Mathållning och dinkelpizza

Då jag kollade mitt BMI imorse insåg jag att jag faktiskt nu ligger inom normalvikt!
Då man är 35 och äldre ligger den övre gränsen för övervikt på 25,9 och där ligger jag nu. Känns mycket bra och det känns verkligen i kroppen att 4 kg är borta. Nu kommer jag faktiskt i sommarkläderna, bikinin och tom bröllopsklänningen som jag hade den här tiden förra året!
Några trivselkilon till skall bort, men nu känner jag ingen panik. Jag äter nyttig mat som får mig att må bra, har blivit av med mitt sockersug och jag överäter inte, vilket är en stor seger. Däremot är det dax att öka på portionerna...jag har ätit på tok för lite under veckan vilket inte gynnar min viktminskning på sikt.

Idag gjorde vi pizza på fullkornsdinkel. Det blev betydligt godare än jag trodde att det skulle bli och även ungarna tyckte att det var jättegott. Pizzabotten blev riktigt fluffig med mycket smak.
Jag skippade osten på min bit och lade istället på lite tomatsås och massor av grönsaker, så det blev både nyttigt och fettsnålt. Det kändes riktigt lyxigt att få festa loss på pizza, jag äter ju annars inget mjukt bröd alls längre.
Tills fredagsmyset idag blir det grönsaker med yougurtdipp...har en väldig tur som har ungar som tycker om grönsaker!

Spotify

Nu har jag fått spotify - det är ju livsfarligt!!! Hur mycket musik som helst och jag fullkomligt vältrar mig i gamla favoriter. Här får man verkligen skärpa sig för att inte fastna framför datorn i timtal...

Veckans viktminskning

Vikt Fredag 27/2: 69,6 kg
Viktminskning denna vecka: - 0,9 kg
Total viktminskning: - 4,2 kg
BMI: 25,9

Vaccination

Jag har insett att det nu är hög tid att fylla på Hepatit-skyddet inför resan, tiden bara rusar iväg!
Nästa vecka blir det en tripp till vaccinationscentralen - S har lyckats tigga till sig ett gäng rabattkuponger gällande Havrix-vaccinet så det blir hela 20% rabatt - en ansenlig summa då sprutorna kostar 300 spänn per barn och 400 per vuxen.


Felet lokaliserat

Jippie!!!!
Nu verkar det som om vi äntligen fått bukt med internetproblemet och nu går det att både surfa supersnabbt med tre datorer och titta på TV samtidigt. Däremot går det trådlösa nätverket stundtals plågsamt långsamt, men det får jag nog leva med.


Dagens i-landsproblem

Vi har märkt att vårt internet blivit väldigt segt sedan vi blivit flera som delar på bandbredden samt kopplat in trådlöst, så igår ringde vi Telia för att uppgradera hastigheten till 6-8 Mb. Vi blev väldigt förvånade då vi upptäckte att det gick ännu långsammare efter uppgraderingen...inte bara den trådlösa påverkades, utan alla datorerna går jättesegt.
Då vi har TV´n igång har vi ca 1,50 i hastighet och när den är avstängd ca 5,80....inte OK!

Men efter ett evighetslångt samtal till support/kundtjänst/leveransservice där alla sa olika saker fick vi bla veta detta:

* Då man har TV på bredbandet och uppgraderar hastigheten stjäl TV´n så mycket bandbredd att en uppgradering blir meningslös. (Kanske det vore på sin plats att informera om det då när man beställer...?)

* Nix, det stämmer inte! TV´n skall bara påverka internet vid 12-24 Mb. Så där långsamt skall det inte gå...Har du det svarta modemet? Det är gammalt, du behöver det nya, silverfärgade. Jag är 99% säker på att det är därför det går så långsamt. Tyvärr skulle du ha sagt till om det då du förlängde ditt abbonemang då du uppgraderade för två timmar sedan, nu kostar det 495:-!
Köp ett nytt modem och funkar inte det, ring igen så får vi fortsätta felsöka.

* OK, visst kan jag skicka ett gratis modem, men vi har inga silverfärgade. Det du har är det nyaste och det skall inte vara någon skillnad. Men jag skickar väl ett nytt då.

Snart går jag tillbaka till vår gamla hastighet och surfar med sladd igen...


