Vaken

Klockan är nu drygt sju och jag har redan varit uppe i fyra timmar.
Jag vaknade redan vid tre inatt av en besynnerlig dröm om att Stora T var ensam i Bangkok och vi hade bestämt att sammanstråla där någon specifik sorts frukt såldes. Men jag upptäckte att Bangkok var väldigt stort och att den där frukten såldes överallt, så jag insåg till min fasa att vi aldrig skulle kunna hitta varandra.
Sedan kunde jag inte somna om och jag tillbringade resen av natten med att avhandla massor av saker i tankarna.
Jag hoppas innerligt att detta blir en lugn dag...gissar att jag kommer att vara rätt slut till kvällen.

Gullig gåta

Vad kallar änglarna sina motorcyklar?

Svar: Regnbågar

Reseförberedelser

Nu, när det bara är 2½ vecka kvar tills avresa, kan jag med gott samvete börja ägna mig åt reseförberedelserna på allvar! Jag finner ett barnsligt nöje i att grotta in mig i sådant inför en resa - det blir lite som en resa i tanken, före den riktiga resan. Jag plockar fram resväskor och ryggsäckar, provpackar, skriver packlistor och listor över sevärdheter och tänkbara utflykter, gör upp ungefärlig budget osv, medans S bara suckar och skakar på huvudet.

Jag gillar att ta reda på så mycket som möjligt om det stället vi skall till, jag läser guideböcker, artiklar och hänger på olika reseforum. Det känns som om jag får ut mycket mer av min resa på det sättet.
Jag är rätt övertygad om att vi förra året aldrig hade hittat till den lugna Laem singh Beach, till de heta källorna inne i djungeln i Khlong Thom eller till den sömniga lilla ön Bon Island om jag inte hade forskat lite innan. Risken är stor att vi istället hade fastnat i alla turistfällorna och på samma strand hela resan.

Sedan blir det ju självklart ändå aldrig riktigt som vi från början tänkt oss, men det gör ingenting - det är ju lite av tjusningen med att resa. Då vi är på plats är vi mer spontana och gör vi det vi känner för just då.

image262

Biokväll

Ikväll har jag varit på bio med Mamma och Syrran, vi såg "Elizabeth - the golden age".
Mycket bra film, rekommenderas verkligen!

image261

Välkommet problem

Jag fick lite småpanik då jag kollade igenom mina sommarkläder inför resan - allting är för stort.
Mina klänningar, kjolar, bikinis och linnen sitter som tält, och efter dagens shoppingrunda var det bara att inse att det i januari är svårt att hitta nya sommarkläder. Jag köpte ett par linnen, men kjolar och klänningar var det värre med.
I ett sista desperat försök kastade jag in allt i tvättmaskinen, körde det i 60 grader och därefter in i tumlaren på full effekt. Tack och lov krympte kläderna ett par storlekar utan att förlora passformen, så nu går det faktiskt att ha på sig!
Jag får köpa lite nytt då vi är i Bangkok, och den här gången hoppas jag att jag slipper höra "Sorry madam...no have elephantsize" då jag kommer för att handla...

Cykeltjuvar

S var riktigt låg igår...då han skulle gå ut med hunden upptäckte han att någon stulit hans cykel. Min hade de också tagit, men inte kommit så långt på, eftersom en annan ligist tidigare hade roat sig med att skära sönder däcken på den då den stod i centrum.
Jättetrist, han cyklar mycket och det är liksom inte läge att köpa en ny just nu.
Fan att folk inte kan låta bli andras grejjer!


Veckans Viktminskning

Vikt Lördag 26/1: 65,3 kg
Viktminskning denna vecka: - 1 kg
Total viktminskning: - 17,7 kg
BMI: 24,3 (Totalt -6,6)
Har nu gått ned ca 21% av min startvikt.

Att jag har gått ned ett kilo var roligt, men den stora vinsten denna vecka är att jag lyckats hålla mig på banan och att både ballongmagen och sockersuget (efter ett par dagars abstinens)
  nästan är helt borta.
Har ätit mycket ägg, kyckling, fisk, lite bulgur och fullkornspasta samt massor av frukt och wokade grönsaker. Popcorn har det blivit ett par gånger, men inget godis eller fikabröd.



