Goda Nyheter

Vi har nu fått  besked från verkstaden i Mora, och de hade tack och lov lite goda nyheter - växellådan går sannorlikt att rädda och behöver inte bytas ut!
En liten skruv/bult inne i växellådan hade lossnat vilket orsakade att växelföraren rasade. Den hade även slitit bort någon viktig magnet inne i lådan, men alla kuggarna hade klarat sig. Detta innebär att notan rimligtvis borde landa på runt 15.000:- istället för 32.000:-
Vi bad dem att byta kopplingen nu när de ändå har lådan helt nedriven, den stora kostnaden på ett kopplingsbyte är ju inte materialet utan det tidskrävande arbetet med att få ned själva växellådan. Förmodligen hade vi ändå åkt på det förr eller senare och byter vi nu sparar vi iaf många tusenlappar på den arbetskostnaden. Kopplingsbytet innebär heller ingen förlängd verkstadstid, det skulle gå fort att sätta den på plats.
Däremot tar det tid innan de kan få fram reservdelar till att laga den trasiga växellådan, så vi får vackert vänta på bilen ett tag till.

Känns fortfarande väldigt surt, men vi är väldigt glada över att vi tog en chans och inte övergav bilen för 25.000 - det hade med facit i hand varit en riktigt dålig affär för oss.


Kommentarer
Postat av: Ninni

Va skönt att ni tog rätt beslut..står ni helt utan bil nu då??



Kram,kram

2008-08-06 @ 16:59:03
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Ninni

Ja gudskelov för försäkringar...



Ha en skön dag med mys,kramen

2008-08-07 @ 10:03:11
Postat av: Pyret

Åh vad skönt att det inte blir så dyrt som ni först trodde!!! Vilken lättnad! Vad har ni för bil nu istället?

2008-08-09 @ 18:52:25
URL: http://litenpyret.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0