                                                 
            

Semmeldagen

Igår gick jag ut och fikade med jobbarkompisarna och jag hade planerat att göra ett avsteg från min diet för att äta en smarrig semla...valde en mellanstor och det var till min förvåning alldeles lagom. Hade aldrig orkat en stor! För ett par veckor sedan hade jag lätt klämt 2 stycken...
Det märktes också att jag inte ätit socker på nästan en månad, jag blev alldeles snurrig i huvudet!


Snart så...

Grannen var här nyss och hämtade vår router för att fixa till den, så snart kan jag surfa UTAN sladd...Jippie!!!!!

Edit: Nu har vi trådlöst nätverk! Dock är det lite segt, men det duger.

Nöjd med mini-PCn!

Jag är väldigt nöjd med den nya datorn!
Trots att den är så liten funkar det hur bra som helst att surfa, maila, lägga in bilder och skriva. Tangentbordet är lagom stort och datorn ligger väldigt bra i knät. Jag gjorde lite jobbdokumentation på den idag och det var faktiskt skillnad mot vår stora laptop - den här är mycket snabbare.
Igår köpte jag ett snyggt fodral till den samt en mus, jag är inte så förtjust i att använda pekplattan. Det enda som retar mig lite är att batteritiden är kort (2,5 timme) samt att det trådlösa nätverket ännu inte är i bruk vilket innebär att man får sitta och surfa med en fet sladd...(dagens i-landsproblem #2!) Dock bör detta problem snart vara löst, vår it-kunniga granne har lovat att hjälpa oss med att få nätverket på plats.

Helt klart kommer den att få hänga med till Thailand! Den tar knappt nån plats alls, går tom in i en safety box, och det finns Wi-fi på åtminstone de två första hotellen vi skall bo på. Det skall bli väldigt skönt att slippa springa runt på internetcafén för att surfa lite, kolla mailen, tanka ned bilder och betala hotellbokningarna. Det känns dessutom inte så lockande att sköta sina bankärenden på en offentlig dator...

Såååå härligt med en ny leksak...känner mig som ett barn på julafton!
Ändrad flygtid

Över till dagens i-landsproblem...;)

Efter att ha gått in och kollat min bokning hos Thai airways såg jag till min fasa att de ställt in avgångar och tidigarelagt vår flight hem från Krabi, vilket innebär drygt 4½ timmes väntan på flygplatsen i Bangkok.
Suvarnaboumi Airport är verkligen urtrist, finns inget att göra överhuvudtaget. Att slå ihjäl 4 timmar där blir ingen lek. Vi får upprätta ett basläger som sist och ladda med yatzy, kortspel och målarböcker...
Attans att vi inte gjorde stoppet i Bangkok på hemresan istället!
Sportlov

I fredags fick vi info från fritids ang sportlovet...E kommer att få vara där under lovet då det inte riktigt är läge för oss att ta ledigt nu eftersom vi åker iväg om ett par veckor. Jag blev väldigt glad då jag såg att det kommer att bli en hel del sportlovsaktiviteter under veckan även för de barn som inte är lediga. Det blir skridskoåkning och de kommer att åka in till stan för att gå på museum samt en utflykt till en stor parklek. På programmet stod även bakning, leka skeppsbrott samt mysa på fritids.
E kände sig väldigt nöjd, trots att han först inte var så sugen på att gå på fritids under lovet.Reskassa

Valutakursen SEK - Thai Baht får en att vilja gråta...idag får man bara 384 TBH för 100 SEK, då vi åkte sist låg den på ca 520. Det blir till att hålla i pengarna lite mer under denna resan om inte kursen blir bättre.
Dock har vi inte tänkt att spendera några våldsamma summor...vi kommer troligtvis att välja lite enklare boende och äter gör vi väldigt billigt då vi bara äter thaimat, som är mycket billigare än västerländsk mat i Thailand. Vi räknar med att vi gör av med ungefär samma summa på mat under resan som vi ändå skulle gjort hemma.
Bra 4 veckor kvar...tiden bara rusar iväg!

Ny dator!

Igår införskaffades en ny dator!
Det blev en liten mini-PC: Asus Aspire One. Äldste sonen har fått överta vår stationära som är en ganska bra speldator. Och eftersom vi bara behöver en som duger att att surfa på fick det bli en liten billig variant som är bekväm då man sitter i sofffan och lätt att ha med sig.
Det skall bli väldigt skönt att få bort det stora schabraket från vardagsrummet och sonen var i extas hela kvällen igår. Kan även medge att även jag var rätt förtjust. Det var en riktigt trevlig liten dator, och jag lyckades få tag på sista exet i brun design som verkar vara svårt att få tag på. Lyckades även pruta ner den med prisgarantin så jag fick en ganska bra rabatt dessutom.
Nu skall vi bra få igång det trådlösa nätverket så man slipper sladdarna  som ligger överallt...


