Dröm

Inatt drömde jag att vårt plan nödlandade.
Det var en väldigt tydlig dröm med mycket detaljer...det var flighten mellan Stockholm och Doha i Qatar (vi mellanlandar där på vägen till Bangkok). Någonting hände med motorn som tvingade planet att gå ned väldigt hastigt. Platsen vi landade på var antingen på vatten eller så var det en väldigt blöt motorväg. Ingen kom till skada och allt slutade väl, men det blev förstås väldiga förseningar och mycket trassel.
Lite underlig dröm för att vara mig, jag är visserligen nojjig för rätt mycket, men jag känner mig inte ett dugg nervös inför att flyga.

image178

Prickig

För ett par år sedan fick jag flammiga, kliande utslag på bålen, ryggen och i ansiktet...det visade sig vara någon form av inflammation, förmodligen utlöst av stress. Det såg förskräckligt ut och det blev bara värre och värre trots att jag använde krämerna min dåvarande husläkare skrev ut. Till slut fick jag en remiss till en hudläkare som kunde konstatera att krämerna hade varit som att hälla bensin på en brasa. Istället fick jag Propyless + en väldigt bra spray - och de envisa utslagen försvann helt på 2 dygn!
Nu är de små rackarna tillbaka, jag är prickig och flammig och det kliar. Skall prova att smörja med propyless och jag hoppas att det räcker för att få väck dem. Sprayen slut och den är receptbelagd, så typiskt.
Hoppas det går över, så här vill jag inte se ut och jag har ingen lust med nåt mer läkarbesök nu.

Smala kanelbullar!

Recept på ca 20 bullar:

1 pkt jäst för söta degar
2 dl fraiche 8% (funkar säkert med smalare oxå, men detta var vad jag hade hemma)
1 dl varmt vatten
1 msk salt
4 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl + 3 msk till utbaket
1 msk smör, kanel och lite socker till fyllningen
1 litet ägg till pensling

Smula sönder och lös upp jästen i det varma vattnet. Blanda i fraiche. Tillsätt strösocker, salt och mjöl. Degen blir rätt kompakt. Låt jäsa under duk ca 1 tim (jag lade bunken i vattenbad för att snabba på jäsningen). Tillsätt resten av mjölet och arbeta igenom och baka ut degen. Bred ut smöret, strö på socker och kanel. Rulla ihop och skär i 20 bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa under duk i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 4-5 min eller tills de fått fin färg.

(1 bulle=1,5 points)


Bullarna blev kanongoda, ingen större smakskillnad alls bortsett från att de inte var riktigt lika söta som vanliga kanelbullar. Barnen märkte ingen skillnad alls.
Skall även köra en sats lussebullar efter detta recept.

image177

Ögoninflammation

Knappt har S hunnit börja jobba igen och jag repat mig från min öroninflammation, så var det dax igen...Lilla T har fått ögoninflammation. Det började i tisdags kväll och igår morse hade hon panik då hon vaknade, eftersom hon inte kunde få upp ögonen...Hon var helt uppsvullen och röd, hon såg ut som en liten boxare. Idag ser det iaf lite bättre ut, tack och lov.
Nu får det räcka för ett tag, tycker jag!

Julgott

December kommer att bli en prövning för mig...
Det kommer att bakas en hel del lussebullar och pepparkakor här hemma och jag är så otroligt svag för sånt.
Och dessutom frestas man av allt annat som är så gott till jul: glögg, chokladtryfflar och ischoklad - mums!
Det gäller verkligen att skärpa till sig så att man inte trillar tillbaks i gamla matfällor igen.

image176

Lördagspyssel

Jag har tänkt att köpa ett dockhus till Lilla T i julklapp. Hon har visserligen ett, men det är gammalt, trasigt och sunkigt samt skulle behöva kompletteras med dockor och möblemang. För tillfället nu bor E´s legogubbar i det.
Så igår hittade jag ett stort, fint dockhus med en dockfamilj och massor av möbler för 399:- , nedsatt från 649:-. Det är lite waldorfkänsla över det, helt trärent och väldigt enkelt. Det känns bra att det inte är för "färdigt" och att det är stort nog för att inhysa både dockor, djur och kanske troll. Pedagogen i mig tycker dessutom lite präktigt att det både har stort lekvärde och stimulerar till kreativitet och fantasi...och jag tror att Lilla T kommer att älska det.
Jag och S tillbringade lördagkvällen med att vitlasera huset och måla möblerna, och det blev riktigt fint.
Hoppas att hon kommer att tycka om det!

