30/3 Flytt, bad och Lanta Old Town

 

Idag blev det flytt till ny bungalow efter frukosten. Det visade sig dock att den nya bungen inte alls var lika fin på utsidan som på insidan...den var lite sämre byggd, slarvigt städad samt hade massor av myror i badrummet. Helt OK dock för det pris vi betalar och utsikten är oslagbar - vi har utsikt över stranden och Phi Phi-öarna från verandan och det är bara några meter till poolen. Då kan jag leva med att få sopa bort lite myror då och då!

 

 

 

Idag blev det poolbad på förmiddagen och strandbad på eftermiddagen. Lunch åt vi på grannresortets resturang, det är lite dyrare där men de har sanslöst god mat! Det blev hamburgare och spagetti för de andra och för mig nudlar med seafood.

 

På seneftermiddagen tog vi en taxi till Lanta Old Town.

 

 

Vi tog varsin glass på en resturang byggd på pålar i vattnet, sedan strosade vi runt i den lilla sömniga staden. Vi orkade dock inte gå där så länge, det var hett, riktigt hett! På vägen tillbaka stannade chauffören till vid en elefantcamp, han ville visa barnen en liten babyelefant de hade där. Vi såg även flera elefanter som röjde undan timmerstockar och skräp vid vägen.

 

 

Efter läxor och mera poolbad åt vi middag på Lanta Castaway på stranden, vi orkade inte ge oss ut och leta nytt matställe idag.


29/3 Klong Dao

Lite halvdåligt väder idag, men vi har fått några fina timmar på eftermiddagen.

Efter frukost tog vi en tuk tuk till Klong Dao-stranden. Vi hann bada en kvart innan himlen öppnde sig och åskan är över oss, regnet vräkte ned...alla våra saker blev dyngsura och vi tog skydd på ett enkelt matställe. Där smörjde vi kråset tills ovädret dragit förbi - det blev tre thai-rätter, en spagetti med köttfärssås och två pizzor. fem läsk och två öl, tre fruktshakar, en kanna kaffe samt två fat med friterad ananas och banan med honung. Notan för allt detta slutade på 875 baht, ca 200 SEK. Helt sanslöst!
Vi pratade lite med en trebarns-familj på resturangen, de var ute på en 10-veckorsresa i Thailand och Malaysia. Låter grymt härligt!

När solen lyste igen gick vi ned till stranden. Lilla T fick håret flätat och blev ompysslad på ett massageställe medans vi andra solade och badade. Det tog två timmar och kostade 125 SEK. Hon var tålmodig, satt still hela tiden, och fick lite massage i halvtid samt salva på sina myggbett.
Efteråt blev det glass och bad i poolen. Dock fick vi snabbt fly till rymmet då det kom en ny åskskur.
Nu sitter vi här och väntar på att det skall gå över så vi kan gå ut och äta middag.

Några bilder från dagen:Thaitoa
Klong Dao - låååånggrunt!VägskyltResturangen!

28/3 Strandvila

Idag stannade vi kvar på Long beach. Barnen badade och jag och S turades om att få massage, jag och massagetjejen småpratade lite under tiden. Att vi har så många barn är ett ständigt samtalsämne, kvinnorna blir imponerade och männen blinkar menande åt S..."big family, good, good..."
Jag märker att jag börjar lägga mig till med "thai-engelska" dvs att skala bort alla onödiga ord, det gör att  det blir lite lättare att bli förstådd.
Många av strandhyddorna har stängt för säsongen och solstolsuthyraren berättade att många som arbetar här stänger igen och åker hem om en vecka. Det är lite öde härnere på södra Long Beach just nu, men det passar oss perfekt! Vill man ha lite mer liv och rörelse tar det bara några minuter med tuk tuk till lite livligare ställen.Sandslottsbygge


På eftermiddagen badar vi i poolen och pratar lite med andra gäster. Lilla T har nu lärt sig simma - hundsim visserligen, men hon kan nu simma riktigt långt och hålla sig flytande länge.

På kvällen tar vi en taxi upp till Klong Dao-stranden, vi hinner precis lagom till solnedgången.

