1/3 Vigsel vid Bang Niang Beach

Vi tillbringar hela dagen på stranden, vi badar, solar och njuter av solen som äntligen tittar fram bakom molntäcket. Vid halvfyra-tiden går vi upp på rummet för att göra oss iordning inför ceremonin. S går upp till huvudgatan och bokar en taxi som skall hämta upp oss strax före fem.
Halvfem öppnar sig himlen och det börjar spöregna.
Jag blir så besviken, vad gör vi nu då??? Det är bara att hoppas att det hinner regna av sig innan vi skall bege oss ned till stranden där vigseln kommer att äga rum.
Då vår taxi inte dyker upp som överenskommet får vi skjuts upp till Ladda Resort av vårt hotell.

Tyvärr fortsätter det att regna. Men vi bestämmer oss för att genomföra ceremonin på stranden ändå, trots det dåliga vädret. Vi tar våra paraplyer och promenerar ned mot stranden i ösregnet.
Vi bara skrattar, det är så absurt...men vi känner samtidigt att det inte är något att sura över. Vädret går inte att styra och även om det nu inte blir exakt så som vi planerat så kan det faktiskt bli väldigt bra ändå.
Allt känns redan mycket bättre.

Henrik och hans fru har ordnat ett mycket vackert hjärtformat arrangemang med blad, blommor och ljus nere vid strandkanten, och det var tänkt att vi skulle stå inne i det under vigseln. Vi bestämmer oss för att istället genomföra ceremonin i en massagehydda strax ovanför, där vi kan sitta under tak men ändå ha utsikt över havet och det vackra blomarrangemanget. Brudbuketten är jättefin, med vackra orkideer precis som jag önskat.
Henrik gör ett försök att tända ljusen, men de slocknar direkt. Det gör ingenting, det är vackert ändå.

image336

Vigselförättaren tänder rökelse och ber på thai. Vi förstår förstås inte ett ord av vad han säjer, men det känns högtidligt och bra.

Efteråt gör fotografen ett försök att få till bra bilder, men det är svårt...det spöregnar fortfarande och solen går ned snabbt. Det blir några bilder innan vi ger upp. Fotografen tycker så synd om oss att han lovar att han skall komma tillbaka och göra en ny fotografering nästa dag, om vädret är bättre. Vi blir jätteglada, det uppskattar vi verkligen!
Vi går tillbaka upp till Ladda Resort för att byta till torra kläder och äta bröllopsmiddag. De dukar fint åt oss och vi får underbart en god thaibuffe med flera olika rätter, maten smakar ljuvligt och barnen tar för sig av de olika rätterna som doftar av chili, curry och vitlök.

Vi är mycket nöjda med vår ceremoni, även fast det nu inte blev riktigt så som vi hade tänkt oss från början. Alla inblandade gjorde ett fantastiskt jobb för att vår kväll skulle bli så bra som möjligt och ett minne för livet, vilket det också blev - och det värmer!

Kommentarer
Postat av: Anna

GRATTIS :-D

2008-03-11 @ 20:25:59
URL: http://annalexing.blogg.se
Postat av: ejmis

Grattis frun!!
Vilken härlig resa ni gjort och vad kul det är att få "åka med" så här i efterskott =)

2008-03-11 @ 20:33:22
Postat av: Sveinnicoline

Hello! I was wondering if anyone could help me by giving me some arabic preyers so I can copy them out as I am making a torah for school! Please email me or reply on this Guestbook! Thank you! I love the website by the way!

2009-05-07 @ 10:42:49
URL: http://sveinnicoline.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0