Veckans viktminskning

Vikt Fredag 20/2: 70,5 kg
Viktminskning denna vecka: - 1,2 kg
Total viktminskning: - 3,3 kg
BMI: 26,2

Jag är supernöjd! :)

Matberoende

Mat är inte bara mat för sådana som mig. Mat är också belöning, tröst, sällskap... att sluta med att missbruka mat på det här sättet är som att plötsligt tvingas att möta världen utan filter. Maten är som en snuttefilt...
Jag är betydligt mer mat och sockerberoende än jag trott och att lägga om kost och sluta med socker är en rejäl utmaning. Faktiskt upplevde jag att det på många sätt var lättare att sluta röka.
Men nu skall jag inte trilla dit igen, för jag vet att jag mår så mycket bättre då jag har ett sunt förhållningssätt till mat och inte har den här övervikten att släpa på.

Deppig Alla-hjärtans-dag

Alla hjärtans dag blev ingen höjdare för min del. Jag var låg, ledsen och energilös hela dagen. Tvingade mig själv att gå en promenad för att få lite luft, men jag blev bara tröttare.
På eftermiddagen tänkte jag pigga upp mig med att leta fram sommarkläder till resan, vilket inte gjorde mig gladare...bikinin var ett skämt och sommarkläderna satt klaustrofobiskt tight. Jag blev så förbannad och besviken på mig själv som tillåtit mig att gå upp de här 10 kilona igen...dock lyckades jag att motstå impulsen att trösta mig med att länsa asken med gelehjärtan jag gett S på morgonen.
Som grädde på moset blev den planerade alla-hjärtans-dags-middagen inte alls vad jag tänkt då S åt middag i stan istället och P bestämde sig för att sova över hos en kompis. Där stod jag med två grillade kycklingar och tre griniga ungar.

Bäddade ned mig i soffan och tittade på melodifestivalen istället...vilket ju var lite uppiggande iaf. Startfältet var inte katastrofalt denna gång och båda mina favoriter vann.

Vem är din förebild?


Försök göra detta utan att fuska...
 
Scrolla  inte ner förrän du gjort testet!

 
Ta fram  en kalkylator
 
1)   Välj din favoritsiffra mellan 1-9.

2)  Multiplicera med  3.

3)   Lägg till 3 och multiplicera med 3 igen

4)  Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal.

5)  Lägg ihop  siffrorna.
 
Scrolla nu ner...
 
 
 
 
 Kolla nu med ditt tal vem din  förebild är i listan nedanför:

 

1.  Einstein
 

2.  Nelson Mandela
 

3.  Abraham Lincoln
 

4.  Helen Keller
 

5.  Bill Gates
 

6.  Gandhi
 

7.  George Clooney
 

8.  Thomas Edison
 
 
9.   Nattfari (dvs jag..)


10. Abraham  Lincoln
 

Jag  vet !  Jag har den effekten på  folk.... En dag kan du också bli som jag... :-) Tro  mej!
 
 
 
P.S.  Sluta byta siffra .  Jag  är din idol. Lev med det!!!

(Hittad på Thailandsforum)

Veckans viktminskning

Vikt Fredag 13/2: 71,7 kg
Viktminskning denna vecka: - 0,6 kg
Total viktminskning: 2,1 kg
BMI: 26,4

Se där...lite nedåt iaf.
Hade ju självklart önskat att det gick lite fortare men jag får nog vara nöjd ändå. 0,5 - 1 kg i veckan är ju egentligen lagom takt.


Tröttsamt

Det händer absolut ingenting på vågen, har stått still i nästan en vecka nu. Det känns riktigt trist då jag verkligen har varit noga med maten, inte fuskat och legat runt 1400-1500 kcal.
Jag har tidigare rasat i vikt i början då jag lagt om kosten, så jag är lite besviken. Jag hade kallt räknat med att gå ned åtminstone några kilon till innan det stannade av. Men förhoppningsvis är detta bara en trist platå.
Dock har jag helt slutat med mitt maniska småätande och sockersuget är helt borta, så jag får nog vara ganska nöjd ändå.

