1/7 Norrut

Idag beger vi oss norrut till Myrtos, Assos och Fiskardo.
Den här gången har hi tittat på kartan över Argostoli mer noggrannt och vi hittar en hyfsat bra väg genom stan. Det går hur bra som helst att ta sig genom stan, gäller bara att vara på alerten och hålla nogrann uppsikt till höger och förvänta sig lite vadsomhelst...

Kustvägen norrut är hisnande vacker. Vägen slingrar sig utmed bergssidan och på sina ställen är det stup rakt ned 2-300 meter. Men det känns aldrig otäckt, det är bra vägräcken och vägen är bred och fin.



Efter en stund kommer vi fram till Myrtos, en av de mest fotograferade stränderna i Grekland. Man förstår varför. Havet skimrar i flera blå nyanser och på båda sidor om stranden reser sig majestätiska berg flera hundra meter upp.



Vi bestämmer oss för att ta oss ned. Vägen ned är brant, kurvig och saknar vägräcken, men den är bred och fin så det är inga problem. Det fläktar skönt nere vid havet, det går höga vågor och vattnet är vackert turkosblått. Jag badar en stund och det är mysigt att bara ligga och flyta bland vågorna i det varma vattnet.




Vi far vidare upp mot Assos, en mysig och sömnig liten by vid havet där Prinsessan Diana och Prins Charles sägs ha gjort ett stopp med sin yacht under sin smekmånad.
Det är kaos nere vid den lilla parkeringen, vi ger snabbt upp och parkerar en bit utanför byn istället. Då vi väl lyckats göra oss av med bilen infinner sig lugnet. Det går inte att sätta fingret på vad det är, men det är något otroligt rogivande över platsen och man kommer direkt ned i varv.
Vi hittar en mysig taverna där vi slår oss ned. Det blir en sallad med bröd och tsatsiki till lunch, och det känns som om tiden står stilla. Kan inte tänka mig en mer romantisk plats än den här!








Nästa stopp är Fiskardo, den enda byn som klarade sig under jordbävningen 1953. Det har blivit ett riktigt jetset-ställe och hit kommer folk från hela världen i sina lyxbåtar. Efter att ha promenerat runt i den mycket pittoreska byn sätter vi oss ned, tar en kaffe och bara tittar på folk ett stund...
Här hittar vi märkligt nog både vin, honung och souvenirer till lägre priser än hemma i Lassi.
Vid båthamnen får vi syn på en liten muräna som jagar småfisk mellan stenarna.






Det är stekhett och jag känner att jag behöver svalka mig innan vi far vidare hemåt, så vi gör ett badstopp vid Emblisi Beach, en fin och lugn klapperstenstrand. Både jag och S börjar att föredra klappersten framför sand eftersom man då slipper få med sig halva sandstranden hem...




Senare blir det en Souvikaki med ris, pommes frites och öl på en taverna inne i Lassi och vi avslutar kvällen med en liten drink på uteplatsen...





Kommentarer
Postat av: maria

Härliga bilder! Den lilla byn Assos ser ut att vara en riktig pärla. Kul att hyra bil och upptäcka dessa idyller på egen hand!

2008-07-08 @ 08:38:10
URL: http://alpen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0