Lista

Hittade denna hos Soderstjerna

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att en vän har fattat ett klokt beslut
Vad gjorde du kl 08 imorse: Bakade bröd
Vad gjorde du för 15 min sedan: Städade köket
Det sista du sa högt: Hallå!
Det senaste någon sa till dig: Va? Vaddå hallå?
Vad har du druckit idag: Kaffe tillsammans med maken, mitt ex och hans granne
Vad var det senaste du åt: En nektarin
Vad var det senaste du köpte: Mjölk
Vad är det för färg på din ytterdörr: ljus träfaner
Vad är det för väder hos dig nu: halvklart med lite sol
Godaste glassmaken: Min egen dajmglass
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Japp
Sover du tungt: Nej...är alltför lättväckt
Drömmer du mardrömmar: Ibland, men jag är sällan rädd i mina drömmar
Trivs du med ditt jobb: För det mesta
Favoritklädsel: Leggings och tunika
Favoritlåt just nu: Katie Melua "If the lights go out"
Vad ser du om du tittar till höger: En vägg täckt av bokhyllor
Vad gör dig glad just nu: att barnen har slitit sig från TV-spelen för att istället leka ute i skogen med polarna.
Vad ska du göra härnäst: Ta ut morotskakan ur ugnen
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trött
Favoritgodis: Skumgodis, röda fiskar och choklad
Kläder just nu: Svarta leggings, långärmad T-shirt och blommig tunika
Sommarplaner: Om allt går som planerat blir det 3 veckor i antingen Thailand eller Vietnam.
Hur många kuddar sover du med: Två
Spelar du något instrument: Lite gitarr, heller än bra, och cello
Morgon eller nattmänniska: Morgonmänniska
Vad är viktigast för dig: just nu är bra sommarväder prio ett
Är du kittlig: ibland
Snarkar du: nix
Stjärntecken: vädur
Äckligaste insekten: Kackerlackor av modell större...*ryser*
Stökigt eller välstädat: Vill gärna ha det välstädat hemma, men jag bryr mig inte ett dugg om det är stökigt hemma hos andra
Längtar du mest efter just nu: En lång semester i något varmt land

Fördelar vs Nackdelar

* Snodd från Pyret

10 nackdelar med Alex:
* Vimsig
* Pratar först och tänker sedan
* Lite väl känslig
* impulsiv
* Äter för mycket
* Fastnar för länge vid datorn
* Kan lätt snöa in mig på olika saker
* Envis som en åsna
* Blyg i nya sällskap
* Blir väldigt ostrukturerad under stress

10 fördelar med Alex:
* Pålitlig
* Ärlig
* Öppen för nya ideer
* Omtänksam
* God lyssnare
* Kan Reiki
* Bakar grymma bagels
* Har bland kusligt bra intuition
* Duktig pedagog
* Bra på att hitta svamp


Udda idol

Förskolebarn brukar bli särskilt förtjusta i vissa artister och låtar som tex Markoolio, Måns Zelmerlövs "Cara Mia" och A-teens. Men inte min 4-åring.
Hennes stora idol är just nu ingen mindre än den slitna Country/Bluegrass/Rock-sångaren Steve Earl. Hon älskar hans låtar och Galway Girl i synnerhet. Hon kan se den hur många gånger som helst på YouTube, gärna i helbild och gärna riktigt högt. 



Drömmar

Inatt drömde jag att vi var på semester hela familjen i någon tropisk miljö, tror att det var Indien. Det var härligt, men problemet var att det var väldigt knepigt att bada, då havet var fullt av stora revhajar. Jag hade fullt sjå att försöka skydda alla barnen från att bli uppätna eller bitna, och hajarna simmade långt in på grunt vatten för att kunna komma åt dem.