image175

Veckans "viktminskning"

Vikt Lördag 24/11: 67,9 Kg
Veckans "viktminskning": + 300 gram
Totalt: 15,1 kg
BMI: 25,2 (- 5,7 totalt)

Känns inte så där jättekul, men skönt att jag inte ökat mer än så...har knappt rört på mig alls då jag legat sjuk, så jag antar att det är därför det inte gått så bra.
Nya tag nästa vecka, hoppas att det går bättre då!

Sliten

Känner mig ganska trött och sliten. Nu är jag trött på att vara förkyld, ha ont i öronen och att skrika VA? till alla som försöker prata med mig. Har dessutom nåt nytt skit på gång som håller på att bryta ut, så jag häller i mig Echinagard och vitaminer för hela slanten. Nu vill jag vara pigg och frisk!
Skönt iallafall att december står för dörren och det snart bara är fyra veckor kvar till jul. Ser fram emot att julpynt, doften av glögg och att baka lussebullar och pepparkakor med ungarna inför första advent. 


Lite bättre...

Det känns aningens bättre idag, öronvärken har dämpats lite grann. Men jag är fortfarande halvdöv och domnad i ansiktet...det är skitjobbigt, det piper och tjuter i örat och alla höga ljud är som tortyr.
Jag tycker faktiskt att det borde släppa nu!

Tillägg:
Har nu pratat med läkaren jag träffade i söndags, och hon kunde trösta mig med att det borde gå över ...om ca 2 veckor .
*ylar*

Journalgrodor

Jag och syrran roade oss häromdan med högläsning av journalgrodor...vi skrattade så vi grät.
En stor samling av grymt roliga felskrivningar och syftningsfel i patientjournaler finns här.

Några smakprov:


"Aktuellt; ingen buksmärta men kan hålla tillbaks den lösa avföringen med vitt bröd."

"Brunbjörnsstor resistens borttages."

"Druckit ett glas rödvin på kvällen tillsammans med kokta hummern. "

"Far och mor avled då hon var 12 år gammal. De har ingen kontakt med henne. "

"Hon har känselbortfall från tårna och nedåt. "

"Ingen sprit, inga cigaretter, inga barn. "

"Känner sig trött och svag efter alla diarréerna, orkar inte äta dessa mera, vill byta sort."


"När döden inträffade blev patienten plötsligt försämrad. "


"Patienten dog i juni -90 och detta har tagit honom mycket hårt. "


"Patienten hör mycket dåligt. Faktum är att hon inte har någon hörsel alls på vänster öga. "


"Patienten jobbar som elektriker. Inga kända proppar i släkten."

"Patienten säger sig ha ont i höger hjärta, med utstrålningar till vänster stortå på högerarmen. "

"Patienten är en 65-årig kvinna som ramlade och föll omkull ute på gatan. Fallet komplicerades av att en lastbil därefter körde över henne."

"Patienten är sugen på slem."


"Patienten är medvetslös vid undersökningen men säger att han mår bra."






Fortfarande döv...

Vidrig natt, vaknade vid tretiden med sprängont i örat...lyckades somna efter mycket vridande och vändande, samt ett par Voltaren.
Då jag vaknade i morse hade jag fortfarande lika ont och var lika stendöv - dessutom hade jag läskiga domningar i halva huvudet...det kändes ungefär som om när en tandläkarbedövning börjar släppa. Det kändes lite otäckt, så jag åkte till närakuten för att kolla upp det. Där kunde de konstatera att jag hade en böld i örat samt att någonting låg i vägen för trumhinnan och förmodligen tryckte på någon nerv till ansiktet - därav domningskänslan. De skickade mig vidare till öron/näsa/hals-akuten inne i stan, där de blåste och rensade rent i örat (det gjorde skitont, kan jag meddela!). Det är ordentligt infekterat, så det tar nog några dagar till innan det är OK igen. Blä! :(