Dagens...

Dagens humör: Konstigt nog är jag riktigt pigg idag och på strålande humör! :)

Dagens frisyr: Ostylat rufs.

Dagens klädsel:
Bruna tights och brun, långärmad trikåtröja med storblommig 70-talsklänning i biege/bruna toner. Brun kofta över (fryser!)

Dagens planer:
Slappa vid datorn och TVn och dricka lite vin.

Dagens materiella vill ha:
Diverse reseprylar

Dagens längtan:
Längtar till sol och värme...är så trött på att frysa!

Dagens fundering:
Det blir aldrig som man tänkt sig!

Dagens beroende:
Blir dagens brist på beroende - efter ett par dagars avgiftning på socker klarade jag att avstå ifrån både bananpannkaka med chokladsås och vaniljglass samt godiset som mamma och pappa hade med till barnen, och detta utan något större besvär. YES!!!!!

Dagens irritation: Tjafs om kläder med ungarna imorse.

Dagens tråkigaste:
Bråkande bil som får tjuvstopp i tid och otid.

Dagens personer:
Familjen.

Dagens borde: 
Borde ha lagt undan lite mer pengar till reskassan.


Hittad hos Anna

Thaiafton

Äntligen helg...och bara tre veckor kvar nu!
Ikväll lindrar vi vår Thailandsabstinens med att bjuda mina föräldrar på Thaimiddag - det blir Phat ba-mii phak (wokade nudlar med grönsaker) med kyckling. Till efterrätt blir det Roti - Thailändska bananpannkakor - med chokladsås.
Tyvärr har vi ingen Singha (Thailändsk öl) hemma, Mariestads får duga.
Men för min del blir det rödvin.

image259
Bild lånad från www.tasteline.se

Trött, trött, TRÖTT!

Efter den långa julledigheten har vardagen återigen lagt sig som ett grått täcke över tillvaron. Vi är återigen inne i trallen med tvätthögar, jobb, disk och läxor.
Jag har kommit in i konstiga sovvanor igen - jag somnar vid 22-tiden och vaknar igen nån gång mellan 2 och 3. Sedan somnar jag inte om förrän vid 5, och då är det bara en timme kvar tills det är dax att gå upp vilket gör att man blir ganska så mosig i huvudet. Känner mig matt, initiativlös och allmänt nollställd.
Vet att det är något som jag borde ta tag i, men jag orkar inte.

Komplimang

Kommentar från ett av barnen på jobbet igår:
- Alexandra, när jag tittade snabbt på dig alldeles nyss...då såg du ut precis som ett barn!!!!

Den slitna fyrnbarnsmorsan (med begynnande rynkor) bugar och tackar.

Nu är det klippt!

Lilla T har tjatat länge om att hon vill klippa av sig håret...hon vill ha kort hår, som jag.
Hon är verkligen jättesöt i sitt långa hår, men det är ett elände att sköta. Det är gråt och tandagnisslan varenda morgon då man skall kamma det, Lilla T hatar att bli borstad. Dessutom kräver det att man alltid har tofsar eller långa flätor. Efter mycket tjat gick vi med på att klippa av det en bit. Det blev axellångt utan lugg. Nu är jag ju inte nån frisör, så det blev väl inte världens snyggaste klippning...men det duger så länge, vi tänkte fixa till det då vi kommer till Thailand.
Lilla T blev lite besviken.
- Det är för långt, jag vill ha jättekort som du Mamma!
Men efter löfte om att vi skall köpa många glittriga hårspännen idag gick hon med på att frisyren ändå var OK.

Men det skär lite i mammahjärtat...hennes långa, vackra hår. *snyft*

image258

REA-fynd

Här är mina shopping-fynd!

1 tunika + 1 lång T-shirt till Stora T.
1 par jeans + 1 par militärbrallor + 1 skjorta till E.
2 klänningar, 2 långärmade T-shirts + 1 T-shirt till Lilla T.
2 par badbyxor till P.

