26/3 Ändrade planer

Idag hade vi bokat en snorklingsutflykt till Trangs skärgård, vi skulle ha besökt Emerald Cave på Koh Muuk, snorklat vid två olika öar samt gjort ett lunch och badstopp på fina Koh Kradan.
Nackdelen med att åka till Thailand off season är att dock vädret är lite oberäkneligt. Då vi vaknade i morse var det mulet och åska. Om det är något jag har respekt för så är det att vara ute på havet då det åskar - efter alla somrar ute på havet vet jag hur snabbt vädret kan slå om vid ett åskväder och hur fort det kan bli obehagligt hög sjö. Då vill jag inte befinna mig i en liten båt ute på Andamansjön! Man har heller inte riktigt samma säkerhetstänkande här som hemma och man kanske går ut med båtarna fast man egentligen inte alls borde. Det är en risk jag inte vill utsätta oss för.
Som tur var hade vi fått nummret till killen vi bokade utflykten av så vi ringde och bokade av, och bad om att få återkomma en annan dag istället.
Nu spöregnar det, blixtarna vandrar över himlen och vi sitter inne i bungalowen och väntar ut ovädret. Det ser dock ut som att det skulle kunna klarna om en stund. Ungarna har fått order om att göra läxor, Lilla T ritar och S sover, så det enda som hörs är regnet som öser ned och ljudet från fläkten.
Visst är det trist när det är så här tråkigt väder, men det är bara att gilla läget! Det positiva är att vi nu får vila från solen (vi brände oss rejält igår), det är iallafall varmt och skönt och ungarna kommer att hinna beta av en stor del av sina skoluppgifter idag.
Och slutar det inte regna kan vi alltid bada ändå! Vi blir ju ändå blöta och det är över 35 grader varmt i luften samt en en luftfuktighet på typ 800%...Regnet det bara öser ned...

Kommentarer
Postat av: ullisar

det är väl okej att få en skuggdag emellanåt. särskilt för att spara brända skinn :) sen kan det komma sol igen. och lite mindre luftfuktighet kanske?läste om spindeln och fick brutalrys. aj hejt nämligen spajders ömäjsingly mycket!!

2009-03-27 @ 23:22:23
URL: http://akirllu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0