Arbetet fortskrider...

Igår blev det en tripp till IKEA och byggmarknaden. Det blev lite mattor, tavlor, badrumsskåp, lampor, golv, hyllor och lite annat smått.
Hela övre hallen och trapphuset är nu färdigmålat...det blev en färg som heter "Sand". Först tyckte vi att det blev lite väl plåsterfärgat, men då det var klart blev det riktigt fint. Färgen passade bra till nya ekgolvet och de vita snickerierna. Vi kommer att måla även nedre hallen med samma färg, men där behåller vi bröstpanelen.

Jag fick även till slut spunk på den läskigt giftgröna färgen vi har på lilla toan, så nu är där isblått istället. Det blev fint till den indigoblå mosaiken runt spegeln, som vi valde att spara. Resten av inredningen kommer att gå i björk, den svala färgen behövde brytas med något lite varmt. Golvet är urrivet och idag skall vi lägga ny plastmatta, sedan är det bara det roliga kvar - att piffa.

Lilla T har fått eget rum, och är hur förtjust som helst...det blev ny matta, tavlor, gardiner och lite lampor samt tre fina fyllor i syrabetsad furu (blocketfynd). Jag höll på till halv ett inatt att rensa ut och sortera alla leksaker och piffa...suck!
Nu ser det hyfsat ut, men det behöver läggas nytt golv och målas om. Det blir eklaminat och ljuslila väggar.
Det var väldigt trångt i det lilla rum som E och Lilla T delade, och det blev till slut akut. E har nu fått en egen vrå i övre hallen, och även han var nöjd trots att det inte är ett "riktigt" rum. Skönt att äntligen få ha sina saker ifred! Det är bara en tillfällig lösning tills P´s nya rum är färdigt, då blir det en rockad och alla barn kommer äntligen att få ett eget rum. Inget fel med att barn delar rum med varandra, men rummen i vårt hus är såpass små, samt har snedtak, att det blir väl trångt.

Jag har även rensat ut tvättstugan. Det är så otroligt skönt att göra sig av med all skit som ligger och skräpar. Jag har tappat räkningen på hur många säckar vi har gått till sopstationen med. Målet är att all junk skall vara borta då semestern är slut.

Kommentarer
Postat av: Helena

Duktiga ni är då!

2008-07-15 @ 23:04:36
URL: http://gutta.blogg.se/
Postat av: maria

Oj, vad härligt att komma igång och få så mycket gjort!

2008-07-16 @ 10:16:07
URL: http://alpen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0