Badvatten

S är en mycket kostnadsmedveten man, när det kommer till driften på huset. Han håller koll på kostnader och sitter gärna och pysslar med kalkyler på vatten och elförbrukning.
Idag när jag låg i badet kom han in och delgav mig denna lilla spirituella fundering:
- Vet du, en negativ grej med att du gått ned så mycket i vikt...nu går det ju åt mycket mer badvatten när du badar!

image170

Halvdöv

Nu hör jag absolut ingenting i ena örat, det är som om man proppat det fullt med bomull. Hade riktigt ont inatt och kunde knappt sova, fick gå upp och ta värktabletter som tyvärr inte hjälpte. Det ömmar så fort jag kommer åt örat och om jag försöker tryckutjämna känns det som om det skulle sprängas...Aj!
Hoppas att antibiotikan börjar verka snart...vill inte ha så där ont en natt till! :(

Veckans viktminskning

Vikt Lördag 17/11: 67,6 Kg
Veckans viktminskning: 0,6 kg.
Totalt: 15,4 kg
BMI: 25,1 (- 5,8 totalt)


Lite ynklig

Inget bättre idag, så det blev ett läkarbesök.
Det visade sig att jag har öroninflammation, så nu har jag fått antibiotika och förhoppningsvis är jag snart på benen igen. Passade även på att köpa echinagard när jag hämtade ut medicinen, så nästa gång virusen anfaller är jag beredd. Nu vill jag inte åka på nån mer förkylning på ett bra tag!

Rolig historia


Mannen kom hem från arbetet och fann sin fru i badrummet med bar överkropp, beundrades sina bröst.

- Vad sysslar du med då?

- Vet du, sa hon, jag var hos läkaren i dag och han sa att jag har bröst som en 25-åring!

- Jaså minsann. Hade han inga kommentarer till det 50-åriga arslet du dras med?

- Nix, vi talade överhuvudtaget inte om dig.

Nedräkning: 92 dagar, 19 timmar, 46 minuter...

Min målsättning:

15 November
                                                                                                                     15 Februari

image169

Genomrisig

Nu måste jag gnälla lite, fy vad skruttigt jag mår!
Bortsett från huvudvärk, snuva och ont i halsen har jag även ont i hela vänstra sidan av bröstkorgen och sprängvärk i ena örat. Dessutom har jag tappat rösten, kan knappt prata. Har helt klart gått och dragit på denna förkylning för länge...nästa gång jag blir sjuk skall jag nog lyssna lite bättre på min kropp. Blir det inte bättre till imorgon blir det nog ett läkarbesök.

Reklam!

Nu skall jag göra reklam!
Då jag handlade på Coop häromdagen impulsköpte jag en tub ädelost - det låter inget vidare med ädelost på tub, men den här är LJUVLIG! Jag skiter i att den är lite fetare än den magra mjukost som jag brukar äta, den här är så god och har så mycket smak att det är värd det. Den finns även med en touch av whiskey, men den har jag inte provat ännu.
                                         image168

Waterworld

Ett ställe som vi vill besöka då vi är i Thailand är Similan Islands utanför Khao Lak. Det betraktas som ett av världens bästa platser för dykning och snorkling och med lite tur kan man få se havssköldpadda, manta och tom valhaj .

Det är en helt otrolig känsla att snorkla i tropiska vatten.
Första gången jag gjorde det var då vi hyrt en longtailbåt som skulle ta oss till en liten avskild strand utanför Phuket. Båtkillen frågade om vi ville snorkla på vägen och stannade båten på ett ställe. Han gav barnen lite bröd att smula ned i vattnet, som snart blev fullt av små, färggranna fiskar. Jag var först inte så pigg på att hoppa i eftersom jag fortfarande var rätt dålig i influensan, men jag ångrade mig och bestämde mig för att göra ett försök ändå. Jag fick ett cyklop och en snorkel och sedan var det bara att hoppa i. Det gick inte så bra att andas genom snorkeln eftersom jag var så förkyld, så jag bestämde mig för att hålla andan och dyka ned istället.
Ett par meter under mig låg ett stort korallrev, och där var mängder av olika fiskar i olika form, färg och storlek... clownfiskar, tigerfiskar, papegojfiskar, sjöborrar, tom en sjöhäst och en sjöstjärna såg jag. Jag var så tagen, det var otroligt vackert och det var på riktigt!

