lära mig och gick mina kurser ett par veckor efteråt. Det har jag verkligen inte ångrat en sekund.
Jag gjorde en tarotläsning, som tyvärr inte gav så mycket, besökte ett medium som berättade om tidigare liv samt provade även på en schamansk trumresa, som är en slags meditation med hjälp av trumma.
Jag tog även aurafoto och fick en tolkning som nästan var kuslig. Kvinnan som läste av mitt foto berättade massor om mig som person, om mitt förflutna, var jag befann mig i mitt liv och vad jag funderade över på ett så detaljrikt sätt att det omöjligt kunnat vara rena lyckoträffar. Dessutom blundade hon nästan hela tiden, så hon kan inte ha läst av mina ansiktsuttryck. Jag var alldeles tagen efteråt.

Happy Halloween!


RSS 2.0