16/2 Ankomst

Tidigt på morgonen landar vi i Doha, Qatar. Det är en ökenstad och vi betraktar det spännande landskapet utanför fönstret. Barnen tittar fashinerat på alla män i klänning och palestinasjalar och på kvinnorna i söja eller burka. Flygplatsen är liten och vi hittar snabbt rätt gate för vårt anslutningsflyg.


image290

Nästa plan som skall ta oss till Bangkok är lite större och har till barnens förtjustning individuella skärmar i varje säte med stort filmutbud och TV-spel. De roar sig med dessa hela resan, bara Lilla T sover. Själv börjar jag att känna mig rätt sliten jag varit vaken i 31 timmar och är vimmelkantig av sömnbrist då vi landar på Suvarnabhumi Airport i Bangkok. Det slår mig är att klimatet är annorlunda mot förra året, värmen är inte lika tryckande och det är inte alls som att kliva in i en het fuktig vägg som det var på Phuket förra året.
Då vi tagit oss igenom passkontrollen och hämtat ut vårt bagage är jag glad att vi redan hemifrån ordnat med transfer till hotellet. Vår taxichaufför väntar punktligt på oss och kör oss i hög fart mot BKK där vi bokat två nätter på Manohra Hotel. Vi betraktar staden genom bilfönstret...skyskraporna som tornar upp sig mot himlen, de slummiga höghusen, plåtskjulen och de enorma reklamskyltarna. Ingen av oss har tidigare upplevt en stad av denna kaliber.
Den här staden är helt otrolig, gammalt och nytt, lyx och slum, allt ligger sida vid sida i den här gigantiska staden. Det är överväldigande.

image292

Vårt hotell visar sig ligga i ett lite ruffigt område, hotellfoajen är fin men rummen är lite slitna och sunkiga. Men det gör inget, vi skall bara sova här och de har dessutom öppnat upp en dörr mellan våra rum så att vi kan få bo tillsammans. Och rummen är iaf rena.

image291

Efter att vi har checkat in är alla akut hungriga. Men då hotellets resturang är stängd pga personalfest, vi inte har nån aning om vart vi skall ta vägen och dessutom alla är trötta och hungriga låter vi oss luras av en taxichaufför som kör ett klassiskt trick: till ett lågt pris kör oss till en dyr resturant i en avlägsen soi. Här äter vi vår dyraste måltid på hela resan: 6 varmrätter, två läsk var till barnen och två Singha var till oss går på 1700 Baht (ca 340:-). En enorm summa mätt i thailändska mått.
Men maten visar sig vara fantastiskt god, portionerna är enorma och vi bjuds på både thailändsk dans och musik och det blir en riktigt trevlig middag, så vi är lika glada ändå. Det blir en bra start på semestern!

Efteråt tar vi en taxi tillbaks till hotellet. Taxichauffören tipsar oss om att kombinera Grand Palace med en flodtur för att få ut så mycket som möjligt av morgondagen, och det låter klokt.
Vid tolvtiden somnar S och barnen, jag ligger vaken och sömnlös trots att jag inte sovit på ett och ett halvt dygn...som hemma mao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0