4/4 Railey Beach, Phra nang och lokal marknad

Efter frukost tog vi en longtail till Railey beach.

Railey är verkligen Thailand för mig...höga kalkstensklippor, vit sand, och smaragdgrönt vattten. Vi köpte färsk, saftig ananas på pinne och åt i strandkanten. Ananasen smakar så otroligt mycket bättre här än hemma!

Efter ett par timmar där tog vi en promenad över till Railey East och vidare till Phra nang-stranden. Där blev vi kvar hela eftermiddagen. Där var väldigt mycket folk, vilket var lite förvånande då det ju är lågsäsong. Dock var det inte så mycket västerländska turister utan mest folk från sydostasien, kanske det är någon semesterperiod här just nu?

Phra nang beach är verkligen speciell och klassad som en av världens vackraste stränder. Ungarna lekte inne i kalkstensgrottan, tittade på makakerna och badade. Vi köpte Pad Thai, mackor och grillad majs på stranden. Lilla T kom på att Phad Thai vad jättegott, så hon åt upp hela min portion...

 

På vägen hem gick motorn till longtailbåten sönder, så vi fick ankra upp utanför stranden medans den lagades. Det var dock ganska snabbt fixat...tänk om man själv var lika snitsig då bilen går sönder!

 

Efter lite poolbad gick vi till en lokal marknad i närheten. Det var varmt, trångt och lite äckligt med all mat som låg framme i värmen. Helt otroligt att man inte blir sjuk, mycket av det man kött man äter på resturangerna inhandlas här. Bord efter bord med räkor, fisk av olika slag, bläckfisk, skalbaggar (godis!) styckad kyckling, koklövar...

Vi blev ganska utstirrade, vi såg inte till en enda västerlänning bland alla människor.

Ungarna tyckte inte om det alls, men jag och S tyckte det var väldigt intressant! Detta är en del av Thailand man nästan aldrig annars ser som turist.

Vi köpte med oss en stor klase med bananer för 4:- de godaste bananer vi ätit. Bananerna här smakar inte heller som hemma, de är mindre och sötare.

 

På kvällen gick vi ut och åt födelsedagsmiddagen som Mamma och Pappa bjöd på. Det blev en lite tjusig resturang med strukna dukar och där de lägger ned servetterna i knät på en...trots detta slutade notan på bara 500 SEK för oss allihop, då tog vi bortsett från varmrätt även läsk, öl och kaffe även varsin bananasplit till efterrätt. Man får mycket för pengarna här!

Det blev dock ingen shopping idag heller, då Lilla T somnade vid bordet.

 

 


Kommentarer
Postat av: Ninni

Mmmm Ananas är ljuvlig utomlands, ja alla frukter tycker jag smakar bättre.



Usch va mycket läskiga kryp du berättar om..jag får se till att ha med myggmedel, allergitabl och cortison.



Usch är det väldigt mycket maneter??



Ha det fortsatt gott..kram

2009-04-05 @ 10:42:08
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0