Skogsmulle

De här senaste veckorna har jag haft ett riktigt sug efter att komma ut i skogen en stund efter jobbet. Det är så otroligt skönt att komma ut och  rensa tankarna. Jag gör stora ansträngningar för att lura med mig något av barnen, för jag vill ju inte gå själv. Jag trodde inte att jag var en sådan skogsmulle!
Att få med mig maken är dödfött, men ungarna brukar numera haka på efter viss övertalning, eftersom de insett att det faktiskt är ganska trevligt när man väl tagit sig upp ur TV-soffan. I måndags var jag och Lilla T ute en liten sväng och igår blev det hela två timmar tillsammans med Stora T. Vi lyckades nosa rätt på två nya fina kantarellställen och en hel del taggsvamp och trattkantareller. Vi hittade även ett hav av murklor, men vi hittade dem inte i vår svampbok så vi avstod från att plocka dem, eftersom det finns murklor som är riktigt giftiga. 
Jag har börjat att få riktig kläm på var man skall leta och det är lika kul varje gång man kommer hem med korgen full.
Det gäller att passa på, snart är svampsäsongen över.


Frisörbesök

Det var inte bara marsvinen som hamnade under saxen igår, även jag gick till frissan.
Hade egentligen inte en tanke på att klippa mig, men jag bara råkade slinka in på en drop-in salong då jag var på Forum Nacka igår. Jag kände mig så trött och sliten att jag tänkte att det kanske skulle pigga upp...det var ju dessutom ett halvår sedan och helt klart på tiden.
Det blev ingen dramatisk förändring, frisören jämnade till och klippte upp håret lite. Kände mig väldigt nöjd!
Hon avslutade med att spraya skum i hårbotten på mig och arbetade sedan upp en volym som skulle gjort Elisabeth Höglund på SVT grön av avund. Mitt hår har nog aldrig förut varit så fluffigt, och även om just den formen av styling milt sagt inte är jag, så var jag ändå rätt faschinerad och road över hur stort mitt hår faktiskt kunde bli. Mitt huvud såg helt gigantiskt ut.


Marsvins-spa

Stora dottern påpekade att marsvinen inte luktar så gott, så igår blev det marsvinsbad. Vi passade även på att klippa klorna och borsta. Ludde tyckte det var riktigt mysigt, medans Kotte fick panik och skulle rymma ur baljan hela tiden. Han fick dessutom finna sig i att bli trimmad, vi klippte av de långa, toviga rastalockarna till en lite mer prydlig look. En marsvinsfantast skulle säkert tycka att det är helgerån att klippa ett långhårigt marsvin, men det är både snyggare och mer lättskött då pälsen inte släpar i marken.

Sockerabstinens

Tre dygn utan socker och jag har börjat känna av sockerabstinens...har haft riktigt vidrig huvudvärk i två dagar och känt mig ganska diffust risig. Jag hade inte riktigt insett hur sockerberoende jag faktiskt är, men jag är glad över att ha lyckats hålla fingrarna ur godispåsen så här länge. Nu borde det värsta över och det kommer snart att kännas lite bättre.
Men vad gott det vore med lite choklad...så småningom kan jag nog börja äta godis i små mängder igen, men just nu är det nog lika bra att dra gränsen vid noll.



Stress

Idag är en sådan där dag då man helst skulle vilja dra täcket över huvudet och stanna i sängen och käka praliner. Dagen är helt fullspäckad och sedan fortsätter det med möte till sent ikväll efter en kort mellanlandning hemma. Jag hinner bara vara hemma i nån timme efter att ha hämtat barnen innan det är dags att ge sig iväg igen. Dessutom känner jag mig inte helt hundra, har en grym huvudvärk. Det har varit en rätt tuff vecka...
Men snart är det helg!



Oj oj oj...

På en enda dag har jag tappat hela 2,5 kilo! Förmodligen har det varit så att jag av någon anledning samlat på mig en massa vätska och därmed vägt så mycket. Har också känt mig lite uppsvälld och "spänd" i kroppen de senaste dagarna.
Drack mycket vatten och grönt the igår och har sprungit på toa typ hela natten. När jag vägde mig i morse stannade vågen på 68,6 kg, vilket ju var ganska trevligt...
Nu är det bara 8,6 kilo kvar, mitt mål är att gå ned till 60 kg.


