24/2 Krabi Town

Idag är det helmulet och molnigt, så vi bestämmer oss för att ta en lokalbussen (öppen lastbil med säten och tak) in till Krabi Town. Det är trångt, skakigt och knökfullt, men en upplevelse! Väl inne i stan lyckas jag att göra en praktvurpa nedför en hög trottoarkant och både vricka foten och skrapa upp knäna.

image324

Vi promenerar genom Krabi Town, en genuin thailändsk provinsstad. Vi tittar i affärer och köper lite frukt och nötter. Äter underbar Pad Thai i ett gatukök för en femma per person. Det är spännande att även få se något annat än det väldigt turistanpassade Ao Nang och öarna däromkring.
Vi går på matmarknad och vandrar runt bland alla stånden. Härliga, spännande dofter, maträtter och smaker. Torkad fisk, frukt, curryrätter, fiskbollar, grillad bläckfisk på spett..så mycket att välja på! Även här väcker vi viss uppmärksamhet, vi ser inte många andra turister.

image321

På eftermiddagen hyr vi en longtail och åker ut i mangroveträsket. Vi klättrar upp i en enorm grotta i berget och matar hungriga apor med banan. De är helt orädda och hoppar ned i båten, tar bananerna ur våra händer. Lilla T tycker att det är lite otäckt.

image322  image323

Vi tar en taxi hem och taxichauffören berättar mycket för oss om sitt vardagsliv, sin familj och om arbetsvillkoren i Thailand. Han är nyfiken på hur det fungerar hos oss och då vi berättar så inser vi hur bra vi egentligen har det.
På eftermiddagen träffas Lilla T och Ebba och leker nere hos Ebba. De säjer Hej Då till varandra då Ebbas familj far vidare mot Koh Pangan imorgon. De tar foton på varandra som minne och Lilla T får en present av Ebba, en liten docka och en liten magnettavla.
På kvällen äter vi på resturang Eden, ett lite finare ställe med OK priser som vi fått rekommenderat av en svensk vi träffade på Koh Hong.
Maten är jättegod, men inget slår vår hotellresturant!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0