image166


Barnen vågade sig inte i eftersom det var rätt djupt, men samma longtailkille tog oss en annan dag till ett fantastiskt fint och lugnt ställe, där barnen kunde snorkla direkt från stranden. De låg i vattnet i princip hela eftermiddagen, det enda vi såg av dem var snorklarna som stack upp...de var helt exalterade över alla olika fiskar de sett. När jag och S hade tröttnat på att bada kunde vi sitta i solstolarna med varsin drink och ändå ha full koll på barnen eftersom vi nästan var ensamma på den lilla stranden.
Det var den bästa dagen på hela semestern - det var total avkoppling och paradiset för både liten och stor.

                                   image167

Sjukstuga

Nu har vi sjukstuga här hemma:
- S är fortfarande hemma med sin brutna handled.
- Själv gjorde jag en felbedömning på mig själv i morse och fick gå hem efter lunch - är superförkyld och mår inte ett dugg bra. Jag brukar inte bli dålig när jag är förkyld, men den här gången känner jag mig helt däckad.
- Lilla T är visserligen oförskämt pigg och feberfri - men går och småspyr lite då och då...

Farsdag-middag

Idag blir det hur mycket smått och gott som helst till middag:

* Potatis och purjolöks-gratäng

* Helstekt, pepparkryddad oxfile i ugn

* Grönsallad med pumpafrön

* kokta rödbetor med havssalt

* wokade grönsaker

* Fruktsallad och vaniljglass till efterrätt.

Tyvärr är köket ett katastrofområde eftersom S började leka rörmokare mitt i matlagningen, så vi får väl klämma ihop oss framför TV´n...

Bilstrul

Jag har i veckan  lovordat vår bil och pratat mycket om hur nöjda vi är med den...självklart bestämmer sig fanskapet för att börja krångla direkt!
I fredags kväll fick den för sig att stanna varje gång man saktade farten inför en avfart/stopp eller väjningsplikt/vänstersväng/rondell. Något oroande...och varje gång man sedan startade upp den igen visade soppamätaren på noll och lyste, trots att det var 1/4-dels tank kvar. Vi åkte ned till macken och tankade upp full tank + hällde i K-sprit och nån rengöring, så nu verkar den fungera igen.
Men jag gissar att det snart kan komma att bli ett besök på verkstaden igen...blä!

                                                   image165

Upphittat

Jag brukar vara väldigt bra på att göra säkerhetskopior på våra bilder...så var inte fallet då datorn krashade för något år sedan, och jag till min fasa inte hunnit bränna ned bilderna från när jag och de två äldsta barnen bilade tillsammans med mamma och pappa i de skotska högländerna.
Idag blev jag överlycklig då pappa hittade en CD jag bränt till honom, med samtliga bilder, yes!!!!
Nu blir det till att börja knåpa ihop en fotobok!

image163

Lycka del 2

Idag har P fått prova på att skejta igen efter en lång väntan på att det avslitna muskelfästet skall läka ihop. Han har oroat sig mycket för att han skall ha glömt allt han lärt sig och få börja om från början igen. Men det gick hur bra som helst, han kunde varenda trix.
Så vi har en mycket glad 13-åring här just nu.
image160

Filmer

Idag hos mamma och pappa tittade vi på gamla videofilmer som min pappa ärvt efter en släkting.
Det kändes mycket märkligt att se. Radhuset utanför Stockholm där jag växte upp. Vårt bröllop för 13 år sedan och alla vänner, familj och släktingar som var där. Vår lägenhet ute i förorten som vi tyckte så mycket om. Då vi alldeles nyinflyttade och stolta visade upp vårt nya hus och trädgården som ännu inte blivit övervuxen.  P som tar försiktiga, stapplande steg som bebis. Jag som 20-åring och gravid med P med min lilla mage.  Jag och S ser så väldigt unga ut på bilderna, kan knappt fatta att vi faktiskt redan då hade klivit in i vuxenvärlden.
Det känns så väldigt länge sedan.


image159

 

 


Veckans viktminskning

Vikt Lördag 3/11: 68,2 Kg
Veckans viktminskning: 0,6 kg.
Totalt: 14,8 kg
BMI: 25,4 (- 5,6 totalt)