Avdelningen för Veckans Viktminskning...

...kommer förmodligen att öppna igen inom kort. Jag har nu ökat en hel del sedan jag började jobba igen, och då jag vägde mig igår var jag uppe på över 71 kg. Min grymma i-7:e-månaden-mage är tillbaka och alla kläder börjar strama. Det är dax att dra i bromsen och det är dags att göra det nu. Hur trist det än är så blir det pointsräkning ett par veckor framöver. Och inga mer bullar, godis eller kakor...






Oro

Det har varit ganska turbulent på Lilla T´s förskola under en längre tid.
Många pedagoger har kommit och gått, det har varit massor av personalbyten och det sätter naturligtvis sina spår i barnen. Lilla T´s grupp har hittils haft över tio olika pedagoger, och i våras slutade hennes favoritfröken. Inför hösten byttes nästan hela personalgruppen ut på hennes avdelning, det blev tre nya fröknar. Igen.
De här senaste veckorna har de dessutom fått arbeta kraftigt underbemannade då det är vikariestopp, vilket har lett till att det hänt saker på förskolan som absolut inte är OK.
Jag har ändå tur, Lilla T vill fortfarande gå till förskolan och tycker att det är roligt där, men det händer att hon får ont i magen då det är dags att åka iväg på morgonen.

En morgon i förra veckan sade hon till mig:
- Mamma...när N (favoritfröken) var på mitt dagis, då behövde jag bara en puss och kram när du ska gå. Men nu när N inte är på mitt dagis, då behöver jag fem pussar och kramar.
Jag blev både glad och ledsen på samma gång...ledsen över att hon faktiskt känner på det här sättet, men även glad över att hon har en så bra kontakt med sina känslor och faktiskt kan uttrycka dem på ett sådant konkret och tydligt sätt.


Dagens svamprapport

I morse gav jag mig ut tillsammans med E. Det var visserligen under vissa protester, han är en ännu värre soffpotatis än vad jag är, men väl ute i skogen ändrade han åsikt och tyckte att detta ju var ganska OK ändå.
Vi hittade ett grymt trumpetsvampställe och massor av blek taggsvamp, samt fjällig taggsvamp, smörsopp, karl johan, sandsopp och citronslemskivling. Och som pricken över i:et - EN kantarell....
Nu är all svampen rensad, lite går åt till lunchen men det blir ändå ungefär två liter kvar att torka eller frysa in.




Lat mamma

Idag gick luften helt ur mig då jag kom hem och jag orkade bara inte med att laga någon mat...till barnens stora förtjustning bar det istället av till McDonalds där vi glufsade i oss hamburgare, pommes frites, läsk och glass med chokladsås.
Väl hemma blev jag ännu mer slut efter att ha badat och lagt barnen, så jag bestämde mig att spara dammsugningen och byte av strö i marsvinsburen till maken som kommer hem om någon timme.
Själv skall jag inta liggläge i TV-soffan.
Over and out!

Börjar likna värsta svampbloggen...

Även idag kom jag ut i skogen efter jobbet, denna gång följde Stora T med. Vi hittade citronslemskivling, fjällig taggsvamp och trattkantareller.
Ser fram emot den nya svampboken, hoppas att den kommer imorgon!



Dagens skörd


Mera svamp!

Igår fick jag med mig min tonåring på en svamptur innan middagen. Förutom att det var rätt trevligt så hittade vi mängder av blek taggsvamp samt lite Karl Johan och kantareller. Det blev mer än två liter färdigrensad svamp, så det räckte både till svamptoast till mig och barnen och samt till en laddning för frysen.
Lite förvånad blev jag, taggsvampen var precis lika god som kantarellerna om inte godare!



Bestämde mig för att beställa en bra svampbok, detta med svamp är ju hur kul som helst! Passade även på att beställa Leila Lindholms "a piece of cake".

 

God jaktlycka!

