Nattuggla

Tredje natten i rad som jag vaknar 02.45 och inte kan somna om...det blir en hård dag imon.

Förmiddag på hästryggen

Min syster gav mig en turridning på islandshäst i födelsedagspresent, och idag var det dax! 

Jag fick rida en häst vid namn Hekla...lät lite oroväckande, men hon var hur snäll som helst.
Jag var ju häst-tjej då jag var barn, och som vuxen har jag bara ridit nån gång vartannat år. Men det gick väldigt bra trots att jag var lite ringrostig, jag fick in både trav, tölt och galopp. Det kändes helt OK och inte läskigt alls att susa fram genom skogen. Islandshästar är verkligen något speciellt - de är små, men kraftfulla och ofta väldigt trevliga att rida.
Innan vi red ut fick vi hämta hästarna, rykta och sadla och ledaren tog sig mycket tid att instruera, visa och kolla så att allting kändes bra för alla deltagare. Detta var nog den bästa turridning som jag varit med på.
Ridstigarna slingrade sig fram genom skogen och längs med havet - det var så vackert. Det var soligt, varmt och ett underbart sätt att möta våren på! 2,5 timme var vi ute och det var alldeles lagom.

image424
Liten kaffepaus med goda mackor till mig och saftiga grästuvor till Hekla!


image425
                                               Vacker utsikt!Barnledigt på Kreta

I sommar kommer jag och S att vara för oss själva i en vecka, då barnen skall vara hos Mormor och Morfar. Vi har varit lite dåliga på att avsätta tid för bara oss, och vi kände att vi behöver det nu. Jag tror att det är viktigt att ta hand om varandra och få tid till att umgås även utan barnen ibland.

Efter glädjande besked från skattemyndigheten och mycket velande bestämde vi oss för att det blir en resa till Grekland, närmare bestämt Agia Marina på Kreta. Tror att det kommer att bli jättebra! Ser fram emot att äta god mat på mysiga tavernor, slappa vid stranden, strosa runt inne i Chanias gränder och att dricka vin ute på balkongen om kvällarna.
Det skall bli så mysigt, faktum är att vi aldrig har rest någonstans tillsammans bara vi två, bortsett från vår bröllopsresa till Bydalsfjällen sommaren -94. Och då hade vi vår hund med oss och P låg i magen, så helt ensamma var vi ju inte...
Jag ska njuta av varenda sekund!

image419 image420
image422 image421
Bilder lånade från Fritidsresor

Lyx

Igår eftermiddag skickade jobbet iväg oss på kick-off på Grand Spa i Saltsjöbaden. Hur lyxigt som helst!
Efter ett par timmars slappande i sköna vilstolar vid poolen, mumsande på frukt och juicebuffe, bastande och bubblande i bubbelpoolen åkte vi vidare till Texas Burger & co i Sickla. Där fick vi alla svår beslutsångest, det fanns hur mycket gott som helst att välja på...till slut bestämde jag mig för en hamburgare med bacon och ädelost, grymt goda pommes frites med dipp och lökringar. Dessutom klämde jag en mäktig chokladkaka till efterrätt...då vi lämnade resturangen var jag så mätt så jag trodde jag skulle spricka!

Det blev en riktigt mysig och rolig kväll med många skratt. Härligt!

image417     image418Öronstatus

Idag var det återbesök hos läkaren, och det såg fortfarande rätt skruttigt ut...men svullnaden hade iaf gått ned såpass att hon kunde konstatera att det bortsett från hörselgångsinflammationen även var en rejäl "vanlig" öroninflammation.
"Trumhinnan ser väldigt snurrig och ful ut" som hon så fint uttryckte det. Inte konstigt att jag haft så våldsamt ont!
Så det blev en ny tamponad inpetad i örat som skall sitta i ett par dagar till, och sedan blir det cortisondroppar igen i någon vecka.
Så det är bara att vänja sig vid att höra illa!

Mera ont i öronen...*suck*

Har haft så ont inatt att jag velat gråta...så idag blev det ett läkarbesök. Hela hörselgången var helt igensvullen och inflammerad, dessutom var det på väg att sprida sig till själva örat. Är stendöv på högerörat och hör bara lite på vänstersidan. Inget kul alls!
Jag fick tamponad indränkt i asolsprit i örat samt en dunderkur med antibiotika. Fick också grönt ljus för att dubbla dosen av värktabletter. Skall tillbaka igen på återbesök på torsdag för att ta bort tamponaden och göra rent.
Hoppas att jag slipper skiten sen!