Ny våg

Vågen vägrar att röra sig nedåt, och det har verkat lite konstigt då det både känns och syns att jag borde ha tappat lite vikt. Imorse fick den frispel och visade allt möjligt mellan 70 och 74 trots nya batterier. Tror att den nu drar sin sista suck efter att ha fått jobba hårt...
Idag blev det inköp av ny våg. Det var inte lätt att välja - jag vägde allt mellan 68 och 79 kg (med skor, ytterkläder och tung väska...)  på de vågar jag provade i affären. Trots att det förstås var väldigt lockande att välja 68-kilos vågen, valde jag den som visade samma oavsett hur jag ställde den. Dessvärre var även den en av de som vägde lite mer...
Men då jag kom hem visade det sig att den bara väger några hundra gram mer än min gamla, så jag kan andas ut...
Resplaner

Knappt sex veckor kvar...tiden bara rusar iväg! Sedan väntar tre veckor i solen och värmen. Och varmt lär det bli - april skall vara den hetaste månaden på hela året.
Hoppas att vi får lite bättre väder än sist, då var det ju ganska disigt och molnigt samt en hel del regn trots att det var mitt i högsäsongen. Det konstiga vädret märks av även i Thailand...

Resplanen är nu så gott som spikad. Vi startar med två dagar i Bangkok. Denna gång skall vi INTE gå på känn i denna grymt stora, heta och myllriga stad, vi insåg sist att planering is the way to go då man har fyra ungar i släptåg. Vi har pratat om ett besök på Chatuchak weekend Market, asiens största marknad, men jag tror inte att det är någon höjdare med alla barnen...
Det blir förmodligen på MBK som vi kommer att göra galet mycket shopping. Sist var vi där 8 timmar! Vi har även Prutanam Market strax utanför hotellobbyn, om inte MBK skulle vara nog.
Vi har även lovat barnen ett besök på Siam Ocean World, som är ett enormt akvarium. Hinner vi så blir det också en tur på floden igen samt ett besök i wat Arun.

Sedan drar vi vidare till Koh Lanta, där vi har bokat boende på Long Beach i sex dagar. Har tänkt oss några snorklingsutflykter och ev (om jag törs) att prova på att dyka.
Därefter tar planerna slut.
Kanske vill vi stanna på Koh Lanta lite längre, kanske vi åker ned till Koh Muuk i Trang och avslutar med ett par dagar i Ao Nang. Koh Phangan är också ett möjligt alternativ.
Vi får se hur det blir, det känns än så länge bra att lämna de sista tio dagarna öppna. Jag har kollat upp hotell som har connection-rooms och familjerum/bungalower eftersom vi vill bo tillsammans och inte dela på oss. Vi har flera tänkbara boendealternativ på varje plats, vi åker lågsäsong och vi har ganska bra kläm på hur allt funkar där nere, så jag känner mig inte särskilt orolig för att det skall bli strul. Det kommer att ordna sig.


ABS-bromsar

Ni som var med i somras har hört historien om vår semester i Dalarna som slutade i en mycket kostsam reparation av bilen.
I veckan trodde jag att det var dags igen...på väg till jobbet i tisdags började plötsligt ABS-lampan att lysa. Och mycket riktigt fungerade de inte då jag provade. Hur segt som helst! Såg tusenlapparna flyga iväg...
Men märkligt nog så lyste inte lampan när jag startade bilen på vägen hem, bromsarna funkade som de skulle och lampan har inte lyst sedan dess. Kanske var det bara något glapp?
Skall snart lämna in bilen på service och byte av bromsbelägg, så de får de får väl kolla upp det när de ändå har bilen inne. Har turen att ha en verkstad som jag litar på, de tar inga överpriser och lurar en inte på reparationer som man inte behöver. Mina föräldrar har anlitat samma verkstad i 20 år...

Men jag har verkligen ingen lust att lägga ned några mer pengar på att reparera fanskapet igen! När vår skruttiga Sharan dragit sin sista suck och det är dax för ny bil köper vi en sådan här istället:


Toyota Previa


Melodifestival!

Nu börjar vi snart att ladda för melodifestival!
Jag hade gärna avnjutit en härlig snacksbuffe med massor av ostbollar, chips, potatisskruvar, lite chilinötter och öl...*dreglar*
Tyvärr tillåter inte min diet några sådana utsvävningar, så det får bli popcorn, salta frön och rött vin. Ganska OK det med!