Vi lyckades komma iväg på vår svamppromenad och dessutom fick vi med oss Morfar och en kusin.
Det var dåligt med kantareller och trumpetsvamp, och de två trattkantarellställena vi hittade var redan avplockade. Det fanns tyvärr bara pyttesvampar kvar. Däremot hittade vi massor av Karl Johan och vaxskivling, samt fjällig taggsvamp.
Ungarna tyckte att det var riktigt roligt, så det lär bli fler svampturer framöver. Tänkte inhandla en bra svampbok och svampkorg.
Jag och Stora T stekte svampen tillsammans med lök, bacon, tomatkross, creme fraishe och vitlök och serverade till pasta med riven ost. Det blev jättegott, tom S som konsekvent vägrar att äta svamp tyckte om det.

Under tiden vi var borta fixade S avloppet samt kollade upp vattenläckan. Tack och lov så var det ingen skada skedd.

Svamp

Idag, medans S leker rörmokare, har jag tänkt att jag skall ta med barnen ut och leta svamp. Jag var i skogen med barnen på jobbet i fredags och vi hittade både karl Johan, kantareller och taggsvamp, så det kanske finns chans att hitta något.
Då jag var liten tillbringade jag mycket tid på svampjakt tillsammans med min dagmamma, som var mycket duktig på svampar. Vi hade ett grymt trumpetsvampställe, och brukade komma hem med flera kassar.
Hoppas att vi kommer hem med riktigt mycket idag!


Pyssel

Igår kväll fick vi lite pyssel. Vi har fått stopp i avloppet i köket och det var stört omöjligt att få bort. Idag blir det ytterligare en tur till bygghandeln för att hämta verktyg för att komma år. Hoppas verkligen att vi slipper ta hit en rörmokare.
Dessutom upptäckte vi att stoppet har orsakat en vattenläcka bakom diskmaskinen (*skrik*). Men tack och lov så verkar den vara liten och inte hunnit göra någon större skada ännu, men det innebär ändå att vi måste såga upp en del av botten på skåpstommen för att komma åt att torka upp och täta.

Efter att ha gett upp rörmokeriet för kvällen slipade vi det nya bordet och oljade in det med vaxolja, så att det skall bli lättare att sköta och stå emot fläckar bättre. Vi fick bort alla småskavanker som fanns, så nu ser det verkligen sprillans nytt ut.

Ur barnamun

Vi sitter på bion. På bioduken håller robotarna Wall-E och Eva handen.
- Varför håller de varann i handen? undrar Lilla T
- För att de tycker om varandra, viskar jag. De är kära.
Lilla T funderar en stund.
- Du tycker om pappa...och du tycker om mig...då ska vi hålla varandras händer en stund.
Och så tar hon min hand, gullungen.

Tidigare, under reklamen, öppnar Lilla T sin godispåse. Hon skakar lite på den, tittar i påsen och utbrister:
- Juste godis!!!!!

Biokväll

Idag har vi varit på bio och sett "Wall-E". En mycket bra film som uppskattades av både barn och vuxna.
Den handlar om Städroboten Wall-E som blivit ensam kvar på jorden efter att människornas miljöförstöring har gjort den obeboelig. Han tillbringar sitt liv med att städa undan sopor som människorna lämnat efter sig och med att samla på intressanta föremål. Men så en dag landar roboten Eva på jorden...

En både vacker, vemodig och stundtals väldigt rolig film som berör allvarliga ämnen - effekterna av överkonsumtion och miljöförstöring. Kan varmt rekommendera den!


En lista till (lååååång...)