Solnedgång över Klong DaoEfter skådespelet på himlen strosar vi längs stranden för att välja resturang. Matställena är upplysta med färggranna lyktor, lampor och lägereldar. Det är väldigt mysigt, hit åker vi nog igen någon kväll för att äta middag och barnen vill gärna bada här!
Efter middagen tar vi en tuk tuk in till Saladan. Där handlar vi lite snacks, öl och läsk på Lantamart (svindyrt!!!!) samt köper halsband till ungarna. Lilla T är jättetrött och somnar på vägen hem.
Då vi har lagt barnen får P vara barnvakt en liten stund då jag och S går ut och sätter oss vid poolen för att titta på åskvädret. Hela himlen lyses upp, det är riktigt maffigt!

Stannar på Lanta

Vi har bestämt oss för att bli kvar här på Lanta lite längre än vad vi först tänkt, vi trivs bra här och det finns mycket kvar att se och göra. Jag pratade med receptionen igår och bokade in oss på fyra nätter till, så vi stannar här på Good Days ända tills fredag. Det känns väldigt onödigt att börja leta nytt boende, nu när vi boat in oss och trivs så bra här.

Dock innebär det tyvärr att vi måste byta rum eftersom båda familjebungalowerna är uppbokade from måndag. De kunde istället erbjuda oss en superior beachfront med utsikt över poolen och stranden till ett bra pris, dock finns det bara fyra sängar, men rummet är på 40 m2 så vi skall nog få plats. Det är en nybyggd bungalow med havsutsikt, så den är dessutom mycket finare än den vi har nu.

 

 

 


27/3 Äventyr i Trangs skärgård

 Idag ställde vi klockan på 6.30 för att kolla vädret. Det såg riktigt fint ut trots att prognosen visade på mulet och regn, så vi bestämde oss för att ringa killen vi bokat snorklingsutflykten med och kolla om det gick att ordna en tur ned till Trang idag istället. Det gick hur bra som helst och han fiskade upp oss en timme senare utanför vårt hotell. Denna gång var fordonet en pick-up...

 

 

Då han lämnade av oss förstod vi att arrangemanget helt klart var lite "under bordet", vi fick varken biljetter , voucher eller klisterlappar på oss som de andra hade fått och som man alltid brukar få på sådana här utflykter.Det var heller inte särskilt dyrt, priset vi fått var 250:- per vuxen och P, 125:- för Stora T och E samt gratis för Lilla T. Detta för en heldagsutflykt med lunch, vatten, läsk och frukt inkluderat.

Båten vi åkte med var stor och rymlig, efter lite dåliga erfarenheter med speedboats förut då flera av oss blev riktigt sjösjuka. hade vi valt en stor båt istället. Nackdelen är att det tar något längre tid, eftersom denna båt även släpper av och fiskar upp folk som båtluffar bland öarna. Dock tycker jag att det var värt det för att få åka lite bekvämare.Väldigt lite folk...vi hade hela nedre däck för oss själva, eftersom ungarna bränt sig valde vi att inte sitta ute.

 

 

En av båtkillarna berättade att det var tur att vi byttt dag – hela gårdagens tur hade regnat bort! Det var lite disigt idag, men det var bara skönt, då blev värmen behaglig. Vi åkte från piren i Saladan och ut längs den östra sidan av Lanta, och vi fick se en hel del mangrove på vägen.

 

 

 Första stoppet var ett snorklingsstopp. Tyvärr såg vi inte så mycket, vattnet var grumligt och knappt någon fisk alls.

 

 

Sedan åkte vi vidare, mot några av Trangs andamanöar Koh Ngai, Koh Muuk och Koh Kradan. Här var det plötsligt fullt av turister, mycket japaner och thailändare.

 

 

På Koh Kradan gjorde vi ett stopp för bad och lunch. Otroligt fin strand med härligt, grönblått vatten. Hade gärna stannat lite längre här!

 

 

Efter att ha slappat på stranden bar det iväg mot Koh Muuk och Emerald Cave. Det är en lagun med en liten strand som ligger dold inne i berget, och enda vägen in är genom en becksvart 80 m lång grottunnel. Den går bara att nå vid lågvatten så det gäller att inte stanna för länge! Förr användes grottan som gömställe för pirater, vilket var lätt att föreställa sig. Vi hade räknat med att åtminstone någon av ungarna skulle banga, så vi blev väldigt förvånade då alla faktiskt ville följa med in i grottan! Lilla T fick åka i en livboj som bogserades av vår guide, och sedan bildade vi alla kedja efter dem genom att hålla i varandras flytvästar och simmade sakta genom grottan. Det var lite kusligt, framförallt under de partier då det var kompakt mörker. Men ungarna klarade det riktigt bra, och de var alla lite stolta efteråt att de vågade. Jag med, kan jag erkänna! Det var proppfullt av japanska turister som alla ville hälsa på och klappa Lilla T, och de skrattade och hojtade glatt då hon vinkade.