Jag är jättenöjd, även om det inte blev så våldsamt mycket den här veckan.
Jag börjar att trivas med min kropp nu, och känner att det är OK även om jag inte går ned så snabbt - jag börjar att närma mig trivselvikt! :)


Julstämning

Snart närmar sig min absoluta favoritmånad - december.
Jag älskar julen och alla julförberedelser. Vi har skalat bort alla måsten och gör bara det vi själva tycker är mysigt, så det känns varken stressigt eller övermäktigt. Det är så vackert och härligt med ljustakar och julstjärnor i alla fönster, och doften av saffran, pepparkakor och glögg.
Eftersom jag jobbar på förskola blir det mycket julfixande även på arbetstid, det är supermysigt att ha lite stämningsfull julmusik, baka, julpyssla och sjunga julsånger med barnen.

Nu får mörka, regniga november gå riktigt snabbt!

image158

Mumsig middag

Även idag blev det härlig middag: Satay-kryddade kycklingspett med jordnötssås, ris och wokade grönsaker med röd curry och kokosmjölk. Till efterrätt blev det färsk ananas - riktigt thai-tema med andra ord!
Riktigt gott var det, och Lilla T klämde tre stora spett med massor av ris.
Fattar inte hur all mat får plats, hon äter mer än alla de andra syskonen, fast hon är minst.

Lycka

Lilla T är i extas och utom sig av lycka.
Varför?
Hon har just fått en pruttkudde.

image156

Sista hotellet bokat!

Efter mycket krångel så är nu är även de två sista nätterna i Bangkok bokade!
Det blev ett litet hotell, Bossotell in som ligger nära floden, inte mitt i smeten men med bra läge till båttaxi och skytrain och brevid Shangri-la, ett av Bangkoks finaste lyxhotell. Det fanns även en liten pool, vilket nästan är ett måste...
Hotellet har fått mycket fina omdömen på olika reseforum och det var hyfsat billigt: vi betalar 340:-/natt för ett fint dubbelrum med frukost.
Nackdelen är att vi inte kan dela rum allihop som på de andra ställena, där vi har hittat familjerum eller trippelrum stora nog för att klämma in ett par extrasängar i. Men det är bara för ett par nätter och vi överlever nog...och har vi tur finns det möjlighet till connection doors.

Belöning

Igår firade jag min viktnedgång med en ny vinterkappa!
Efter att ha gått igenom det som fanns i garderoberna var det nödvändigt, tom S tyckte att jag såg för rolig ut i förra årets kappa, som nu blivit 2-3 storlekar för stor.
Jag stod och velade mellan stl 38 och 40 på nya kappan, men valde till slut 40 så att jag får plats med en tjocktröja under.
Jag kan lova att det var en grym känsla att faktiskt kunna överväga att köpa stl 38, efter att ha varit en 46:a så länge.

Proppmätt

Idag var det dags för storhandling efter jobbet. Jag brukar alltid handla på Willys, eftersom det är billigast där, men idag åkte jag till coop istället. Tur var väl det, de hade grymt fin oxfile för 99:- kilot!
Så idag har vi haft lite lyx i vardagen och ätit pepparkryddad, stekt oxfile med bulgur, kokta grönsaker och grönpepparsås...Mums!

Dårar bakom ratten

Jag vet att man borde sluta förvånas, men ibland tror man verkligen inte sina ögon. Jag har sett en hel del tokigheter, men de här tre tar verkligen priset!

* Då jag och min körskollärare var ute och övningskörde motorväg blev vi omkörda av en gubbe som satt djupt försjunken i en dagstidning som låg uppslagen över hela ratten.

* Skådat en kall morgon vid en stopplikt: En kille som inte orkat skrapa mer än en liten glugg på framrutan öppnar dörren på vid gavel och hänger sig ut för att kunna se om det är fritt fram att köra.

* En kille i en mindre skåpbil skall göra vänstersväng ut från en bensinmack. Han väljer att inte stanna vid väjningsplikten, utan kör ut och blockerar hela höger körfält. Där kan han i lugn och ro invänta en lucka att köra ut i och han behöver inte anstränga sig med att ha koll på trafiken i båda körfälten...smart!