  • Vilken svordom använder du mest? Jävlar och Fan!
  • Äger du en iPod? Nej
  • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.00
  • Hur många resväskor äger du? Shit, alldeles för många...
  • Använder du flip-flops? Japp, på sommaren
  • Var köper du dina matvaror ifrån? Willys eller Coop
  • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag står oftast bakom kameran
  • Vilken var den senaste filmen du såg? "Min stora kärlek" 
  • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Det beror på, kan uppskatta båda delarna 
  • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Klockrent...en resa till Thailand!
  • Har någon någonsin kallat dig lat?Min man gör det ofta, men självklart har han fel...
  • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, men det har hänt
  • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Eros Ramazotti "9"
  • Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Ovan nämda Eros och Katie Melua
  • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Japp och vad säjer jag ju självklart inte...
  • När var senast någon stötte på dig? Om min man räknas så var det igår. Annars var det nog länge sedan...
  • Vad åt du till middag senast? Ris och fisk
  • Använder du huvtröjor? Ja
  • Kan du vissla? Ja
  • Vem var den senaste som ringde dig? Syrran
  • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Något lugnt, typ kärlekstunneln...jag blir bara åksjuk.
  • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det hoppas jag att de inte gör, men om de gör det så hoppas jag att de säjer snälla saker!
  • Vilket riktnummer befinner du dig i? 08
  • Tittade du på tecknat när du var liten? Absolut!
  • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? 10-15 butiker, två mataffärer, McDonalds och flera stora kedjor som tex Rusta, Jula och Expert på gångavstånd.
  • Hur många syskon har du? Ett.
  • Är du blyg inför det motsatta könet? Oftast inte
  • Vilken film kan du alla replikerna till? "Trolltyg i tomteskogen"
  • Äger du några band t-shirts? Har ägt många, men det var länge sedan nu
  • När flög du senast? I somras, till Kefalonia
  • Hur många stolar står kring ditt köksbord? Sju.
  • Läser du för skojs skull? Absolut!
  • Pratar du några andra språk? Engelska
  • Diskar du din egen disk? För det mesta
  • Har du gråtit offentligt? Jajamensan, många gånger
  • Har du en stationär dator eller en laptop? Båda delarna
  • Försöker du alltid lära dig nya saker? Jag försöker så gott jag kan!
  • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Jag har länge varit lite sugen på en tatuering, får se om det någonsin blir någon...
  • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej
  • Kan du kasta macka? Nej, är usel på det
  • Har du någonsin varit på Jamaica? Nej. Men skulle gärna åka dit...
  • Vad har du med dig in på bion? Läsk och popcorn
  • Vem var din favoritlärare och varför? Min fröken på lågstadiet...hela hon hade en aura av vänlighet kring sig.
  • Har du dejtat någon av en annan religion? Nej
  • Vad har du för väder? Regn, regn, regn...
  • Har du en blogg? Eh...
  • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Samhällskunskap
  • Gillar du att flyga? Det är OK
  • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Ärlighet
  • När sov du senast på golvet? Slumrade lite på Suvarnaboumi Airport i Bangkok i vintras
  • Vilken är din favorit drink? Gin och tonic
  • Gillar du din boende-situation? Helt OK, men hade gärna haft ett större och finare hus.
  • Vilken är din mammas hemstad? Kranskommun till Stockholm
  • Din pappas hemstad? Se ovan
  • Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 8 timmar
  • Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ibland
  • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej
  • Vilken är din favoritfrukt? Drakfrukt, kiwi och ananas
  • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja
  • Hur gammal blir du nästa födelsedag? 35!
  • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Är språkpolis...
  • Tror du på liv på andra planeter? Alla gånger, det vore underligt om vi vore ensamma i hela universum.
  • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? S
  • Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror inte på Gud som ett väsen av manligt eller kvinnligt kön.
  • Vad var det senaste du åt? Oliver
  • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Det går lika bra.
  • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Vet inte riktigt
  • Gillar du senap? Till varmkorv är det gott
  • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
  • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Skulle vilja, men vågar inte
  • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Kan inte komma på någon.
  • Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej.
  • Tycker du om att krama folk? Ja
  • Skulle du säga att du är trendig? Absolut inte
  • Äger du en digitalkamera? En systemkamera och en lite enklare
  • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen vad jag kan minnas.
  • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja
  • Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? "Flyga drake" och "tusen strålande solar" av Khaled Hosseni
  • Tycker du att du är attraktiv? Nej
  • Vad är du allergisk mot? Gråbo
  • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Ibland
  • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Sebastian
  • Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Shoot!

