Otur...?

Detta kallar jag oflyt!

Stress

Just som man tror att man har grepp om allt som måste göras och har en bra strategi för hur man skall få ihop det så dyker något nytt upp...det slår aldrig fel.
Det är som att skotta snö i snöstorm.

Datakrasch

Nu har datorn slutgiltigt krashat.
Vi har gjort flera försök att formatera hårddisken, men den tvärdör efter ett tag. På supporten tror de att det är något minne eller hårddisken som gått sönder. Som tur är har vi fortfarande garanti kvar, så de tar in den för att göra ett försök att rädda den. De hämtar och lämnar vid dörren dessutom, så vi slipper krångla med frakt hit och dit.
Om de inte lyckas med att få igång den igen får vi istället en ny, likvärdig dator som vi sedan får köpa loss om två månader till samma pris som den gamla.
Vi har varit lite förutseende (datorn har ju betett sig minst sagt konstigt) så vi har back-up på det mesta, så skulle mao inte direkt gråta om det blev en ny dator istället.

Och lyckligtvis har vi fått liv i vår gamla burk, så vi slipper vara internetlösa under tiden *ryser vid tanken*...

                                        

Höstlov

Min 8-åring är i extas just nu. Orsaken är att det är höstlov, vilket innebär att han får gå på fritids och bara LEKA hela dagarna. Fritids har laddat med massor av kul under veckan...det blir bakning, korvgrillning, skridskor, pyssel och lek.
Han stod färdig redan vid sju i morse och morrade lite över att vi inte skulle åka förräns 8.15.
Vi behöver mao inte ha dåligt samvete över att vi inte tog ledigt höstlovsveckan...

Kakbuffe

Igår var vi på kalas hemma hos Pyret och blev bjudna på en helt underbar kakbuffe. Vad säjs om Chocolat Cupcakes, blåbärsbullar, kardemummaknyten, vanljbullar, äppelkaka med vaniljsås, toscakaka, saffranskaka...


 
                                    
Nu är det klippt!

Nu har jag gjort det jag länge gått och funderat på, men inte vågat - jag har klippt av mig håret!
Det blev en riktigt kort, men fortfarande femenin, frisyr och jag har även gjort ljusa slingor för att det skall bli lite struktur i håret och lättare att fixa till.
Det känns väldigt ovant, men jag är riktigt nöjd. Det känns så skönt att slippa den långa luggen i ansiktet.
Och det tar inte mer än någon minut att fixa på morgonen...underbart!

Utvilad


I måndags kväll var första träffen i intuitionscirkeln, det blev nästan fyra timmar av meditation, intuitionsövningar och diskussioner. Det var omtumlande på många sätt.
Jag insåg att jag faktiskt har förmågor som jag inte riktigt trodde på att jag hade och jag tror att den här kursen kommer att hjälpa mig att plocka fram och utveckla dem samt hitta mitt eget sätt att använda dem.
Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot nästa träff!

Igår morse då jag vaknade kände jag mig helt utvilad och full av energi. Jag hade inte sovit så bra på länge, trots att jag efter kursen var rätt gasad och uppe i varv då jag kom hem. Gick och lade mig ganska sent dessutom.
Även i natt har jag sovit bra, trots en envis förkylning som inte riktigt vill släppa.

Jag känner att jag har en positiv energi i kroppen just nu, och det är en härlig känsla!

Färgat håret

Jag fick ett ryck och färgade håret mörkbrunt nu i veckan, och jag känner mig inte helt nöjd med resultatet. Det drar mer åt det svarta hållet än åt det bruna, och jag ser sjukligt blek ut - jag ser helt enkelt ut som Nikki Sixx, fast lite kvinnligare och utan skägg och tatueringar...
Nu skall jag ta till ett frisörknep - det blir ett par timmars balsaminpackning för att försöka få ned färgen lite...ibland funkar det.