 

 

Lagunen var riktigt häftig - en liten strand med blågrönt vatten och djungelbeklädda klippväggar 200 meter upp –det var hisnande och en så stor upplevelse att det faktiskt inte störde att det var hundrafemti andra turister här samtidigt.

Då vi åkte vidare upptäckte S plötsligtatt det bolmade i motorn och ropade på personalen som snabbt stängde av den. Dessvärre gick det inte att få igång den igen.

Men på effektivt thailändskt sätt löste sig allting mycket smidigt , snabbt och bra. En annan utflyktsbåt kom till undsättning och bogserade oss till nästa snorklingsställe (jättefin snorkling, som att simma i ett akvarium) där vi och personalen sedan hoppade på den andra utflyktsbåten. Båten med den trasiga motorn bogserade vi in till Koh Ngai.

 

 

Det blev en behaglig resa hem, med mjuka säten och thaireagge i högtalarna. Den här båten tog en annan väg tillbaka till Saladan, så vi fick se hela västsidan av Lanta. Det fanns riktigt fina stränder längst ned i söder – får bli en tur dit någon dag. Då vi kom fram till Lanta spöregnade det…det var stora pölar på gatorna, så det hade nog varit ett riktigt skyfall.

Vi var riktigt nöjda med dagen!


Jättespindel i bungalowen...

Vi har en rejäl springa i dörröppningen till vår bungalow ochg ikväll fick vi en ovälkommen gäst - en gigantisk hårig spindel med fet bakkropp.
Jag tänkte inte ens tanken att fota den, utan avlivade kräket direkt. Nu ligger jag här och oroar mig över vad mer som skulle kunna tänkas slinka in genom springan...*ryser*

Bad i regn och långpromenad på Long Beach

Då klockan blev halv tolv och regnet fortfarande öste ned gav vi upp...vi bytte om till badkläder och lade oss vid poolen ändå - man blir ju ändå blöt då man badar! Det visade sig vara ganska skönt, vattnet var lika varmt som badvatten så det var helt OK att bada ändå! Vid etttiden slutade det regna, så vi bytte om för att gå och äta lunch. Barnen ville inte ha thaimat, så det blev hamburgare för deras del. Hamburgare i Thailand är alltid en chansning, men dessa hamburgare var riktigt goda, tom E som har lika stor aptit som en mygga rensade tallriken. Jag och S valde thaifood som vanligt, vi tröttnar aldrig!
Efter lunchen klarnade det upp och solen tittade fram så vi bestämde oss för att ta en promenad längs den fina Long Beach.Fina koraller
S och Lilla T hittar en krabbaPromenad
Liten valp. Hundarna här ser ut att må lite bättre än alla de "soidogs" vi såg i Bangkok.Härligt vatten!Fiskare
Här får man en härlig Pad Thai för 12 SEK

26/3 Ändrade planer

Idag hade vi bokat en snorklingsutflykt till Trangs skärgård, vi skulle ha besökt Emerald Cave på Koh Muuk, snorklat vid två olika öar samt gjort ett lunch och badstopp på fina Koh Kradan.
Nackdelen med att åka till Thailand off season är att dock vädret är lite oberäkneligt. Då vi vaknade i morse var det mulet och åska. Om det är något jag har respekt för så är det att vara ute på havet då det åskar - efter alla somrar ute på havet vet jag hur snabbt vädret kan slå om vid ett åskväder och hur fort det kan bli obehagligt hög sjö. Då vill jag inte befinna mig i en liten båt ute på Andamansjön! Man har heller inte riktigt samma säkerhetstänkande här som hemma och man kanske går ut med båtarna fast man egentligen inte alls borde. Det är en risk jag inte vill utsätta oss för.
Som tur var hade vi fått nummret till killen vi bokade utflykten av så vi ringde och bokade av, och bad om att få återkomma en annan dag istället.
Nu spöregnar det, blixtarna vandrar över himlen och vi sitter inne i bungalowen och väntar ut ovädret. Det ser dock ut som att det skulle kunna klarna om en stund. Ungarna har fått order om att göra läxor, Lilla T ritar och S sover, så det enda som hörs är regnet som öser ned och ljudet från fläkten.
Visst är det trist när det är så här tråkigt väder, men det är bara att gilla läget! Det positiva är att vi nu får vila från solen (vi brände oss rejält igår), det är iallafall varmt och skönt och ungarna kommer att hinna beta av en stor del av sina skoluppgifter idag.
Och slutar det inte regna kan vi alltid bada ändå! Vi blir ju ändå blöta och det är över 35 grader varmt i luften samt en en luftfuktighet på typ 800%...Regnet det bara öser ned...