  • Ytterligare en lista...

    ...jag älskar listor!!!

    1. Hur gammal är du om fem år? 39

    2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Många...S och barnen, min syster samt två kollegor och 14 barn! (fast det var ju igår, kom jag på...)

    3. Hur lång är du? 164

    4. Vilken är den senaste filmen du sett? "Min stora kärlek"
    5. Vem ringde du senast? Veronica
    6. Vem ringde dig senast? Syrran

    7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Ett erbjudande från Kapp Ahl...

    8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på omständigheterna

    9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta
    10. När såg du senast din mamma? I söndags

    11. Vilken ögonfärg har du? gröna
    12. När vaknade du i dag? 05.27

    13. Vilken är din favoritjulsång? Tycker om "O helga natt"
    14. Vilken är din favoritplats? Soffan...
    15. Vilken plats föredrar du minst? Tvättstugan
    16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Svårt att säja...
    17. Vad skrämde dig om natten som barn? Att bli lämnad ensam
    18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En härlig kommentar från en kollega
    19. Hur stor är din säng? 180

    20. Har du stationär eller bärbar dator? Faktiskt båda delarna sedan ett par dagar tillbaka!!!

    21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med kläder

    22. Hur många kuddar har du i sängen? 1

    23. Hur många landskap har du bott i? 1
    24. Vilka städer har du bott i? Två kranskommuner till Stockholm
    25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota på sommaren, strumpor och skor på vintern

    26. Är du social? Japp
    27. Vilken är din favoritglass? Marscapone
    28. Vilken är din favoritefterrätt? Fruktsallad med vispgrädde

    29. Tycker du om kinamat? Ja
    30. Tycker du om kaffe? Ja, är koffeinist
    31. Vad dricker du till frukost? Grönt the
    32. Sover du på någon särskild sida? Nej
    33. Kan du spela poker? Nej

    34. Tycker du om att mysa/kela? Ibland...
    35. Är du en beroendemänniska? Alla gånger!

    36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp
    37. Vill du ha barn? Har fyra och det räcker så bra så 

    38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
    39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, men inte för egen del
    40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet
    41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat

    42. Äger du dyrbara smycken? Nej
    43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Scrubs
    44. Kan du rulla med tungan? Ja

    45. Vem är den roligaste människan du känner? Känner en hel del roliga människor, har svårt att välja en
    46. Sover du med gosedjur? Nej
    47. Vad har du för ringsignal? En orientalisk poplåt

    48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja

    49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Böcker
    50. Flirtar du mycket? Nej

    51. Kan du byta olja på bilen? Nej
    52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Nej

    53. Vilken var den senaste boken du läste? "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseni
    54. Läser du någon dagstidning? Läser på nätet
    55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

    56. Dansar du i bilen? Nä...
    57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Vet ej
    58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Jobb-planering

    59. När var du i kyrkan senast? Förra året

    60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Min SO-lärare
    61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Ett dygn med scouterna som barn, och jag hatade varenda minut!

    Listan är hittad hos Pyret


    Nytt kök!

    Matgruppen blev helt perfekt, den var som gjord för att stå i vårt kök. Man såg inte riktigt hur illa den gamla matgruppen faktiskt passade förräns den nya var på plats. Det känns som om vi har ett helt nytt kök. Bordet är 40 cm kortare än vårt gamla bord, så det blev betydligt rymligare, samt väldigt snyggt med allting i samma träslag.
    Både bordet och stolarna var dessutom i nyskick...riktigt fin kvalitet med tjock bordsskiva och stolar med stoppade sitsar i läder. Det var verkligen ett klipp!
    Jag är så nöjd!






    Några bilder...

    ...från Kefalonia i somras.

