 

Sockersug

Sockersuget lyser med sin frånvaro...den lite brutala dieten var nog väldigt effektiv som avgiftning på socker!
Det var helt OK att se ungarna smaska sitt lördagsgodis idag...dock förebyggde jag och lät dem köpa varsin påse istället för den sedvanliga gemensamma jätteskålen med godis som ställs fram varje lördag.
Jag åt en fruktsallad med hallon och lite solrosfrön istället och det kändes hur lyxigt som helst - tänk att man kan börja sakna frukt så mycket redan efter ett par dagar!
Mathållningen just nu består av massor av kokta eller wokade grönsaker med kött, fisk, kyckling eller ägg. Grovt knäcke med skinka, havregrynsgröt, frukt...och jag försöker att äta så "ren" mat som möjligt.
Kaffet smakar fortfarande skit...ungefär som när jag var gravid och doften av kaffe fick mig att vända i dörren. Jag tar två koppar om dagen ändå för att slippa de värsta abstinensen, men det är småkoppar och inga baljor längre.

Märkligt hur väl kroppen känner av vad den behöver när man äntligen börjar lyssnar på den och slutar att proppa i sig en massa skit!
Klirr i kassan

Efter den monstruösa elräkningen var veckans skörd i brevlådan något trevligare:

Trevlig överaskning nr 1:

Datorn krashade i höstas, och eftersom det är en hyrdator genom S jobb fick vi den lagad gratis. Dock tog det en väldig tid, närmare tre veckor.
S ringde och undrade om det verkligen var en rimlig reparationstid, och ifrågasatte att vi skulle betala hyra under repatattionstiden då vi faktiskt inte kunde nyttja datorn. Vi fick svaret att det var normal reparationstid och vi skulle betala hyra under tiden, enligt avtalet.
Vi släppte saken, och tänkte inte mer på det.
Så i onsdags, tre månader senare, damp det ned ett brev från uthyraren med en fet ursäkt samt rikspresentkort till ett värde av 600:-.
Tack för det!


Trevlig överaskning nr 2:

Brev till S från firman med besked om retroaktivt ackord från de månader som S var uthyrd till en annan elfirma, vilket innebär ett par extra tusenlappar nästa lön.
Tack för det!


Hoppsan...

Gjorde lite fel då jag skulle ändra bakgrunden och lyckades sedan med konststycket att radera hela stilmallen...YL!!!
Dock var det inte så knepigt som jag först trodde att få till en ny, trots att det var jättelänge sedan jag gjorde det.

Bisarr dröm

I veckan hade jag lite skruvad dröm.
Jag drömde att en av våra marsvinsherrar i själva verket inte alls var någon herre...det visade sig att Ludde var en hona och inte nog med det - han/hon födde två små kaninungar. De var pyttesmå och hade redan päls och allt. Och jag var jätteorolig att de stora marsvinen skulle trampa ihjäl dem.

Veckans viktminskning

Vikt Fredag 6/2: 72,3 kg
Viktminskning denna vecka: 1,5 kg
Total viktminskning: 1,5 kg
BMI: 26,9

Är supernöjd!!!!

En lista...

* Stänger du av mobilen när du sover?

Nej, det är sällan någon ringer eller messar mig på natten

* Vem såg dig senast naken?

Maken

* Hur såg du ut på högstadiet?

Spretigt hår son stod åt alla håll, grova kängor, långa kjolar, svarta naglar och mycket smink...*ryser*

* Hur kommer du se ut om tjugo år?

Ingen aning!

* Hur var du på dagis?

Jag var blyg och tillbakadragen och lekte inte med de andra barnen. Jag minns att jag förstod att fröknarna var lite bekymrad över saken.

* Hur är du att ha som arbetskamrat?

Lösningsinriktad och flexibel.
* Har du celluliter?

Jajamensam!
* Biter du på naglarna?

Inte på naglarna, men på skinnet brevid ibland...Uäk!

* Har du något handikapp?

Nej
* Är du rädd för att få hängbröst?

Jag har fött och ammat fyra barn och det syns - so what!

* Tror du att gud är en man eller en kvinna?

"Gud" är energi och energi är könlös
* Svär du?

Japp, så in i helvete!

* Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?

Oftast

* Hur homo är du på en skala 1 - 10?

Måste vara väldigt svårt att mäta...jag är straight, men jag kanske helt enkelt inte har mött den rätta kvinnan än...?

* Tror du på utomjordningar?

Absolut!

* Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?

Pad thai

* Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?

Ärtsoppa

* Har du blivit arresterad?

Nej

* Ljuger du?

Det är inte ofta, men det händer

* Har du kysst en polis?

Nix

* Är du rädd för Securitasvakter.