Hörde även en trafikpolis berätta på radion om en kille som de hade stoppat...bilen saknade ratt och killen styrde med en skruvmejsel!
                      image155

Resnojjor

Jag är en rätt nojjig person, inte minst kring resor och resande. Tack och lov inser jag att det är just nojjor. Jag klappar mig själv på axeln och tänker "ja ja..." och tar iallafall de värsta av dem med en nypa salt. Att vara försiktig och använda sunt förnuft är visserligen självklart aldrig fel, men det får ju inte gå till överdrift. Isåfall skulle jag nog aldrig komma iväg längre än till centralstationen, och det vore ju lite tråkigt.

Sånt här oroar jag mig för:

* Att bilen skall gå sönder/vi skall krocka/hamna i århundradets bilkö mm på väg till flygplatsen och missa vår flight.
* Att någon skall smussla ned något olagligt i vår packning.
* Att det skall bli strul med hotellet, så att det antingen har bokats av eller att det plötsligt inte går bra att klämma in oss i ett rum med extrasängar såsom utlovats.
* Att vi skall råka ut för ficktjuvar eller bli rånade på värdesaker, och stå strandsatta utan pengar, pass eller flygbiljetter i ett främmande land.
Denna nojja är dock faktiskt lite befogad, jag har råkat ut för ficktjuvar och blev av med både pengar, alla kort och tågbiljetter då jag var i Malmö. Jag minns vilken panik det var och vilket strul det blev med allt efteråt och det vill jag INTE uppleva utomlands...så jag gör det jag kan för att undvika det och använder alltid hotellets värdeskåp och en liten platt magväska innanför kläderna.

Thailandsrelaterade nojjor:

* Att barnen skall trampa på en stenfisk/havsorm/få för sig att klappa en muräna under snorklingen.
* Att barnen skall komma bort i Bangkok (*ryser*)
* Att vi skall krocka med taxin/tuktuk/grisbilen (här har man stor tur om man hittar en bil med bilbälten)
* underströmmar/stora vågor (läbbigare än man tror)
* Att alla skall bli magsjuka och ligga och kräkas i flera dagar.

image154

Knäckebröd

Jag och Pyret upptäckte ett perfekt snacks efter en storhandling på ICA-maxi: Wilmas knäckebröd.
Det finns i flera olika smaker, och de är ljuvligt kryddiga och salta, samt bara aningens fler kalorier än i vanligt knäckebröd. Det är inget man vräker i sig - det smakar mycket och har rejält tuggmotstång. Mer ett snacks man knaprar på i små, små tuggor.
Kan även tänka mig att det är grymt gott till dessertostar och marmelad.
Tyvärr är det ganska dyrt, men det får jag leva med!

image150 image153 image152
Bilder från www.wilmas.se

Gripande dokumentär

Igår natt fastnade jag framför en kanadensisk dokumentär om en 19-årig barflicka i Bangkok. Hennes historia grep verkligen tag i en. Hon dog en vecka efter att filmaren lämnat Bangkok.

Saxat från svt.se:
"300.000 svenska turister besöker årligen Thailand. Paradiset på jorden menar många men det är ett paradis med mörka baksidor. I kvällens Spelplats Världen följer vi, i en prisbelönt kanadensisk dokumentärfilm, en av de unga kvinnorna i Bangkoks sexträsk. Redan som 13-åring hamnade den 13-åriga Pla i Bangkoks sexindustri. Prostitution och barnporr är lika starka turistmagneter som solen, maten och de härliga baden...
Från början bara den unga Pla arbeta som servitris, men sedan blev hon allt mer nerdragen i det träsk där thailändska barn och ungdomar tillåts gå under med myndigheternas goda minne."

image149 bild från www.svt.se

Sänds i repris söndag 3 nov 23:00, fre 9 nov 20:00 samt fredag 9 nov 00:00.

Veckans viktminskning

Vikt Lördag 3/11: 68,8 Kg
Veckans viktminskning: 1,3 kg.
Totalt: 14,2 kg
BMI: 25,6 (- 5,4 totalt)


Speldjävulen?

På vägen hem från jobbet idag stannade jag till på Coop för att fiska upp lite mjöl och jäst till eftermiddagens bakning. Några i personalen hade roat sig med att klä upp sig till tänderna i halloweenkostymer.
Det var en lite skum känsla att lösa in Triss-lotter av en rödmålad kille med horn och svans...