25/3 En dag på stranden

Idag lyste solen från en molnfri himmel hela dagen. Det blev en riktigt mysig slappardag - efter frukost gick vi ned stranden där jag och S turades om att få oljemassage. Det kostade ca 60 kr...väl värt pengarna! Havet var det varmaste jag varit med om, det måste ha varit närmare 30 grader...knappt att det svalkade.På eftermiddagen drog vi oss upp mot poolen där det blev ett par timmars mera badande, samt mellanmål bestående av melonshakes och pommesfrites.Trots solkläder och solfaktor 50 lyckades vi alla bränna oss...klantigt!Efter att ha duschat, intagit några chang på verandan och tittat på solnedgången gav vi oss iväg in till Saladan för att köpa nytt cyklop till P, göra flätor på Lilla T, boka en snorklingsutflykt för morgondagen samt äta middag. Vi lyckades med allt utom flätorna, vi hittade inte en enda frisör så det får nog bli en annan gång.
Man ser att lågsäsongen börjar närma sig - mycket var igenbommat och det var ganska lite turister.

På vägen hem fick vi äran att åka ett riktigt vrålåk - Mr Ivoey skjutsade hem oss i sin orginella mopedtaxi. Jag och S fick sitta bakpå sitsen för att balansera upp ekipaget. Tur att lasten var tung - det gick inte så fort...Innan vi kom in till vår bungalow hade vi (o)turen att nästan trampa på detta gulliga djur,  stort som en handflata...*ryser*


24/3 Vidare till Koh Lanta

Vi lämnade BKK redan 4.45 imorse. Vi insåg snabbt att vi var ute i alldeles för god tid, allt klaffade och löpte på väldigt smidigt och vi var incheckade och klara vid Thais incheckninsdisk redan 5.30. Men, men...better safe than sorry!

Vi fick med oss varsin frukostbox från hotellet, riktigt god frukost - ost och skinksmörgåsar, ägg, croassanter och frukt. Vi slog läger och mumsade i oss och sedan började ett par timmars väntan innan det var dags för boarding.

Oron över att inte ha ordnat någon transfer visade sig vara helt obefogad…vi fick tag på en minibuss med AC för 2300 baht. Helt OK! Chauffören körde oss sedan till koh Lanta på bara 1½ timme mot de normala 2,5, det blev ingen väntan alls vid färjelägena.

Vi hade bokat en familjebungalow på Good Days Lanta. Det är två stora rum med dubbelsängar, två enkelsängar samt en extrasäng. Det är rent och fräsht, men dock ganska slitet. Det spelar dock ingen roll, läget är toppen och poolen fin. Personalen är jättetrevlig och här är en lugn och relaxad stämning. Här kommer vi att trivas!

Vi gick ned till stranden efter att ha kollat in bungen. Jag blev förälskad i Long Beach direkt! Stranden var vit och halvmåneformad, kantad av kokospalmer och havet blågrönt och ljummet...så vackert!

Vi började med att bada, först i havet och sedan i poolen...jag och S dåsade lite i solstolarna medans ungarna lekte och plaskade.

Framåt eftermiddagen öppnade sig himlen, åskan mullrade och regnet vräkte ned...det höll på ända tills kvällen, då det klarnade upp igen. Hoppas att det bara var en tillfällighet, monsunregnen får gärna vänta ett par veckor till!

 

 

 

 

 


Tokshopping!

De här två dagarna har vi verkligen tokshoppat!

