*Vinkar*

Nu åker vi alldeles strax ut till Mamma och Pappa för att lämna av barn, hund och marsvin och senare inatt bär det av mot Arlanda...planet går jättetidigt, så det blir till att ge sig av redan vid tretiden.
*vinkar*

Shit...

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi åker och någon resfeber har ännu inte infunnit sig. Jag har inte ens packat färdigt, vilket jag vanligtvis har gjort ca tre veckor innan avresa...*S*
Känner mig ovanligt cool med hela den här resan, tror att det kommer att bli jättebra. Har kollat ut lite sevärdheter, byar och stränder vi vill besöka och så får vi se hur det blir - vi har ännu inte bokat någon hyrbil, vi gör det på plats om det känns bra då vi kommer ned. Annars kan vi alltid åka lokalbuss eller haka på några charterutflykter.
Ser verkligen fram emot lugna middagar på mysiga tavernor, att strosa runt i mysiga byar, sola och bada vid stränder med klarblått vatten, mumsa yougurth med honung och nybakt grekiskt klantbröd till frukost på uteplatsen...
Framförallt skall det bli skönt att få egen tid tillsammans med min man, få ett break från alla rutinerna här hemma och bara göra det vi får lust med.
Och jag lär nog heller inte drabbas av det vanliga deppet när det är dax att återvända hem - efter att ha varit borta från barnen i en hel vecka kommer jag garanterat att längta grymt mycket efter dem!

Underbar film

Vi har just tillbringat kvällen framför en helt underbar film - Juno.
Det bästa jag sett på mycket länge. Berättelsen, dialogen, skådespelarna, filmmusiken...jag njöt av varenda minut.

Hyr den!!!!!

Packning

Om sex dagar åker vi till Grekland, känslan är smått overklig. Har insett att vi bokade just i tid - de ospecade resorna på samma avgång och destination kostar idag ca 700:-mer per person än vad vi betalade.

Jag har börjat att se över packningen (jag är ju packningsjunkie...) och har insett att vi den här gången faktiskt inte behöver badlakan och kläder till 6 pers, solkläder, badkleksaker, armpuffar, spel, ritblock, leksaker, Nintendo DS, reseapotek för alla tänkbara händelser mm - det räcker egentligen med kläder, badhandukar, kamera, några böcker och tidningar samt lite toalettsaker. I princip skulle vi få plats med allt vi behöver i en enda resväska!
Hemma igen...

...efter en mysig vecka i Småland. Vi hade det väldigt bra, och efter ett par dagar lade sig stressen som man byggt upp under de hysteriska försommarveckorna och lugnet infann sig. Som alltid kunde vi konstatera att en vecka är lite kort och att vi borde ha bokat två veckor.
Vi får se till nästa år, hoppas på att då kunna ta med mig även man, hund och marsvin!Nedräkning

Nu är det bara ett par dagar kvar, sedan börjar barnens sommarlov. Och jag har en lång sommarledighet att se fram emot i år - jag ska utöver min semester ta ut föräldraledighet så för mig blir det i år hela 2 månaders ledighet. Det skall bli väldigt skönt att kunna gå ned i varv och få tid till att göra ingenting, för det här året har stundtals varit rätt tufft.
Vi har inte så mycket planerat i år eftersom vi har en hel del pyssel med huset som behöver göras. Men jag och barnen åker i slutet på nästa vecka till Småland tillsammans med mina föräldrar där vi hyr en stuga på en bondgård. Vi har med några undantag varit där en vecka varje år sedan jag var nio år. Jag älskar det stället, det är en otroligt vacker plats och det känns som om tiden står stilla där. Det ser likadant ut som för 25 år sedan då vi var där första gången och mina barn tycker lika mycket om det som jag gjorde då jag var barn.
Sedan har vi, bortsett från vår vuxenvecka i Grekland förstås, inte så mycket mer inplanerat. Vi får se vad vi hittar på!Kefalonia

Jag och S hade ju planer på att åka till Kreta i sommar, men nu har vi ändrat destination. '
Det blir en annan grekisk ö istället - Kefalonia. Efter att ha hängt på olika greklandsforum och läst så mycket positivt om ön blev jag jättesugen på att åka dit. Kefalonia skall vara en lugn, genuin och mycket vacker ö med många fina stränder och sevärdheter, vilket nog passar oss perfekt. Och nu i veckan hittade vi en kraftigt rabatterad charterresa dit med Airtours, så nu är resan bokad och betald!
Lägenhetshotellet ligger uppe på en höjd med magnifik utsikt över havet och det finns även pool. Det har fått fina omdömen på reseforumen, alla har varit väldigt nöjda. Enda haken verkar vara att det är en lite jobbig backe uppför och att det tar någon kvart att gå till stranden, men lite motion har ingen dött av även om det är semester.
Och det lär ju bli en hel del tsatziki, giros, sovilaki och Myrthos under veckan att motionera bort...

Längtar!!!!!!!


Vikt

Jag har nu äntligen kommit in i bra matvanor igen.

Jag tappade ju alla hämningar då jag kom hem från Thailand, och började återigen att vräka i mig kexchoklad, glass, godis och rostade mackor med mycket smör på kvällarna. Jag har gjort ett par seriösa försök att komma i form igen under våren, men tappat lusten efter ett par dagar och återgått till kvällsfrossandet.
Och jag gick ju förstås raskt upp i vikt igen...

Det är bara att inse att jag fortfarande behöver verktyg och hjälpmedel för att inte kilona skall rusa iväg, så det är bara att tugga i sig: jag måste föra matdagbok och räkna points igen. Och det har funkat bra - jag är nu nere på 65 kilo igen, villket är helt OK.
Ballongmagen är borta iom att jag dragit ned på socker, mjölkprodukter och vitt mjöl och jag känner att jag mår så mycket bättre i hela kroppen. Däremot tänker jag inte vara fanatisk, det är OK att äta lite större portioner ibland, och även socker - men då i sansad mängd.
Problemet med mig är att jag har lite "allt eller inget"-tänk. Äter jag en bulle tycker jag att jag lika gärna kan ta tre till+ en halvliter gräddglass eftersom det nu ändå har gått åt skogen. Heltokigt - ingen går ju upp i vikt av att äta en bulle någon gång ibland...

Men det är bara att jobba vidare!

I´m back!

Det är alltid lite knepigt att komma igång att börja skriva igen då bloggen legat nere en tid...man vet inte riktigt var man skall börja.
Men nu hoppas jag att jag är tillbaka igen!

RSS 2.0