                                                

Intuitionscirkel

För ett par år sedan höll jag på mycket med yoga, meditation, Reiki och andra andliga övningar. Jag lärde mig otroligt mycket och fick många tankar och insikter om tillvaron i stort och om mig själv.
Det var verkligen en vändpunkt.
Men av någon anledning stängde jag igen dörren efter ett tag. Jag lämnade det aldrig, men lät det vila. Allting hände lite för mycket och lite för snabbt, och jag behövde ta ett steg tillbaka. Intresset har sedan funnits där hela tiden, men det blev ingen fortsättning just då.

Men nu känner jag att det är dags att ta fram det, det lockar och drar från olika håll och nu känner jag att jag behöver öppna dörren igen. Och den här gången är jag bättre rustad för att fortsätta med utveckla de här sidorna av mig själv.

Snart skall jag börja i en intuitionscirkel, där man träffas en gång i månaden för att utveckla sina intuitiva förmågor genom olika övningar och meditationer. Det skall bli riktigt spännande, och jag är så nyfiken på vart det kommer att leda.

                                                  

Irriterande

Igår åkte vi till Coop där vi handlade innertak till P´s nya rum. Då vi kom hem med hela lasset låg ett reklamblad i brevlådan. Där meddelades det att from måndag får man 20% rabatt på taket vi just varit och köpt. Argh!!!!!
Det skulle bli flera hundra kronor billigare och faktiskt värt det lilla besväret med att åka tillbaks med det på måndag, lämna tillbaka det för att sedan köpa det igen - fast ett par hundra kronor billigare.
Men efter ett samtal med Coop visade det sig vara helt onödigt - det räckte med att komma in med kvittot och hänvisa till vårt samtal, så skulle jag få tillbaka 20% på taket.

Trött på tråkig post

Fick ett kuvert från Nicator, företaget som tillhandahåller vår hyrdatorpaketet som S har genom jobbet. Vi har nu hyrt den i tre år och fått alternativen:
a) lämna tillbaka det inom kort
b) Köpa loss det för "marknadspriset" 4880:-

4880:- för en tre år gammal laptop, skärm och skrivare????? Tycker att det är en helt orimlig summa.
Förra gången köpte vi loss datorn för 750:-

Snart vågar man inte öppna posten längre.

Mera vårdslöst

Då jag övningskörde för ett par år sedan såg jag och min körskolärare något helt sjukt - vi blev omkörda en gubbe som läste en dagstidning som han hade uppslagen över ratten.
Vi trodde inte våra ögon.

Vårdslöshet i trafik

Blev lite upprörd då jag läste den här artikeln.
Det handlar om en kvinna som dömts till dagsböter efter en avåkning på en torr, rak vägsträcka. Hon fick stopp på bilen vid en uppfart, dessförinnan hann hon meja ned två brevlådor
Orsak? Hon hade letat efter sin mobil i handväskan, som då råkat ramla ned mellan passargerarsätet och dörren. Då hon sträckte sig efter väskan åkte hon i diket.
Nu tycker hon att det är absurt att hon blivit dömd för vårdlöshet i trafik.

Att försöka fiska upp sin väska från andra änden av bilen medans man kör, är i mina ögon vårdslöst i allra högsta grad. Kvinnan borde vara mycket tacksam över att det var brevlådor hon mejade ned och inte människor. Istället står hon och beklagar sig i tidningen över att hon blir straffad för ett brott som hon onekligen har begått.
Pinsamt.


En salig blandning...

Jag har roat mig med att börja lägga in min favoritmusik i  nya mobilen. Det blir en salig blandning av det jag gillar just nu. Ibland undrar jag vad jag har för linje i min musiksmak...vad säjs om detta?