Summa: 347:- (ord. pris 1638:-) 

Gissa om jag är nöjd! *ler*


image257

Bangkok

Om fyra veckor befinner vi oss mitt i kaoset i Bangkok. Jag har fortfarande inte riktigt fattat vad vi gett oss in i - en storstad som Bangkok med fyra barn???? Jag som tyckte att det var stressigt att hålla reda på alla i Västervik...

Vi har fortfarande inte lagt upp nån plan för hur vi skall lägga upp de få dagarna vi har i Bangkok...det är så mycket man vill se och uppleva, och så lite tid. Jag tror att vi får bestämma oss för ett par sevärdheter, man orkar inte med så mycket mer med fyra barn i släptåg. Det lutar åt att vi kommer att besöka Grand Palace samt ta en tur längs flodens khlonger...och lite shopping på MBK förstås, kanske besöka nån marknad. Vi får se hur det känns då vi kommer dit!

image256
Bild lånad från www.aftonbladet.se



Veckans "Viktminskning"

Vikt Lördag 19/1: 66,3 kg
"Viktminskning" denna vecka: + 200 g
Total viktminskning: - 16,7 kg
BMI: 24,7 (Totalt -6,2)

Bakslag.
Det blev veckans viktökning istället. - har gått upp 200 g. Men jag är ändå glad att det inte blev mer än så. Det har inte varit nån vidare bra viktminskningsvecka...visserligen har jag ätit väldigt bra mat till måltiderna, men däremot har det varit ett enormt bakslag på sockersugsfronten. Både tårtbitar, godis, choklad, bullar, kakor och glass har slunkit ned under veckan.
Även fast jag inte har gått upp nämnvärt i vikt, så känns det i kroppen att jag ätit på tok för mycket socker. Magen är  uppsvälld som ett trumskinn och jag känner mig diffust ur form, som om jag vore lite småbakis.
"Matbakis" helt enkelt, som en väninna brukar kalla det.

* Harkel *
Nu är det skärpning, idag skall jag lägga upp en strategi för nästa vecka. Jag vill inte falla tillbaka i gamla mönster igen och det skulle vara rätt skönt att tappa några kilo till innan Thailand.


Dialog

Mamma och Pappa har varit här och ätit middag. Nu fikar vi och tittar på nyheterna - det rapporteras om den kommande stormen. Mamma hade tänkt att köpa fågelmat på vägen hem, men de kommer inte att hinna till Konsum innan de stänger.
- Nu blir de stackars fåglarna utan mat i stormen, säjer hon.
- Äsch, svarar S, de sitter nog ändå bara still på grenarna och försöker att hålla i sig jävligt hårt.

Ur barnamun

Jag och E ligger på soffan och tittar på Let´s dance.
- Är det här livesändning? frågar E.
- Ja, det är det. svarar jag.
E funderar en stund.
- Men det är ju kväll...hur kan de kan vara så pigga?

Lite tyst

Det har varit lite tyst här inne på bloggen den här veckan.
Jag har varit jättetrött, trots att det varit en lugn vecka både på jobbet och på hemmafronten. Igår kväll somnade jag redan vid 18.30 och sov 11 timmar. Förmodligen är det gammal stress och sömnbrist som nu kommit ikapp, och jag behöver sova helt enkelt.
Hoppas att återkomma lite piggare ikväll.

Handväska

Min gamla handväska gick akut sönder då jag var ute och handlade idag, så jag var tvungen att köpa mig en ny...stackars mig! *ler*

image255
Bild lånad från www.esprit-online.com

Normalviktig utanpå, men överviktig inuti

Jag har svårt att vänja mig vid att jag har tappat all den här vikten.
Jag kan ju förstås se i spegeln att jag inte längre är överviktig, men inuti känner jag mig fortfarande som en tjockis. Man har liksom levt med alla de här extrakilona så länge nu att de på något sätt har blivit en del av ens identitet.
Då jag skall prova kläder händer det fortfarande att jag tar med mig stl 44-46 eller XL in i provrummet och blir lite förvånad då det är på tok för stort. Jag kan liksom inte fatta att jag nu faktiskt kan köpa linnen i stl S och byxor i stl 38-40.
Häromdagen var det någon som sa till mig och S nåt om "...ni som är så smala båda två!" och för ett ögonblick undrade jag vem det var förutom S som han syftade på.

