Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter nästan ett dygns resa!

 

Timmarna på Suvarnabhoumi airport gick förvånansvärt fort. Vi letade rätt på vår gate, gjorde lite läxor och åt middag på Burger King. Det gick på hutlösa (i thailändska mått) 400:- och ingen orkade äta upp de enorma portionerna vi fick...helt bortkastat! Sedan shoppade vi upp de sista bahten på lite torkad frukt, rökelse samt en mycket bra guidebok om Krabi. Plötsligt var det dax för att gå till gaten och boarding!

 

Vi träffade en annan svensk familj som suttit på flygplatsen sedan tre på eftermiddagen...tydligen var det demonstrationer och oroligheter i BKK igen och denna gång hade 20.000 taxichaufförer spärrat av vägar vid parlamentet och hotat utöka aktionen i protest mot den rådande regimen. Det fanns mao viss risk att det skulle kunna bli knepigt att ta sig in till flygplatsen, så de hade åkt redan 12 timmar innan planet gick.

Vi tackade vår lyckliga stjärna att vi hade valt att ta BKK på ditvägen...

 

Efter boarding blev vi två timmar försenade pga att ngn elektronik i navigationssystemet på planet gått sönder strax innan take-off, så den var tvungen att bytas ut och testas innan vi kunde lyfta. Det blev 13 timmar på planet istället för 11...segt! Dock lyckades vi alla somna ganska snabbt och sov förhållandevis bra på planet. Lilla T somnade redan vid gaten strax före 12. Vi hade varit oroliga för att det skulle bli en riktigt jobbig hemresa då hon var på ett rasande dåligt humör då vi lämnade Krabi...men det gick över förväntan.

 

Att komma hem kändes också helt OK, det var visserligen ganska kallt (vi har ju vant oss vid 39 grader i luften och 30 i vattnet...) men det var en strålande fin vårdag, på eftermiddagen var det faktiskt 15 grader, och solen sken. Dagen tillbringades med att packa upp, kolla på det vi filmat under resan, städa, tvätta, gå igenom posten, leta fram vårkläder och försöka att hålla oss vakna. Det lyckades rätt bra, ungarna hade sovit såpass bra på planet och de gick och lade sig vid åtta på kvällen. Jag och S somnade vid niotiden så jag tror att jet lagen inte blir lika jobbig som förra gången, vi kommer nog ganska snabbt att vara i fas igen. Vi har ju också några dagar på oss innan vardagen börjar igen.

 

Man blir snabbt väldigt lat...vi har ju varken tvättat, städat eller lagat mat på tre veckor. Det närmaste vi kommit i städväg är att hänga upp blöta badkläder och saronger samt burit tvättpåsen till och från receptionen...


Kommentarer
Postat av: maria

Välkommna hem!!! Det var väl ni som tog med er solen från Thailand??? GLAD PÅSK!

2009-04-11 @ 09:35:49
URL: http://alpen.blogg.se/
Postat av: Ninni

Välkomna hem från er härliga resa!Jetlagen från Öst är väl inte lika jobbig som den från väst!

Jag vet när vi åkte från Dominikanska...åhh fy det tog flera dagar.Ha en fortsatt bra påsk..kramen

2009-04-12 @ 09:08:00
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0