* MIKA
* Katie Melua
* Eagles
* Johnny Cash
* Rammstein
* Meditationsmusik
* Steve Earl
* Eros Ramazzotti
* Lars Winnerbäck
* Josh Groban (han som enligt Lilla T sjunger som Jesus)
* Damien Rice
* Aerosmith

Hur kul som helst, det här är ju värsta leksaken och jag blir fem år igen!
*klappar förtjust i händerna *

Mobil

Igår skaffade jag mig en ny mobil - en Sony Ericsson W890i. Den är supersnygg med stilren design, lövtunn och chokladfärgad. Jag hade egentligen bara tänkt förlänga mitt abbonemang och plocka ut en gratismobil, men jag blev lite kär i den här så jag får stå ut med en lite förhöjd månadsavgift. Sedan har jag ju länge velat ha en Mp3-spelare så det blev två flugor i en smäll. Jag fick också välja en snyggt skinnfodral till mobilen helt gratis.
Jag kände mig som ett barn på julafton då jag stegade ut ur butiken med kassen i handen...

Den gamla är i kärleksfullt förvar hos Stora T - trots att den är rätt sliten, att kameran har slutat funka och tangenterna ibland hakar upp sig lite då man skall ringa eller SMS:a, så ville hon gärna ha den. Den har ju coola spel och det går att lagra musik på den samt spela in ljud så hon var supernöjd.


Datahaveri

Vår dator kommer snart att krasha, den mår inte bra. Den är allmänt seg och långsam, massor av fellmeddelanden poppar upp hela tiden, ibland kommer man bara ut på nätet om man öppnar brännarprogrammet först (!) och den hakar upp sig hela tiden så att man får starta om den. Dessutom har den så konstiga klickande och skrapande ljud för sig, att man blir nervös...
Vi håller nu som bäst på att köra back-up på alla bilder och dokument som vi vill spara, sedan kommer vi att göra ett försök att radera hela hårddisken och lägga in alla program på nytt.
Planen är att få igång internet på den gamla, hopplockade datorn först ifall det skulle ta tid att få ordning på den här.
Jag hatar verkligen att vara utan internet!

Utsövd

Inatt har jag sovit ostört i hela 8 tim.
Känns helt overkligt!

Ny väska!

Idag kom maken hem med en ny väska åt mig!
Det var inte på eget initiativ, utan han hade fått i uppdrag av mig att hämta upp den på vägen hem - chansen att han självmant skulle komma hem med en present till mig är nog mindre än att helvetet fryser...sånt ligger inte för honom, men som tur är så är han bra på andra saker. Som att baka grymma kanelbullar, fixa trasiga grejer i huset och att sätta upp hyllor tex.
Hursom helst så har jag en ny väska nu - Metrosafe200. En jättesnygg axelväska med massor av praktiska fack som dessutom är skön att bära. Och inte nog med det - den är stöldsäker också! I väskan finns lite dolda, fiffiga anordningar såsom vajerförstärkt framsida och bottenplatta, en vajerförstärkt axelrem och två huvudutrymmen som är skyddade mot klåfingriga ficktjuvar genom särskilda dragkedjor. Kommer nog väl till pass då jag reser till ficktjuvarnas paradis...

Jag har råkat ut för ficktjuvar förut och vet hur snabbt och osynligt de opererar. Jag befann mig i Malmö under en festival och blev av med kontokort, ID-kort, pengar, hemnycklar och tågbiljetter hem...inget roligt alls och jag vill inte uppleva det igen - framförallt inte utomlands.


Ovan där

Varken jag eller S är särskilt kyrkliga personer, men jag anmälde ändå Lilla T till kyrkokören. Hon älskar verkligen att sjunga och efter gårdagens första körlektion var hon helt lyrisk. Det var en proffsig körledare och hon hade en pianist som kompade. De sjöng välbekanta barnvisor, gjorde en rytmiklek samt sjöng några psalmer.
Det var ren njutning att se hur koncentrerad hon var på körledaren och på det hon skulle göra.