 

- 8 T-shirts

- 3 klänningar

- 21 par trosor

- 3 par crocs

- 1 par converseskor

- 3 klockor

- mask i trä

- 5 par shorts

- Ryggsäck

- Skjorta

- 2 par flipflops

- 2 par sandaler

- 3 gosedjur

- 2 nyckelringar

- solcreme

- väggbonad

- set med shorts o T-shirt

- Keps

- Halsband

- Kalsonger

- mobilväska

- Handväska

- Lee-jeans

 

Allt detta kostade 3700 SEK, och då var mycket av det vi köpte märkeskläder och inte kopior. P var helt överlycklig, vi brukar aldrig köpa märkeskläder annars, men med dessa priser tyckte vi att det var OK. Det var stor rea, mycket var nedsatt med 30 – 50 %. Dessutom var mycket av det vi handlade sådant vi behövde och ändå skulle köpt  hemma, fast då förstås mycket dyrare...vi känner oss supernöjda med våra fynd! E fick tex riktigt fina sandaler i mjukt skinn av fin kvalitet, som lär hålla riktigt länge.

 

 


Middag på Baiyoke Suite hotel

Gårdagens middag på Baiyoke Suite Hotels resturang blev mycket lyckat. Det var en riktigt god thaibuffe med mycket gott att välja på. det fanns även massor av tårtor, glass och frukt till efterrätt. Notan slutade på i thailändska mått hisnande 1650 baht, vilket är ca 400 SEK, men det var det värt - ingen hade varken ork eller lust att ge oss ut på stan och att ta något från något av gatuköken kändes lite osäkert med tanke på vår morgonflight...dessutom var utsikten oslagbar!

Skulle faktiskt kunna tänka mig att bo där igen...vårt rum kostade 600 SEK med frukost för sex pers (dock bara 4 sängar) och för det priset kan jag leva med att det inte är i tip top-skick.

 

 

 

 


Andra dagen i BKK

Det blir ett snabbt inlägg innan vårt internetkort löper ut. Vi skall snart iväg och äta middag, idag blir det thaibuffe på hotellresturangen, vi orkar inte ge oss ut på stan igen.
Idag var vi betydligt piggare! Vi gick upp vid åttatiden och åt frukost...vilken utsikt! Tyvärr matchade inte riktigt smakupplevelsen upp till det vidunderliga läget, det var ingen vidare frukostbuffe.
Vi startade med några timmar på Siam Ocean World, vilket var en riktig succe! Ungarna tyckte det var jättespännande att titta på alla stora fiskar, hajar, rockor och maneter.
Efteråt blev det mera shopping på MBK, lunch på ett hamburgerhak (notan blev 110:- för oss allihop!), mera glassberg på Swensens samt några timmars pooltid för ungarna.
Själv gav jag mig ut på marknaden i Prutanam då vi kommit tillbaka till hotellet. Här handlar mycket thailändare och det är helt andra priser än på MBK.
Det var riktigt härligt att få gå ensam utan att behöva ha koll på barnaskaran...jag bara gick och sög i mig alla intryck. Dofterna från de fräsande gatuköken, ljudet från trafikpolisernas visselpipor, alla ansikten som strömmade förbi...konstigt nog börjar jag att tycka riktigt mycket om den här staden och hit vill jag återvända för att upptäcka ordentligt. Men det får bli en annan gång, och då skall jag nog göra det utan barn.
Dagen har också inneburit ett tjafs med två taxichaffisar som försökte sig på en vanlig scam...tyvärr mötte de sin överman, eller i detta fallet kvinna. He he...berättar mer sedan, hinner inte skriva mer nu...

Imorgon bitti bär det av mot Koh Lanta! Skriver igen då vi kommit fram.

Tidig morgon

Det är helt molnfritt och solen gassar redan...idag blir det VARMT!
Nu skall jag väcka familjen och sedan är det frukost...skall vara grym utsikt från resturangen som ligger på 46:e våningen.

