6/3 Sista dagen

Vaknar som vanligt först av alla och då jag går ut på balkongen möts jag av ljudet av mässande munkar i templet på andra sidan gatan. Jag står länge och bara lyssnar, det är vilsamt och vackert.
Vi har inga planer för dagen, vilket är lite dumt...vi bestämmer oss till slut för att vi skall ta flodfärjan upp till Wat Po och titta på den vilande Buddhan. Vi går mot fel pir och en taxichaufför visar oss rätt väg helt utan baktankar. Känns bra, i den här staden bär man ständigt på känslan av att alla försöker lura en.
Färjebiljetten kostar bara ett par kronor och resan går fort, det är skönt att slippa fastna i trafikkaoset.

På vägen från färjan till templet går vi in i en liten butik där vi köper en thailändsk mask av en gammal man. Han prutar själv ned priset på masken till hälften innan vi hinner säja något, och berättar vem den föreställer och att den är till för beskydd. Innan vi går vidare ber han oss vänta, och han går iväg för att hämta två små buddhastatyer. Han ger dem till Lilla T och E.
"For small children" säjer han. "For good luck and protection".

Ungarna tycker att det är otroligt spännande att titta på Buddhan och att gå runt i tempelområdet bland allt glitter och guld, tinnar och torn. S blir intevjuad av en hop förtjusta skolbarn.

image367 image369 image368

På eftermiddagen vill vi shoppa, så vi tar en Tuk Tuk till Old Siam, ett köpcentrum i gammal stil och som är väldigt thailändsk. Vi ser inte en enda farang bortsett från oss själva, och nästan alla skyltar är på thai. Hela byggnaden andas en air av 1800-tal, häftigt! Men vi känner oss som UFOn, vi blir väldigt utstirrade.
Vi hittar ett fint tyg i thaisilke att hänga på väggen och lyckas pruta ned det en aning. Blodsockret sjunker och vi tar lite fried rice och teriaki-kyckling i en japansk snabbmatsresturang. Det kostar en femma per person.
Efteråt har jag tänkt att vi skall promenera lite i Chinatown, men den tanken ger vi snabbt upp. Det är för trångt, hett, kaotiskt och för mycket avgaser för att barnen skall orka med.
Istället tar vi en taxi till Prutanum market, vilket inte visar sig vara någon hit. Vi promenerar istället bort till Big C, där vi gör lite sista minuten-shopping. På vägen får vi grym utsikt över den intensiva Bangkok-trafiken.

image365 image366

Vi tar skytrain tillbaka till Saphan Thaksin och slinker in på Robinson där vi äter pizza. Det smakar underbart!

Då vi packar har vi plötsligt massor av plats kvar i väskorna...skit också, då hade vi ju kunnat shoppa ännu mer (dagens i-lands problem)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0