Jag lägger inte ned några pengar på spel, men det händer att jag köper en Trisslott ibland. Jag är lite naiv och imbillar mig alltid att NU skall jag vinna storkovan, this is it!
Men i bästa fall blir det så att man köper en lott - vinner 50:- - löser in den mot 2 nya - vinner 25:-igen  - löser in den - vinner 25:- igen osv. Och i slutändan är man nöjd ändå, för man fick ju massor av lotter för de där 25 kronorna.
Fast man egentligen faktiskt blev 25:- fattigare...

image147


Mera favoriter...

Jag är även ett stort fan av den elaka Häxan Surtant, som går i Bolibompa på fredagar 18.35.
Hon är störtskön!

Saxat från svt.se:
"Häxan Surtant är världens suraste och elakaste häxa. En dag när hon har tråkigt kommer hon på att hon borde skaffa sig ett jobb för det har hon sett att andra har. Det är bara ett problem, arbetskamrater är det värsta häxan vet så därför bestämmer hon sig för att starta eget i stället och jobba för sig själv. Företaget får heta: Aktiebolaget Häxan Surtant.

Frågan är bara vad man gör på häxans företag? Häxan själv har ingen aning, lagar man saker? Säljer man saker? Eller utför man tjänster och konsultationer? Hursomhelst i väntan på att hon skall komma på vad man gör på hennes företag passar häxan på att pynta i skyltfönstret, en ny sak varje dag och varje dag så tittar Trollet Trygve in för att ställe en fråga."


image145


Bröllopsplanering, del 2

Nu är det äntligen i princip spikat och klart var vi kommer att förnya våra bröllopslöften!

Om allt nu går som det ska, blir det på en strand i Khao Lak, Bang Niang Beach, där vi har fått kontakt med ett litet resort som har lovat att hjälpa oss att ordna en enkel, fin ceremoni till ett bra och rimligt pris.
Vi har inte planerat några detaljer än, men troligtvis så blir det en ceremoni enligt thailändsk sed. Det blir massor av blommor, eldballonger samt en fotograf. Bröllopsmiddag intar vi på resortet efteråt.
Och även om det nu inte skulle bli precis just så som vi från början har tänkt oss (som det ju sällan blir i Thailand) så tror jag att det kommer att bli helt perfekt!

image142

Mina Tradera-fynd!

Här är mina "nya" klänningar från Meandi!
Jag tycker att de är hur coola som helst, S tycker de är för mycket 70-tal och apfula. Framförallt den i brun/gula toner, den tyckte han var direkt illamåendeframkallande. Men jag tycker den är ball, lite fulsnygg sådär. Jag har ett par snygga, bruna velourbarallor som passar bra till. S lär kräkas...

image144

Bullmamma

Nu har jag för en gångs skull varit lite bullmamma.
Det var väldigt mysigt och ungarna tyckte det var jättekul. Det blev chokladbollar, äppelmuffins och kanelbullar. Vi gjorde även monstermuffins som tyvärr blev - just det - monstermuffins. Fula, snustorra och stenhårda med grön, kladdig glasyr och konstigt strössel. Men barnen tyckte de var goda iallafall, och det är ju huvudsaken.
De kommer dock inte att ställas fram på kalaset, kan jag meddela...

Lilla T var lite ledsen eftersom hon varken fick blanda eller smaka på muffinssmeten. Den innehåller ju råa ägg och jag vill inte riskera allergichock. Än så länge får hon bara äta ägg i tillagad form, det klarar hon.
Men hon kompenserade det hela med att äta upp all sin chokladbollssmet istället. En russinstor boll gjorde hon, resten hamnade i magen. *S*

Halvdag

Idag ser jag fram emot en mysig eftermiddag med barnen, jag har jag tagit kompledigt, så jag går hem redan efter lunch för att mysa med ungarna och baka lite till helgens födelsedagsfika. Det blir kanelbullar, chokladbollar och lite annat gott, vilket kommer att sätta kakmonstrets karaktär på prov...*S*
Har lovat barnen att vi också skall göra gröna monstermuffins. Vi får ser om någon törs smaka, de ser rätt läbbiga ut...

image143

RSS 2.0