23/3 Skitproblem

Det blev lite kalabalik här igårkväll, då toan svämmade över. Ingen höjdare alls kan jag meddela, och framförallt inte då tre ungar just gjort nr 2...tack och lov kom en vaktmästare upp direkt, utrustad med kamelkyss, och fixade toan åt oss.
Annars måste jag säja att jag är rätt nöjd med boendet, trots att rummet är sunkigt med äcklig heltäckningsmatta, fläckad med "god knows what", lite mögel här och där och tapeter som håller på och släppa från väggarna...
Det är jättestort, 55 m2, med sovrum, vardagsrum med två extrasängar samt badrum med badkar. Bortsett från lite myror är vi förskonade från äckliga kryp. Läget är fantastiskt, på 35 våningen med panoramautsikt över Bangkoks skyline.
Härifrån ser man verkligen vilket monster den här staden är - den är så stor att det nästan är ofattbart!

22/3 Ankomst till Bangkok

 

Nu är vi på plats i BKK och klockan är nu 21.00. Alla sover efter en lång resa och en lång dag.

Att flyga med Thai blev en positiv överaskning - jag hade läst mycket om att planen var gamla och slitna och servicen dålig, men det kan jag verkligen inte hålla med om!  Det var ett fräsht plan med fin inredning, gott om plats och mycket trevlig personal. Maten var över förväntan. Vi hade sagt till i förväg om barnmeny, vilket blev en hit...ungarna serverades makaroner och köttbullar, Pucko, festis och choklad, frukt och kakor till efterätt.

Flighten gick fantastiskt bra, efter en liten dipp med allmänt dåligt humör hos vissa i resesällskapet lättade stämningen upp då vi väl klev ombord på planet. Alla, utom jag förstås, lyckades även sova ett par timmar vilket höjde oddsen för att vi snabbt skall komma in i thai-tid.

Alla procedurer vid immigration gick snabbt och smidigt, vi kom snabbt igenom alla kontroller och satt i en  minibuss på väg in till stan på mindre än en timme.

Det var heller inga problem att checka in tidigt på hotellet, och vi fick även byta våra två dubbelrum mot ett enormt fyrbäddsrum istället. Rummet i sig var ganska sunkigt...gammalt, slitet och väldigt ofräsht men helt OK för ett par nätter.Det är guld värt att slippa dela upp sig på flera rum.

 

Baiyoke suite hotel, sett från poolen

 

Vi startade med en stunds slappande vid poolen för att sedan bege oss till MBK för lite shopping ...det blev massor av kläder och skor för förvånansvärt lite pengar. Och jag fick äntligen mina sedan länge efterlängtade helsvarta Converse-skor - och de kostade mig bara 230:-
Vi  bjöd även ungarna på härliga glassbomber på Swensen…mmmm!

 Dock var vi alla helt slut och fick vid femtiden avbryta shoppandet för att återvända till hotellet...väl där tryckte vi i ungarna godis för att de skulle hålla sig vakna lite längre - vilket ledde till att de raskt piggnade till, så kvällen avslutades med ett dopp i poolen. Förhoppningsvis lär vi vara i fas redan imorgon!

Vid åttatiden sov de yngsta barnen, så jag tvingade ut äldsta sonen för lite sista minuten-shopping på Prutanam market, som ligger precis utanför hotellet. Sjukt billigt, jag iddes inte ens att pruta.

Imorgon blir det Siam Ocean World och kanske en tur på floden igen om vi hinner med det. Vi skulle vilja hinna se Wat Arun, gryningstemplet.

 Hade tänkt ladda upp lite bilder, men det trådlösa nätverket är sååå sjukt långsamt...hoppas på att återkomma imorgon!


Färdigpackat!


Nu är all den långa väntan snart över, om ett par timmar är vi på väg!

Jag brukar vara ute i extremt god tid med packandet, men den här gången blev det verkligen i sista minuten. Det slutade med att vi tog med två resväskor + en tom bag (vi lär ju köpa på oss lite i Bangkok...).

Är väldigt uppe i varv och har knappt sovit något alls, så jag hoppas det blir lite vila på planet ned och att ungarna sover en stund. Det kan bli lite knas med tidsomställningen denna gång - vi åker vid tvåtiden på eftermiddagen och kommer fram vid midnatt, svensk tid...i thai-tid är klockan dock 6 på morgonen, så vi "missar" en natts sömn. Dock tycker jag att det brukar gå väldigt bra att komma in i thai-tid, däremot är det knepigare att ställa tillbaka sig till svensk tid igen.

Det skall finnas trådlöst internet på hotellen både i BKK och på Koh Lanta, så om uppkopplingarna funkar som de ska  kommer jag att uppdatera härinne med lite inlägg och bilder lite då och då under resans gång.