Veckans Viktminskning

Vikt Lördag 12/1: 66,1 kg
Viktminskning denna vecka: - 1,1 kg
Total viktminskning: - 16,9 kg
BMI: 24,6 (Totalt -6,3)

               image254



Presenttips

På söndag är vi bjudna på 4-års kalas. Idag träffade jag på födelsedagsbarnet och passade på att fråga henne vad hon vill ha i födelsedagspresent.

- En speldosa, blev svaret
Eftersom jag misstänker att hon kanske kommer att få det av sina föräldrar, frågade jag vidare.
Hon tänkte efter en stund. Sedan sken hon upp.
- En klösmaskin!!!
- En klösmaskin...?????
säjer jag lite frågande.
- Ja, en klösmaskin! säjer hon nöjd. Den skall ha en knapp här och en spak här och så skall den vara så och så (måttar med händerna)  Och den skall vara lila.

Hmm...inga problem! Att hitta en sån blir ju piece of cake!


Uppdatering...

...Med lite mera spännande och uttömmande information om läget beträffande mitt öra.

Det var tur att jag gick till doktorn iaf - det var en långt gången, rejäl hörselgångsinflammation som både var infekterad och inflammerad (vad nu skillnaden är...). Läkaren trodde att det kan bli en hel del pyssel för att få den att försvinna med tanke på att den såg rätt illa ut och att det kan ta lång tid.
Jag fick örondroppar, topsförbud för resten av livet samt ett recept med extradoser att ta direkt vid första symptom i framtiden - för detta kommer garanterat att komma tillbaka. Trevligt, trevligt. Om det inte blivit bättre inom 10 dgr så skulle jag komma tillbaka för att få cortisonbehandling.
Positivt var iaf att det såg rent och fint ut (tackar den grymma thai-salvan för det!) så jag slapp att åka in till öronakuten för behandling den här gången.

Ont i öronen, del 3

Nu har skiten satt sig på örat igen, men för omväxlings skull är det nu högerörat. Det började smått redan igår men nu har det spritt sig till hela ytterörat. När jag vaknade imorse gjorde det vidrigt ont, det skär som små vassa knivar i hela örat. Helt igensvullet är det dessutom, det går knappt att få in en tops.
Blir helt klart ett besök på vårdcentralen idag, hoppas bara att de inte skickar mig till öronakuten som sist.

Nu när jag ändå håller på...

...och lägger in bilder på mat - här är den mumsiga efterrätten vi åt i lördags då Syrran med familj var här på middag.

image253

Exotisk fruktsallad, serverades med vispgrädde och pumpafrön. Hur smarrigt som helst!

Thai-middag

Wokade fullkornsnudlar med kyckling, grönsaker och röd curry.
Lyckades få till den så där perfekt idag, det blev så grymt gott! Även E, som brukar vara väldigt kräsen, glufsade glatt i sig.

image252

Beställning klar!

Nu har jag beställt våra nya solskyddskläder! Kändes superlyxigt att få shoppa "gratis" för presentkortet jag vann.
Lilla T och E har redan solskyddskläder, så till dem blev det lite matchande komplement. Stora T har vuxit ur sitt, som så mycket annat i hennes garderob...
Detta blev det till slut:

Till Stora T blev det soltröja och shorts:

image243image244

Till P beställde vi en soltröja: (som efter viss övertalning gick med på att ha en soltröja så att han kan sola långsamt och få en snygg solbränna...shortsen vägrade han däremot, där gick gränsen) Jag får ärva hans gamla tröja i stl S som han nu vuxit ur (kan knappt fatta att jag kan ha stl S!!!!)

image246

E får badskor:

image245   

Till Lilla T blev det badskor och en keps:

image247image250

Dessutom en solfilt:

image251

Bilder lånade från www.sunmate.se




Lyxproblem

Presentkortet på solskyddskläder för 1500:- (1:a pris i fototävling *stolt*) ligger fortfarande och väntar! Jag har inte lyckats med att bestämma mig för vad jag vill ha. Det finns för mycket fint att välja på...
Varje gång jag gör ett försök att beställa får jag beslutsångest och lägger det åt sidan. Men nu måste jag faktiskt komma till skott, om jag skall hinna få några solkläder innan vi sticker till Thailand.