Och hela vägen hem ljöd dotterns ljuva stämma från baksätet:
"Ovan där randas morgonen...
Och där hemma samlas helgonen..."Rysare

När jag kom hem idag låg ett brev från firman som installerade vår pelletsbrännare i september 2006. Inuti låg ett kravbrev på 29500:- för en obetald faktura.
Jag gick i taket...jag var nämligen 100% säker på att fakturan faktiskt var betald, men hade ingen utskrift kvar som bevisade det. Dessutom tycker jag att det är lite märkligt att man kommer på detta 24 månader efter sista betalningsdatum.
Jag hörde av mig till min bank som tyvärr inte kunde ta fram kontouppgifter för så långt tillbaka. Men de kunde starta en utredning för att spåra utbetalningen för den nätta summan 600:- i timmen. Tjena.
Jag ringde rörfirman som var helt säker på att de inte fått några pengar från oss. 29500:- från oss saknades, vår betalning hade inte kommit in. Men de skulle titta igen och återkomma dagen efter, jag krävde nämligen att de skulle stå för utredningskostnaden om det visade sig att jag hade rätt (vilket jag visste att jag hade).
Vid det här lagen var jag rasande, jag hatar verkligen att ha sådana här saker hängande över mig och tanken på att behöva få betala nästan 30.000:- en gång till bara för att jag slarvat bort ett papper gjorde mig illamående.
Men jag bestämde mig iaf för att göra ett försök att hitta ett kontoutdrag för den aktuella perioden. Och det helt osannolika hände - jag hittade det nästan direkt, trots att det i princip var som att hitta en nål i en höstack. Där stod allt svart på vitt - en postgiroinbetalning på 29.500:- till rätt konto och rörfirmans namn, en dag före förfallodatum. Helt otroligt, vilken lättnad.
Ringde upp rörfirman, berättade att jag nu hittat ett kontoutrag som styrker min betalning och erbjöd mig att komma upp med en kopia, men de sa att det inte var nödvändigt.
5 min senare ringde han upp mig igen - nu hade han hittat pappret med min betalning, den låg inklämd mellan två andra papper...

Vi firade att rysaren slutat lyckligt med Take-away-middag från Thairesturangen. De gör grymt thaikäk som smakar precis så härligt som i de små gatuköken i Thailand.
Man får alltid enorma portioner, så vi brukar köpa fyra rätter och dela på¨och duka upp till en liten buffe. Och trots att både vi och barnen vräker i oss blir det ändå alltid mat över till matlåda till S.
Den här gången blev det Paneng Gai (kokoskyckling) Pat prick Gaeng (kyckling röd curry) San kai pat (nudlar med chili/söt sås) och Pat san kai (nudlar med svart söt sås och jordnötter).
Mums!


Grus i ögonen

Lyckades somna om strax före fyra i morse, bara för att tillbringa en timme med att drömma en extremt jobbig dröm innefattandes både missförstånd på jobbet, en inrednings-makeover som var en riktig studie i plågsamt dålig smak samt en intryckt bildörr som resulterade i bärgning till en verkstad i Södertälje.


Fan...

...nu är sömnproblemen tillbaka igen.
Somnade runt 21.00 och vaknade 01.30 och kunde inte somna om. Likadant igår, då lyckades jag somna igen runt fyrasnåret. Makens klocka väckte mig igen vid 5.
Kan meddela att jag var ganska trött under dagen igår, och det lär ju inte bli bättre imorgon.

Dessutom somnade jag ifrån första avsnittet från nya säsongen av Cityakuten.

Bokat hotell!