Mera marsvin

Nu har våra små marsvinsbebbar börjat acklimatisera sig här hemma hos oss, och de har även fått sina namn. Den bruna heter Kotte och den lurviga Ludde. Vi är allihopa barnsligt förtjusta i de små grisarna!
Det har visat sig att de har helt olika personligheter: Kotte är modig och nyfiken. Han nosar på allt, äter ur handen och tvättar och putsar sig då han sitter i knät och gullas med. Tror inte att det blir några problem alls att få honom tam!
Ludde däremot är fortfarande lite rädd och ängslig. Det tog också lite längre tid innan han började äta. En förklaring är att den stora kaninen som de delade bur med i djuraffären inte hade varit alltför snäll mot honom - han hade fått sig ett och annat tjyvnyp. Det blir en liten utmaning att få honom att lita på oss. Men idag har han suttit i mitt knä och ätit gurka, och han gömmer sig inte längre inne i huset då vi närmar oss buren.

image414  image415

Buren var ett riktigt Blocket-fynd: Stor bur, tre vattenflaskor, höhäck, ett timmerhus i två våningar med ramp, en träbro, kloklippare samt två faktaböcker om marsvin. Allt i fint och fräscht skick för bara 200 spänn! Dessutom fick vi ett fint skrivbord som buren stått på.
Vi hade också lite tur då vi köpte strö i djuraffären. Vi köpte en liten påse som dessvärre luktade vidrigt päck då vi öppnade den. Vi åkte tillbaks med den, och fick som kompensation en stor bal med annat strö för samma pris! Så nu har vi strö för ett halvår framåt...


Våra nya familjemedlemmar!

image413

Två små goa marsvinskillar!
De är bara fem veckor gamla och har ännu inte fått några namn.

Öronrapport

Öronen börjar bli bättre, men i torsdags tog örondropparna till min fasa slut. Efter ett samtal med min läkare fick jag efter viss tvekan tre tuber antibiotika/cortison till, men jag fick också en skarp varning om att det inte är bra att jag fått så här många infektioner på så kort tid...tydligen är det inte bra att hålla på med örondroppar för länge och ofta, det kunde tom vara farligt sa hon. Jag märker också att jag hör sämre, och tinnitusljuden i öronen är tillbaka.
Om det inte har gått över om en vecka skall jag tillbaka igen för att kolla upp alternativa diagnoser och behandlingar. Hoppas att det ger sig nu!

Viktras

Har ingen aning om hur det har gått till, men jag har rasat i vikt den här veckan - hela 3 kilo på 5 dagar - trots att jag ätit en hel del onyttig! Har nu tappat nästan allt som jag lade på mig efter hemkomsten från Thailand.
Bara att tacka och ta emot, och nu känner jag mig lite mer motiverad att fortsätta med att jobba för att gå ned de där sista envisa kilona.


Klippning och kommunikationsproblem

Idag hade jag bokat tid för klippning hos ny frisör, tänkte att jag skulle göra en dramatisk förändring och klippa mig rejält kort. Men det slutade med att det bara blev toppning.
Det började med att frisören blötte ned mig då hon tvättade håret, skynket blev genomblött och det rann massor av vatten innanför tröjan...inget trevligt alls och jag kände mig lite småirriterad.
Då jag bad henne om ideer om vad jag skulle passa i och hur jag skulle kunna klippa mig fick jag ingen respons alls...det blev knäpptyst. Sedan missförstod vi varann hela tiden då vi pratade om hur det skulle klippas, så till slut gav jag upp och bad henne att bara ta en bit på längden bak och toppa det lite fram.
Till slut blev det snyggt iallafall, men jag tror inte att jag kommer klippa mig där igen!

Och jag är fortfarande sugen på en dramatisk förändring!

Ont i öronen, del 8

Nu måste jag gnälla lite...hörselgångsinflammationen är tillbaks IGEN.
Kände av lite i morse och sedan har det kommit krypande mer och mer under dagen. Nu värker det som sjutton och halva ansiktet är bortdomnat igen.
Har ingen lust alls med en vända till av det här, det gör djävulskt ont och dessutom suger det att gå runt med öronen fulla med örondroppar och inte höra vad folk säjer.
Den här gången är jag iallafall utrustad till tänderna - jag fick bra örondroppar och antibiotikasalvor på apoteket i Thailand då jag fick ont i öronen där, och dessutom har jag kvar lite av antibiotikan/cortisonet som min läkare i Sverige skrev ut innan vi åkte.
Hoppas jag lyckas häva det nu innan det blir så där riktigt jävligt som sist!

                                             image412

Utmanad!

Tre namn du går under:

* Alex
* Alexandra
* Mamma

 

Tre saker som skrämmer dig:
* Klimatförändringar och miljöförstöring
* Branta stup
* Våld

 

Tre saker du har på dig:
* Svarta leggings
* Svarta strumpor
* Gårdagens tunika eftersom jag somnade på soffan

 

Tre sanningar:
* Innerst inne är jag en latmask
* Jag är rätt usel på att rita och kan knappt rita en streckgubbe
* Jag har en fd fin trädgård som jag inte sköter om

 

Tre saker jag verkligen vill ha:
* Ro i själen
* Energi att ta tag i vissa saker
* Obegränsat med semesterdagar och pengar


Utmaningen kommer från Pyret

RSS 2.0