                                        image242

Tänkvärda ord

Det är den som går vilse som hittar de nya stigarna

Årskrönika 2007

Blev inspirerad av Pyret...här är mitt år 20007!

Januari


Vi firar nyår hemma hos Pyret med familj. Vi har en jättetrevlig kväll med god mat, vacker dukning och gott vin. Känns riktigt högtidligt. Ett av husen i grannskapet brinner ned under natten...otäckt!
När 2007 börjar är jag ganska under isen, är helt slutkörd.
S är borta 12 tim/dygn pga långa restider till jobbet. Han pratar med sin chef, som fixar så att han under vintern och våren får jobba på ett bygge 8 km hemifrån, istället för på andra sidan stan. Restiden krymper avsevärt och vi kan hjälpas åt lite mer med allt det praktiska i vardagen.
Kommer sakta men säkert upp till ytan igen.

Äntligen kommer vintern!

Februari

Blev en riktig sjukmånad, barnen avlöser varandra. Tycker att vi Vabbar hela tiden.
Vi spenderar en förmögenhet på service och reparationer av bilen samt till resevaccinationer.
Havrix och Dukoral till hela familjen är ingen billig historia, och dessutom behövde både jag och S se över vårt grundskydd.
Vi lämnar in bilen på service och får veta att kamremmen borde ha bytts för 3000 mil sedan, de har ändrat rekommendationerna. Dessutom är avgassystemet lite rostigt, och det finns ett diffust läckage som kan vara allvarligt och behövde felsökas. Vi lämnar in bilen på annan verkstad som gör bytet mycket billigare. Där får vi veta att vi haft en ohygglig tur, kamremmen såg förjävlig ut och kunde ha gått sönder när som helst, dessutom läckte vattenpumpen...vi tackar vår lyckliga stjärna att vi hann byta i tid. De kunde även konstatera att det inte bara var lite rost utan stora hål i bakre ljuddämparen (de rekommenderade oss att byta själva om vi var lite händiga "en skitsak") samt kunde efter en kostnadsfri kontroll av läckaget konstatera att det var helt ofarligt. Nu vet vi vilken verkstad vi lämnar in bilen på i fortsättningen...

28/2 var det äntligen dax...till Phuket, Thailand!

Mars


Första halvan av mars tillbringar vi i solen och värmen på andra sidan jorden. Det är underbara dagar...vi solar, badar och ger oss iväg på äventyr. Vi är modigare än vi först trodde, vi struntar i charterprogrammet och fixar alla våra utflykter på egen hand istället. Vi åker longtail till lugnare öar och stränder. Vi besöker tempel, rider på elefanter, ger oss ut i djungeln för att titta på vattenfall och bada i heta källor.
Vi njuter av att som 4-barns familj kunna låta barnen ta en extra läsk till maten och välja precis vad de vill ha från menyerna. Lilla T fyller 3 år och vi firar med brakmiddag på riktigt fin lyxresturang. De har fantastiskt fin mat och notan slutar på 560:- för 6 huvudrätter, 6 efterätter och massor av läsk och ett par öl.
Vi lämnar Phuket för några dagar i Krabi, och vi blir stormförälskade i den dramatiska landskapet och i den lilla badorten AoNang. Då vi återvänder till Phuket har vi redan bestämt oss för att just hit vill vi återvända .
15/3 landar vårt plan på ett kallt och ruggigt Arlanda.

Men snön är borta och det är vår i luften.

April

Jag fyller 33 år. Jag firar med familj och vänner.
S farmor fyller jämnt och bjuder hela släkten på fin resturang inne i stan. Mycket trevligt att träffa alla och att få äta lyxig trerättersmeny.