Reseplanerande är som bekant ren njutning för mig. Jag älskar att kolla på olika sevärdheter, tips från diskussionsforum på internet och artiklar om resmålet. I tanken är jag redan där...
Att välja hotell är en lång process, jag jämför priser på olika sajter, kollar in omdömen på Tripadvisor och funderar gärna länge och väl innan jag slutgiltigt bestämmer mig. Men sedan, när jag väl är på plats, så är det inte så noga. Då tar vi dagen som den kommer och gör vad vi är sugna på att göra just då.
Men nu har jag iaf chockat mig själv med att boka hotell i Rom rekordsnabbt! Det blev trestjärniga Verona Hotel som ligger mitt emot den vackra kyrkan Santa Maria Maggiore och på gångavstånd till många sevärdheter och bra resturanger. Dessvärre ligger det även strax utanför Terminiområdet som sägs vara Europas mest brottsdrabbade kvadratkilometer. Men hotellet har fått spaltmeter av fina omdömen både kring rumsstandard, service och läge på alla hotellsidor jag hittat, så förhoppningsvis ligger det inte i några skumma kvarter. 
Tyvärr hittade jag inget bra boende i den prisklass som vi hade tänkt oss, hotellrum visade sig vara dyrt i Rom men ingen av oss var ju direkt sugen på sovsal med delat badrum...men det vi får betala för tre nätter på Hotel Verona känns ändå överkomligt.

Det finns så mycket som jag vill se i  Rom - Fontana di Trevi, Colusseum, Vatikanen, Forum Romanum, Piazza Navona, Campo dei fiori, Trastevere...och det blir förstås en hel del pizza, pasta, härligt rödvin och italiensk glass!
Vad jag längtar!


Ridning i regn och blåst

Jag måste säja ridning inte var det första jag längtade efter när jag vaknade i morse. Det var både regnigt, kallt och blåsigt och tanken på att ställa in var ganska lockande.
Men när vi väl kom ut så var det helt OK, trots att regnställen läckte och vi var genomblöta. Tack och lov kändes det inte så mycket under tiden jag red, men när jag satt av upptäckte jag att jag var lika blöt som om jag badat med kläderna på.
Däremot blev det lite dramatik - hästen jag red var riktigt gasad och ville gärna både tölta, trava och galoppera. Det var mycket iver och fart i henne, man behövde inte driva på henne direkt.
När vi kommit ungefär halvvägs och töltade längs en grusväg fick hon för sig att hon skulle dra. Och drog gjorde hon! Hon brydde sig inte ett dugg om mina kommandon, utan bröt sig ut ur ledet och skenade iväg. Tack och lov fick jag stopp på henne efter ungefär 50 meter och jag hann aldrig bli riktigt rädd. Efter det var hon jättestirrig en bra stund och det kändes som att sitta på en krutdurk, men när vi kom in i skogen lugnade hon ned sig lite grann.
Det var väldigt fina ridvägar, genom djup skog, hagar och ängar, och vi var ute i ungefär två timmar. Det hade helt klart varit trevligare med bra väder, men vi var nöjda med ridturen ändå.

Weekend i Rom!

Något annat att se fram emot är en minisemester i Rom för mig och S i november.
Maken fyller 40 år i mitten på december, och tanken var först att vi skulle hitta på något i samband med det. Men efter viss diskussion kom vi på att det ju ändå händer ganska så mycket kul i december medans november är en riktigt trist månad. Dessutom vill vi ju faktiskt fira 40-årsdagen tillsammans med familj och vänner.
Och då jag hittade billiga flygbiljetter till Rom för 0:- + flygskatt med Ryanair i slutet på november, var det inte längre så mycket att fundera över...det var bara att boka!


Ridning

På söndag blir det turridning på islandshäst igen, det ser jag verkligen fram emot.
Jag red mycket då jag var liten, men som vuxen har det blivit alltför sällan. Jag har ridit ett par gånger på gotland och förstås då jag var på Island, vilket var en otrolig upplevelse. Det var nästan storm, regnet öste ned och vi red längs stranden med de höga bergen i bakgrunden...trots det dåliga vädret var det hur läckert som helst och jag var helt euforisk efteråt. Det är något jag gärna skulle vilja göra om!RSS 2.0