Nu blir det strax ett morgonbad, en sista översyn på packningen, snabb frukost och städning (denna gång skall jag komma hem till ett städat hus!) och sedan bär det iväg till arlanda!

Detta skall bli grymt härligt!!!!!

 

Väderprognos
Så här ser väder prognosen ut för Krabi de kommande 8 dagarna...lite småsurt måste jag säja!
Men förhoppningsvis får vi se solen lite grann, dessa prognoser kan ibland vara lite missvisande. Förra året såg det också ut så här på väderkartorna och då var det halvdisigt/växlande molnighet och kom lite skurar på kvällarna/eftermiddagarna.
Och jag är väldigt tacksam att det skall vara mulet dagarna vi är i Bangkok...där är det som att vara i en gryta!

Nyklippt

Idag gick jag och impulsklippte mig hos ny frisör, vilket närpå slutade i katastrof.
Jag bad om en ganska kort frisyr, vilket jag också fick. Då frisören fönat klart växte paniken - håret var kort och fluffigt med 80-tals spretlugg. Jag bara stirrade förskräckt i spegeln. Frisören försäkrade att det skulle ordna till sig med lite vax, men vaxet gjorde bara att jag såg ut som en monchichi med skitigt hår. Jag brukar vara fin i kanten i sådana här situationer, men det gick bara inte att dölja hur missnöjd jag var. Jag fick kämpa för att inte börja storgråta...
Jag hade planerat att shoppa lite efteråt, men jag kom helt av mig...det var bara att åka hem.

Dock känns frisyren betydligt bättre efter att jag tvättat ur allt slibbigt vax, gjort nya slingor samt stylat till det med trevligare vax...men lite ovant att ha riktigt kort hår.


Lite off...

Har varit lite off den här veckan, har huvudet fullt med allting jag måste hinna få färdigt innan vi åker iväg.
Igår på dagen fick jag dessutom en migränattack och jag hann precis hem innan det bröt ut. Jag fick yrsel, domningar, synrubbningar och grymt bultande huvudvärk på ena sidan av huvudet.
Det är alltid lite läskigt, trots att man vet vad det är.

Melodifestival

Igår bullade vi upp med popcorn, grönsaker och dipp och bänkade oss framför melodifestivalen.
Jag tycker att Caroline af Ugglas är grymt cool, även om hennes låt inte riktigt var min storfavorit för kvällen. Jag hade gärna sett att I got you gick vidare - den låten älskar jag!

E hade en egen liten hemsnickrad teori om Carolines klädval:
- Hon vill ha många röster från olika folk, så hon tog nattlinne för att gamla tanter och gubbar tycker om att sova och stövlar för att småbarn tycker om att hoppa i vattenpölar.

Packlista

Packlistan krymper för varje gång man reser någonstans...man inser att man inte behöver så våldsamt mycket utan klarar sig bra på ganska liten packning.
Denna gång får vi lätt ned allt i en stor resväska och två handbagage...dock tar vi med en resväska till för eventuella inköp!

Packlista:

- Pass, pengar och kreditkort
- Mobiler
- Laptop
- Ungarnas Nintendo DS
- Försäkringspapper/flygbiljetter/hotellvouchers/kortspärrinfo/inloggningsdosor
- Kamera och videokamera samt laddare
- Första hjälpen-väska
- Solkläder till barnen
- 4-5 tunna ombyten var
- Badkläder
- solhattar/kepsar
- Midjeväskor
- Ryggsäckar (handbagage)
- Saronger
- Strandhanddukar (skruttiga, kastas vid hemfärd)
- Vattentät värdeförvaring samt tunna midjeväskor
- Spel och småleksaker/pyssel åt barnen
- Pocketböcker och tidningar
- Flytvästar till de små
- Solcreme
- Myggstift
- Toalettgrejjer + mediciner
- Vinäger (mot maneter)
- Snorklar, cyklop och armpuffar
- Strandväska
- reseguide
- Neskaffe och the

Saknas det något, tro?

Nu är det nära!

Nedräkningen fortsätter...mindre än två veckor kvar.
Det skall bli grymt skönt att lämna det här slaskiga vädret ett tag, detta är verkligen värsta tiden på året...och när vi kommer hem igen är det vår!

