8/4 Railey och Tesco Lotus

Även igår åkte vi ut till Railey, vi hade sovit länge och det kändes som en lagom utflykt.
Det är inte riktigt lika enkelt att ta sig till stränderna här som på Lanta, där tog man bara på sig badkläder och badtofflor och promenerade 50 meter, här tar man först tuk tuk till Ao nang och därifrån longtail ut till öarna, där de fina stränderna finns.

Idag ville Stora T paddla, så hon S och P hyrde kajak medans jag stannade och passade barnen. De hittade stora blad och nötter, och lekte sedan resturang under de skuggande träden. Jag tog massage och vi åt massor av drakfrukt, bananer och ananas. Vi stannar på en minimarkt varje morgon för att köpa med oss frukt och fika, det blir väldigt dyrt att köpa allt på stranden då vi är så många.Dags att åka tillbaka till Ao Nang


Vid tvåtiden dyker de mörka molnen punktligt upp, och vi hinner precis in i en longtail tillbaka innan regnet kommer. Dock blir det inget monsunregn idag, bara en skur. Dock är det mulet resten av dagen och efter ett par timmar vid poolen och några fruktshakes (de gör verkligen de godaste shakarna i Thailand här på Sunda Resort!) tar vi en tuk tuk till Tesco Lotus för en sista shoppingtur.

Det blir ett par converse-skor till Stora T, ett par riktigt fina skinnsandaler till S och glittriga Fin-flip flops till Lilla T. Vi köper även på oss en särskilt sorts kaffekarameller vi bara har hittat här i Thailand och som är grymt goda, några skivor med Carabau och Job2do (Thai musik) samt antibiotikasalva till våra infekterade bett. Skönt att slippa gå till doktorn det första man gör hemma...
Många tittar och pekar på oss och man hör ibland ordet "farang" (betyder västerlänning på thai) då man går förbi. Man väcker uppmärksamhet så fort man rör sig utanför turiststråken. Ibland känns det helt OK, men ibland blir det faktiskt lite jobbigt, framförallt för barnen.

Då vi kommer hem packar vi och flyttar över alla grejer till mitt och S rum, imorgon bitti skall vi lämna nyckeln till barnens rum. Vi har bett om sen utcheckning på ett av rummen så vi kan ha det ända fram tills vi åker ikväll. Det kostar 200:- men känns som om det är värt det för att slippa en massa krångel och kunna njuta av den sista dagen utan bök.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Är det dax att åka hem nu...ja ni kommer hem till våren!

Påsken skulle bli jättefin..hoppas nu att prognosen håller.GLAD PÅSK...kram kram

2009-04-09 @ 07:29:06
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0