Maj

Många födelsedagar bland vänner och familj, födelsedagskalasen avlöser varandra...väldigt trevligt!
S får ett lite oväntat retroaktivt ackort från ett tidigare bygge, så vi bestämmer oss för att det blir en återresa till Thailand vintern 2008. Denna gång blir vi borta lite längre.
Vi hittar flygstolar till mycket bra pris och vi slår till!

Juni


En vän som numera utvandrat till USA kommer och hälsar på oss. Det är trevligt att ses igen och vi har mycket att prata om.
Efter skolavslutningen åker jag och barnen till småland tillsammans med Mormor och Morfar för att tillbringa en vecka på bondgård...vi har varit där nästan varje år sedan 1983. Barnen älskar det lika mycket som jag gjorde då jag var barn och det är härligt att kunna ge dem det. Vi gör en utflykt till Vimmerby där vi besöker "Lilla lilla landet" som är ett sverige i miniatyr, Emil i Lönnebergas Katthult samt Kvilleken.

Juli


I början på Juli åker vi upp till Idre för en veckas fjällsemester. Stugan vi hyrt visar sig var i absolut tip-top skick och vi skojar om att det enda vi saknar är en jacuzzi. Den ligger ganska ensligt vid foten av Städjan, med en vidunderlig utsikt. Tyvärr är vädret inte det bästa, men det gör inte så mycket. Vi tar promenader på grövelsjöfjället och nipfjället, äter matsäck, tittar på forsar och vattenfallet i njupeskär. Vi badar på fjällanläggningen nere i fjällbyn och jag ger mig av på turridning med islandshäst.
En av dagarna åker vi över till Norge och en annan upp till Funäsdalen.
Er riktigt lyckad vecka och både barnen och vi vill gärna dit igen.
I slutet av Juli åker vi på dagsutflykt till södertälje, där vi besöker Tom Tits experiment. Jag ställer mig på en våg och den visar på över 83 kg. Jag bestämmer mig för att nu är det nog, nu måste jag göra något åt min vikt.

Augusti

Vi har kräftskiva tillsammans med Pyret och co.
Farster A och farbror P kommer från Linköping och hälsar på. Vi äter middag, och det är jättetrevligt att ses. Det blir ju inte så ofta när man bor en bit ifrån varann.
Vi börjar båda att jobba igen efter sommarledigheten och det blir en lugn start. Vi kommer snabbt in i alla rutiner och allting rullar på.
Jag lägger om min kost radikalt och börjar gå ned i vikt.

September


Vi åker till Katrineholm för att gå på E och T´s bröllop. Det är en mycket vacker borgelig vigsel, nere vid vattnet i en kohage. På vägen hem föds vår tanke om en ceremoni för oss på en strand i Thailand.
Stora T och E börjar på Aikido och de blir båda mycket förtjusta i sporten.
Jag får ett samtal till jobbet där S lärare förklarar att P ramlat på skateboarden och nu ligger och krampar....ambulansfärd till akuten och stor oro innan vi vet vad som hänt. Det virar sig att han slitit av ett muskelfäste i ljumsken och att det kommer att självläka, men det blir förbud på annan aktivitet än långsamt promenerande de följande sex veckorna.

Oktober


Spa med övernattning på Hasseludden med jobbet...underbart att få ta hand om sig själv lite och ladda batterierna!
S blir påkörd av en bil på jobbet, bryter handleden och blir sjukskriven sex veckor. Det var ett väldigt meckande och bökande innan killen som backade på honom tog på sig ansvaret och det blev många telefonsamtal till försäkringsbolaget.
P åker till Wien en vecka med sin mormor och morfar. Han kommer hem lyrisk och skall flytta dit då han blir stor.

November

Ingen vidare månad. Jag är sjuk och hängig och åker på hörselgångsinflammation, öroninflammation...även barnen får sin beskärda del. Både E och Lilla T får ögoninflammationer...urk!

