3/3 Långpromenad längs stranden

Idag tar vi sovmorgon och badar i poolen på förmiddagen. Vi lyckas få tag på solstolar, och det är skönt att bara ligga och vila och titta på när barnen leker med sina cyklop och plaskar.

image344

Vid lunch packar vi en väska och börjar promenera längs Nanthong Beach bort till Ladda Resort på Bang Niang Beach där vi skall slutbetala bröllopet till Henrik samt möta fotografen för att få våra bilder. På vägen stannar vi och äter lunch på stamstället, idag blir det både bananasplit, friterad ananas och banana fritas till efterrätt.

image345

Proppmätta vandrar vi vidare. Mellan stränderna försvinner bebyggelsen under någon kilometer. Vi ser spår efter Tsunamin då vi går förbi flera minnesmärken efter förlorade anhöriga.
Det är svårt att föreställa sig de ohyggliga scener som utspelats på den här vackra platsen. Vi blir alla tagna av allvaret då vi betraktar fotografierna av några av alla dem som miste sina liv här.

Stranden förändras ju längre bort från Nanthong vi kommer. Den blir bredare, sanden är renare och mindre stenig. Bangniang är verkligen en fin strand.

image350

Vi konstaterar att det vi hört om att Bang Niang fortfarande skulle vara en byggarbetsplats efter Tsunamin är helt fel. Här finns både hotell, butiker och resturanger. Ladda Resort hade varit perfekt för oss, det är fint och fräscht, har pool, ligger bara en kort promenad från stranden och har ett mycket bra prisläge. Dessutom en skönt avslappnad atmosfär, trevlig personal och mycket god mat.
Kanske nästa gång?

Vi badar en stund innan vi går upp till Ladda Resort. Vi får ett stort album med bilder, en inramad förstoring och en CD med bilderna. Vi är så glada över att fotografen ställde upp och fotade oss även dagen efter.

Resten av eftermiddagen tillbringar vi vid poolen. Det blir en vacker kväll och vi ser solnedgången för första gången de här veckorna.

image346

På kvällen köper vi med oss en risballong hem, vi hade tänkt att ha sådana på bröllopet, men det gick inte pga allt regn. Vi går ner på stranden och släpper upp den mot himlen.
Det är otroligt vackert.

image348 image347

Vi upplever Khao Lak som väldigt annorlunda mot både Phuket och Ao Nang, Krabi. Här är mycket lugnare, mer luft och rymd och här råder en skön, avslappnad atmosfär. Inga strandförsäljare, stränderna är inte fulla av solstolar och parasoller och de få inkastare som finns håller låg profil.
Och det är ingen trängsel någonstans, trots att hotellen här är fullbokade.

Kommentarer
Postat av: Libankaroline

Incredible site!

2010-09-14 @ 10:21:13
URL: http://libankaroline.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0