    Julafton

    Just nu känner jag mig som ett barn i väntan på jultomten...vi har hittat ett matbord i oljad, massiv ek med sex stolar till mycket bra pris på Blocket. S lyckades dessutom pruta ned det ytterligare lite grann. Han och Pappa är inne i stan och hämtar möblerna nu, och jag ser verkligen fram emot att få piffa köket!
    Äntligen slipper vi vårt repiga, på tok för stora björkbord som tar upp hela köket och dessutom skär sig mot köksluckorna.
    Har velat ha en matgrupp i ek sedan vi gjorde om köket...jippie!!!!


    Surftips!

    Halkade in på denna roliga sida och blev fast...här pågår skoningslös sågning av fula skivomslag.


    Grymt bra DVD!

    Just nu går vår Eros-DVD varm i vår DVDspelare. Det är en livekonstert från Rom 2004 och jag och barnen bara älskar den, medans S grymtar om att den är smörig och en ren plåga. Ändå går han alltid och kopplar om så att ljudet kommer ut ur stereon stället för ur TV´n. Jag är övertygad om att även han uppskattar Eros, fast sådär lite i smyg.
    Jag och E skrålar med i de italienska slagdängorna för full hals i bästa Eilert-stil under tiden som vi gör oss i ordning på morgnarna. Jag kan föreställa mig att vår italienska lämnar mycket att önska, om att en italienare hörde oss skulle nog han eller hon få sig ett riktigt gott skratt...
    Sedan fortsätter jag att skråla vidare i bilen på vägen till jobbet, där jag lyssnar på hans grymma platta "9".


    Ålandskryssning

    I helgen har jag varit på ålandskryssning med  tillsammans med jobbarkompisarna.
    Båten, Birka Paradise, var riktigt fin och lyxig - över förväntan. Vi åt god mat i buffen, tog några öl, bastade och badade bubbelpool...det var så skönt att få komma iväg ett tag och vi hade riktigt kul.


    Turne´

    I söndags var jag och S på en rätt påfrestande turne. Målet var att handla äckligt mycket byggvaror för att bygga P´s nya rum, samt jeans och skor till P.

    1. S tillbringar en timme med att göra en låååång inköpslista på Byggmax hemsida. Man kan printa ut den, lämna in och betala i kassan för att själv slippa gå runt och plocka ihop allt. Jättesmidigt och sedan kommer det hem ett par dagar senare. Vi har inte en chans att få hem allt i vår bil. När han är klar stänger han ned fönstret och går ut med hunden.
    Utan att printa ut listan.
    Bara att börja om.

    2. Vi lämnar av alla ungarna utom tonåringen ute hos mamma och pappa. Mamma har bakat en underbar, väldoftande mjuk pepparkaka vilket leder till en inre kris hos mig...självklart sätter jag i mig en jättebit (men det var det värt, den var LJUVLIG!)

    3. Jag tvingar S att ringa Byggmax och kolla vad de tar för hemkörning. Det visar sig att det kostar 3000:-
    Går fetbort MAO. Vi bestämmer oss för att ta Fredells istället, S har bra rabatt där och de är billigare på hemkörning, så det går säkert på ett ut.

    4. Ankomst till Fredells byggvaruhus. Vi inser efter att ha gått igenom hela den långa beställningslistan med personalen att det blir ca 4000:- dyrare att handla på Fredells än Byggmax, främst för att isolering och byggplast kostar tre gånger så mycket här. Vi markulerar beställningen.  

    5. Vi gör en ny beställning hos Fredells på allt utom isolering och byggplast. Sedan åker vi vidare ut till Länna för att handla resten på Byggmax. På vägen dumpar vi tonåringen i Sickla för att kolla på jeans och skor så länge.

    6. Väl på Byggmax lastar vi bilen proppfull med isolering, plast och frigolitskivor. Vi får inte plats med allt utan får köpa spännband och fästa flera rullar isolering på taket. Vi ser ut som ett rikttigt spektakel då vi åker därifrån.

    7. Tonåringen får finna sig i att ta bussen hem, men han är lika glad för det eftersom han just fått ett par hett eftertraktade skateskor och dessutom hittat ett par märkesjeans för halva priset.


    Nu har vi allt hemma, bara att börja bygga!

    RSS 2.0