Nej, men jag blir alltid nervös då jag ser poliser, trots att jag är helt oskyldig *S*

* Har du någonting att dölja?

Självklart...

* Vad har du på din nyckelknippa?

Har 2 knippor: hemnycklar + bilnycklar

* Är du / har du varit gift?

Ja

* Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?

Ja

* Kan du laga cyklar?

Nix

* Kan du fixa med bilar?

Nix

* Brukar du köra om?

Ja, om någon kör för långsamt
* Kan du baka bröd?

Ja

*  Vet du hur man frostar av en frys?

Ja

*  Vilken tvserie skulle du helst leva i?

Vänner - de verkar ha väldigt kul!

 

Hittad hos Yrvette


5 dagar...

...stod jag ut, sedan gav jag upp!
Jag pallar inte att trycka i mig dessa mängder med fett och min mage klarar inte av det heller...inatt hade jag känningar av gallan, vilket jag inte haft på riktigt länge. Jag kände mig seg och skakig och kunde knappt tänka normalt. Dessutom är jag lite laktoskänslig, så all grädde och ost var ingen höjdare...
I morse bestämde jag mig för att avbryta och gå över till min gamla hederliga hemsnickrade metod (VV möter GI) som jag vet fungerar på mig och som inte är så knölig att följa.
Och jag vet att jag mår bra av den!

Däremot var dessa dagar med den här dieten ändå en stor vinst och inte helt onödiga - mitt värsta sockersug verkar vara borta och kaffet smakar plötsligt skit - nu är jag nere på två koppar om dagen igen!

Från blogginlägg september 2007:

Har nu hittat en metod som verkar fungera på mig, och som känns bra. Basen är Viktväktarnas pointssystem, men jag kombinerar med lite GI-tänk.

*Jag har helt uteslutit vitt bröd, vit pasta och ris.
Äter potatis ibland, och då sparsamt
Istället väljer jag  bulgur, qinoa och fullkornspasta, och då i lite mindre mängder.
*Grovt knäckebröd, aldrig vanligt bröd.
*Jag har nästan slutat med mjölkprodukter, då jag troligtvis är jag laktoskänslig. Yougurt äter jag ibland, och kan ha lite fraishe i maten.
*Inget smör, använder olivolja istället.
*Äter mycket frukt och grönsaker, fisk, kyckling, skaldjur.
*Undviker halvfabrikat, utan "ren" mat.
*Dricker massor av vatten.
*Skriver upp allt jag äter, och ser till att alltid bara ta en portion och det antal points jag skall äta..
*Jag äter aldrig bullar eller kakor längre.
*Godis och glass
äter jag ibland, men då i mindre mängd och jag väljer tex skumgodis och sorbet som innehåller få points.
*Blir jag sugen på något gott framför TVn poppar jag lite popcorn eller äter salta pinnar.
*Dricker rödvin istället för cider och öl.

*Minskar på kaffet, dricker grönt the istället


Seg och trött...

Dag 3 och vågen visade imorse på 73 kilo...nästan ett kilo redan!
Dock börjar jag känna mig riktigt seg i huvudet och har varit jättetrött hela dagen. Imorse var jag alldeles skakig och frös och svettades om vartannat. Detta är tydligen ganska vanligt när kroppen ställer om sig och går in i ketos. Förhoppningsvis går det över om ett par dagar.
Det har gått väldigt bra med maten, dock är jag grymt sugen på att sätta tänderna i ett krispigt, friskt äpple...

So far, so good...

Ett dygn enligt nya dieten, och det känns riktigt bra! Dock känns det helt sjukt att äta så här mycket fett, det går stick i stäv mot mina tidigare kostvanor, och det vore ju gott med lite frukt...men om ett par veckor kan jag äta det igen, det är bara att hålla ut!

Så här såg min matdag ut igår:

Frukost:
Äggröra på 1 ägg, lite grädde + permesan
½ pkt bacon
några skivor stark korv

Lunch:
½ pkt stekt Halloumi med blomkålsmos och sallad

Mellanmål:
1 bit fetaost
några bitar lagrad herrgårdsost
1 liten bit korv
Oliver

Middag:
Blandad sallad med tsatsiki
½ pkt stekt Halloumi

Kvällssnacks:
1 kopp med vispad grädde blandad med lite starkt kaffe
Cashewnötter
1 skiva brie

Måste vara hur mycket kalorier som helst...men vågen visade imorse otroligt nog 300 g mindre än igår!!!!

RSS 2.0