Den ständigt sjunkande kursen är ett orosmoln - hittils har flera tusen av reskassan ätits upp, och värre lär det bli om det inte vänder snart. Det retar livet ur mig att vi inte växlade medans den fortfarande låg på en acceptabel nivå, samtidigt hade det ju inte varit kul att springa runt med en så stor summa i kontanter.
Det kommer förhoppningsvis att gå hur bra som helst, det går fortfarande att leva väldigt billigt i Thailand. Maten går att spara in på genom att välja billiga, enklare ställen där maten oftast är riktigt bra. Man kan även sansa sig i sitt shoppande, samt välja lite enklare boende.
Min förhoppning är att det vänder åtminstone lite grann...

Kalas!

Igår hade Lilla T sitt första kalas för sina dagiskompisar. Dock var flera uppe i fjällen, så det blev ett ganska litet och lugnt kalas med bara fem gäster. Vi hade heller inte slagit knut på oss själva, det blev paketöppning, lite glass och fika, fiskdamm och sedan fri lek.
Efteråt var hon väldigt nöjd.
- Det var precis så här jag ville ha det!  berättade hon då gästerna hade gått hem.
Veckans viktminskning

Vikt Fredag 6/2: 68,7 kg
Viktminskning denna vecka: - 0,9 kg
Total viktminskning: - 5,1 kg
BMI: 25,5

Känner mig rätt nöjd nu, trots att det är ett par kilo kvar till målvikt. Nu är jag nere i trivselvikt!
Jag kommer fortsätta att äta nyttigt, men förmodligen dra ned på takten lite grann och satsa på jämnvikt. Dock kommer jag att undvika bröd, pasta, potatis och vitt ris ett tag till - jag saknar det inte direkt.


Ryggrapport

Ryggen känns mycket bättre nu och domningarna borta...väldigt skönt att det börjar gå över! En av kollegorna som är sjukgymnast trodde att det var någon nerv som hamnat i kläm och det låter ju ganska troligt. Hoppas att det INTE kommer tillbaka, ser ju fram emot att få massor av strandmassage på resan!

Slutsnusat!

S har äntligen bestämt sig för att sluta snusa och är nu inne på sitt tredje dygn utan snus... Vet av egen erfarenhet vilket helvete det är att vänja sig av med nikotin och jag tycker verkligen att han är skitduktig!
Han har dessutom snusat i över 25 år....Ont i ryggen

Igår morse då jag var på jobbet fick jag plötsligt ont i ryggen, på en punkt strax under skulderbladet. Under dagen blev det värre och värre, det började stråla ut i armen och ned mot korsryggen. Det gick knappt att vrida på huvudet. Jag fick massage av min kollega, det hjälpte väldigt bra först, men efter ett tag var det tillbaka med full kraft.
Sköterskan på vaccinationscentralen rådde mig att genast gå till en kiropraktor, hon tyckte att det lät som om något hamnat i kläm och att det lätt kunde bli värre om man lät det vara.
Tyvärr har det inte blivit bättre, då vaknade i morse kändes dessutom hela vänstersidan av ryggen domnad ända upp i ansiktet. Obehagligt!
Det blir nog ett läkarbesök om detta inte går över.

Vaccinerade!

Idag var vi och vaccinerade oss hela familjen, så nu är vi skyddade mot Hepatit A i minst 25 år.
Denna gången provade vi ett nytt ställe, vilket visade sig vara ett bra val. Priset var oslagbart (det blev 240:- per barn och 320:- per vuxen) och vi blev mycket väl omhändertagna. Ungarna var extremt lugna och sansade, ingen av dem är spruträdd tack och lov och de har ju gjort detta ett par gånger nu. E anmälde sig frivillig att gå först och sedan utbrast tjafs mellan Stora och Lilla T om vem som skulle bli näst (båda ville...)
Jag tror visserligen att de smarriga klubborna de fick av sköterskan efteråt kan ha något med saken att göra...

Efteråt gick vi till Thai-stället och åt middag. Där var vi dock inte lika tappra - någon hade tappat ett ton chilisås på våran kyckling med cashewnötter, så det bokstavligen brann i munnen. Ungarna fick doppa sin kyckling i vatten för att det skulle gå att äta...tur att vi satt lite undanskymda i ett hörn så att ingen såg oss!

RSS 2.0