Första båtturen!

När vi väl stuvat in alla barn och packning samt installerat den superstressade 50-kilos hunden (som är 11 år och aldrig förr satt sin tass på en båt) i akterruffen och kommit iväg kändes det verkligen som om det trots allt var värt allt slit med att få båten i acceptabelt skick. Trots att det var lite trångt är båten perfekt för oss och att sakta tuffa fram i 6-7 knop är precis lagom.

Turen gick till Gällnö och där väntade mamma och pappa med segelbåten. Tilläggningen blev lite halvjobbig, då hunden stressade upp sig enormt och alla ungar var precis överallt. Snabbt infördes regeln "alla barn och hundar i ruffen vid tilläggning" så nästa gång lär det gå betydligt bättre! När vi väl fått iland hunden infann sig lugnet och vi badade och solade och barnen fångade fisk med håvarna.  Alla barnen badade hellre från badbryggan än stranden, så vi kommer inte att behöva leta "barnbad" i sommar - känns väldigt smidigt!
Dock insåg vi att vi hade glömt en iläggsdyna till kojerna hemma, så Stora T fick sova i mormor och morfars båt. Annars hade det nog gått bra att sova hela 6 pers och en hund i den lilla båten!

Känns helt underbart att faktiskt ha en egen båt och jag ser fram emot fler turer i sommar!Kommentarer
Postat av: ullrika

oj vad fin hon blev! roligt att få se (och läsa om) färdiga resultatet!!precis lagom marschfart med en snipa tycker jag. så förutom att det luktar diesel (jag har ju av förklarliga skäl en känslig nos) är båtsommar det härligaste som finns!trevlig resa också. oj vad ni trippar omkring i världen :)tjo!

2009-07-06 @ 22:57:53
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0