3/4 Ao Nang

Imorse slappade vi vid poolen ett par timmar innan vi checkade ut vid lunch. Det verkar som om vi valde rätt dag att åka vidare...imorse hade det flutit in maneter på stranden.
Nu har vi tagit oss upp till Ao Nang. Det är ett under att vi överlevde resan hit - det gick i rasande tempo på dammiga landsvägar och chauffören gjorde helt galna omkörningar.

Ao Nang visade sig inte riktigt från sin charmigaste sida då vi anlände...det var helmulet, duggregn och trafikstockning. Vår chaufför hittade inte till vårt resort först, utan fick fråga om vägen och vi blev lite fundersamma då vi insåg att hotellet låg mitt ute i ingenstans, långt både från stränder och byn. Detta blev dock inget problem, hotellet håller med gratis transport ned till stränderna och det kostar ca 30:- med tuk tuk tillbaka.

Hotellet är muslimskt och ligger precis brevid en moske´, så ett par gånger om dagen har man böneutrop. Känns lite exotiskt!

Denna bungalowanläggning var verkligen speciell! Den är byggd mitt ute i djungeln och rummen håller mycket hög standard i förhållande till det pris vi betalar. Tror att detta är de fräshaste rum jag bott i här i Thailand. Vi har connection-rooms, så det är en bunge med två rum och öppen dörr emellan. Badrummen ligger delvis utomhus och är vackert dekorerade med stenar och krukväxter. Vi har två stora balkonger med bananträd med bananer inom räckhåll! Handdukarna var vikta i fina skulpturer, hjärtformade svanar till mig och S och varsin elefant till ungarna. Det finns två pooler varav den finaste ligger rakt utanför dörren. Den är upplyst på kvällen och ville man ta ett nattdopp var det bara att säja till i receptionen så kommer de och sätter igång reningsverket.

Vi har även gratis WiFi och här finns massor av grodor och paddor, så vi har inte sett till en enda mygga. Och här på hotellet finns flera riktigt välskötta katter

Det är dock en liten nackdel med de öppna badrummen, de bebos av diverse kryp och en orm skulle lätt kunna ringla in där om den skulle vilja - för mig är detta helt OK, men några av barnen vill ha ledsagare in på toa.

 

Efter att ha ätit lite, badat i poolen och vilat åkte vi in till Ao Nang för att hitta en trevlig resturang för födelsedagsmiddag då det är min 35-årsdag. Dock bestämde vi oss snabbt för att fira den imorgon istället, då alla var trötta och ingen riktigt var på humör. Att komma direkt från det lugna, folktomma och laid-back Koh Lanta till myllret av människor och påstridiga försäljare i det livliga Ao Nang blev lite överväldigande och kontrasten var enorm.

E hade dessutom väldigt ont i magen...så det blev att snabbt kasta i sig lite mat och åka tillbaka till hotellet. Vi hann med lite shopping också, Stora T fick en ny skolväska och Lilla T en klänning. 


Hade tänkt att lägga in lite bilder från Sunda Resort, men uppkopplingen är såååå seg och det tar evigheter...får försöka lite senare!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0