December


Jag har nu lyckats gå ned runt 16-17 kilo.
December är fylld med julförberedelser...vi julpyntar, bakar pepparkakor och lussebullar. Julafton firar vi hemma, med mamma, pappa och Syster med familj. Det blir en riktigt mysig kväll!
I mellandagarna passar vi på att bara vara och att hälsa på släkt. Vi sover länge på morgnarna, spelar TV-spel och kommer verkligen ned i varv.
Nyårsafton firade vi med Pyret och co. Året slutar som det började: tillsammans med vänner, god mat och gott vin!

Tankar på Phi Phi-öarna

Jag besökte Phi Phi Islands i mars 2007.
Vi klev iland på den norra delen av stranden. Landskapet var hisnande...på båda sidorna av stranden tornade höga, djungelbeklädda klippväggar upp sig mot himlen. Det var så oerhört vackert.
Efter att ha stått och förundrat oss en stund blev vi blev bjudna på en mycket god thaibuffe. Barnen och vi försåg oss med wokade nudlar, kokoskyckling, skaldjur, färsk frukt och andra läckerheter. Lilla T åt ett stort lass med små vitlöksfrästa bläckfiskar, med tentakler, sugkoppar och allt kvar...
Efter lunchen hade vi en timme kvar på Phi Phi innan båten skulle avgå. Vi bestämde oss för att gå genom byn och titta på den andra stranden. Själva byn, Tonsai village, ligger på en ca 200 meter bred, platt landremsa med en sandstrand på var sida.
Det visade sig att Stora T glömt kvar sina sandaler på båten, så hon fick låna mina och jag gick barfota. Sanden var het och det brände rejält under fötterna. Dessutom var det fullt av glas, träflis och annat bråte och jag hade fullt upp med att se vart jag satte fötterna. Då jag stannade till och tittade upp befann vi oss på mitten av landremsan, mittemellan de båda stränderna.
Där blev jag stående.
Då jag stod där och betraktade landskapet tänkte jag på hur det måste ha varit på annandagen 2004 då vågorna kom. Ingenstans att fly, väggar av vatten från båda hållen som helt sköljde över det smala näset mellan stränderna. Kaos, skräck, panik. Så många människor miste sina liv här.
Så många som aldrig mer skulle komma hem.

Böcker

I helgen läste jag en bok som handlar om Tsunamikatastrofen och dagarna efteråt:
"...och himlen var oskyldigt blå"
av Charlotta Ölander. Hon och hennes pojkvän överlever vågorna i Khao Lak och stannar sedan kvar på Phuket som frivilliga volentärer, bla hjälper de svenska barn som saknar eller förlorar sina föräldrar.
Hon berättar om hur de med en hårsmån överlevde tsunamin, flydde upp i bergen och vidare till ett överfullt sjukhus, om familjer som slagits i spillror, om kaos och om förtvivlan, om hjälp från svenska myndigheter som aldrig kommer. Men också om hopp och om människors enorma drivkraft att i krissituationer hjälpa varandra.
Det var omöjligt att lägga ifrån sig boken och jag rekommenderar den starkt.

En annan mycket bra bok är Malin Sävstams "När livet stannar". Hennes berättelse berörde mig enormt.
Hon berättar om hur hon miste sin man, två av sina tre barn, två nära vänner och sin gudson i Khao Lak och om den långa vägen tillbaks till att vilja leva igen.

Jag vill även rekommendera Pigge Werkelins "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak". En rak, ärlig och oerhört gripande bok.

image234 image235 image236
Bilder lånade från www.adlibris.se

Great...

Jag tyckte att vi har fått ovanligt lite mail de senaste veckorna...kanske detta har med saken att göra?
Fan, det ställer ju till en hel del om det visar sig att vi är drabbade, vi väntar på mail från hotellbokare, flygbolag och annat thailandsreserelaterat...isf har man ju ingen aning om vad som är skickat eller inte.
Det lär visa sig senare i veckan, då Telia skickar ut mail till alla drabbade...får ta tag i det då.
Om nu Telias mail kommer fram dvs...*S*

Klump i magen

E kunde inte sova, hade ont i magen och kände sig lite diffust småledsen häromkvällen. Han kom ned och berättade bekymrat att han "hade en klump i magen, sådär som man får när man blir ledsen men inte vet varför".
Min kloka lilla unge...vi pratade lite och han gick sedan upp och lade sig igen. Efter en stund kom Lilla T ned (de delar rum) och berättade att E fortfarande inte kunde sova. "Klumpen i magen är för stark!" sa hon efter lite eftertanke.

