23/2 Söderut till Klong Thom

Vår chaufför står punktligt och väntar 8.00 vid foajen. Han kör oss först till Wat Tham Sua (Tigertemplet). Vi gör ett försök att klättra upp på toppen, men ger upp då vi kommit en liten bit, det är för brant och jobbigt. Men vi får en fantastisk utsikt över omgivningarna ändå.
Vi tittar på Buddahstatyerna och köper vackra armband och medaljonger av munkarna.
Vår chaufför berättar lite om de olika odlingarna vi far förbi, om gummiträden, palmoljan och ananasen. Han kan många ord på svenska och vi lär honom några till. Vi får också lära oss några ord på Thai.

image316

Sedan åker vi vidare mot Klong Thom, utanför staden finns det heta källor och vattenfall inne i skogen. Lilla T ramlar av spången på vägen dit och skrapar upp knäna - inte roligt!
Vi badar i de heta källorna. Det är ett vanligt utflyktsmål för thailändare och eftersom det är helg kryllar det av folk. Lilla T väcker uppmärksamhet och hon blir fotograferad av nyfikna thailändare. Hon ler mot kameran.

image315

Efter en mindre lyckad lunch innefattandes nudlar i kräksmakande sås samt  små gröna larver i maten (urk!) åker vi vidare. I närheten finns ytterligare ett badställe inne i djungeln, Crystal pool. En liten sjö med svalt, och smaragdgrönt vatten, underbart att bada i efter en promenad genom skogen.

image317

Innan vi åker tillbaks till hotellet stannar vi till på Giant Fishfarm utanför Ao Nang. Det är som en liten djurpark med fiskar. Inträdet kostar 4:- och då ingår en stor påse fiskmat att mata fiskarna med.
Malarna är verkligen enorma och faktiskt lite småäckliga. Men barnen tycker att det är jättekul att mata dem och de vill inte åka därifrån...

image319 image320

Vi äter middag på hotellet, vi är jättetrötta och orkar inte gå ut. Vi väljer olika curryrätter och maten smakar fantastiskt.

Kommentarer
Postat av: Criss

Vilken underbar resa! Härligt att få läsa och jag önskar er verkligen ett stort GRATTIS i efterskott till brudparet.

Åker om en vecka för 4:e gången till Koh Lanta men sedan även första gången till Khao Lak (Ramada Resort på Bang Niang-stranden) och sist Koh Kho Khao......längtar! :-)

Ha det så gott och all lycka till er alla i framtiden!

2008-03-13 @ 08:56:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0