Ibland önskar jag att jag hade lika mycket självinsikt som mina kloka små ungar.

Trettondagsbio

Idag är det dax för traditionell trettondagsbio.
Jag och min väninna J har sedan många år alltid gått på bio tillsammans på just trettondagen, både i perioder då vi umgåtts mycket och då vi inte träffats lika ofta.
Jag insåg just att vi inte har träffats sedan trettondagen 2007 - det är inte klokt, ett helt år!
Vi hade tänkt att se American gangster, men eftersom den går så sent blev det Förtrollad istället, och jag passar på att ta med mig P och Stora T som ju länge velat se filmen.
Bra med en komedi, jag känner att jag behöver få skratta lite.

image233
Bild lånad från www.sf.se

Nystart!

Får backa bandet lite, har gått upp 1,6 kg efter jul och nyår, men med tanke på allt frosseri så är jag mycket tacksam över att det inte är mer...däremot känns det i hela kroppen att jag inte ätit så vidare nyttigt, mår verkligen minst sagt småruttet.
Men nu är det dax att ta tag i hälsan igen och de sista kilona - med start idag. Förhoppningsvis har jag lyckats tappa ytterligare ett par kilo tills i mitten på februari då det är dax att dra på sig bikinin...

Vikt Lördag 5/1: 67,2 kg
Total viktminskning: 15,8 kg
BMI: 25 (Totalt -5,9)

Relaxad

Fredagseftermiddagen och kvällen tillbringades tillsammans med kollegorna på Grandspa i Saltsjöbaden.
Det var så otroligt skönt! Hela stället andades en air av lyx och man kom verkligen ned i varv. Bada bubbelpool omgiven av levande ljus, basta i ångbastu, simma i en mysig pool med jetstream och stjärnor i taket och bara få vara - det var precis vad min trötta kropp och själ behövde.
Vilstolarna vid poolen var så bekväma, det var varmt och skönt i luften, det behagliga ljudet av vattnet som kluckade... vi tom somnade en liten stund.

Trots att det var ett så litet spa var det en fantastisk upplevelse, hit kommer jag garanterat att åka igen!

image232
Bild lånad från www.grandspa.se

Ur barnamun

Lilla T har just tvättat och borstat håret. Nu springer hon runt helt speedad i vardagsrummet med borsten i högsta hugg och hojtar: "Mamma, ta borsten då! Apport! Apport!"

Häromdagen stod hon i köket med en ostsmörgås i handen och en intensivt tiggande Odin brevid. Hon var rätt besvärad och lite oroad över att han skulle knycka smörgåsen ifrån henne, så hon spände ögonen i honom och sa strängt: "Gå väck Odin, gå väck!!! Dammsugare, DAMMSUGARE!!!"
Vårt stora "får i ulvakläder" är nämligen livrädd för dammsugaren och det räcker oftast med att bara nämna dess namn för att han skall försvinna som ett skott...

image231

Odin i tiggartagen...

Dunboll

Denna gulliga lilla dunboll vid namn Viggo var vi och hälsade på idag.
Gissa vad som numera står högst upp på barnens önskelista...?

image230

Nyårsdagen

Den första dagen på året gick helt i lättjans tecken.
Vi gjorde inte många knop, utan tillbringade hela dagen med att spela TV-spel och titta på gamla filmer från 80-talet på TV. Väldigt skönt!

Nyårsafton

Vi firade nyårsafton tillsammans med Pyret med familj. Vi hade en jättemysig kväll, spelade spel, drack vin och åt god mat och timmarna bara rusade iväg!



Det var dock inte alla som orkade hålla sig vakna till tolvslaget...

image229

RSS 2.0